Müzik ziyafeti Toroslar’ı sardı


Müziğin coşkusunu vatandaşla buluşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun yeni rotası Toroslar’a bağlı Güzelyayla Mahallesi oldu. Sevilen türkülerin seslendirildiği konserde, yayla sakinleri güzel bir akşam geçirdi.

 

Tarih : 24 Ağustos 2023 Perşembe 10:32

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen ‘Yayla Konserleri’  tüm coşkusuyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun bu haftaki durağı Toroslar İlçesine bağlı Güzelyayla Mahallesi oldu. Her yaş grubunun eğlendiği ve en sevilen türkülerin seslendirildiği konsere, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal’da eşlik etti.

ÇAKIR: “BU TOPRAKLARIN ÇOCUĞU, İÇİNİZDEN BİRİYİM”

Güzelyayla sakinlerine ‘Ben de sizin içinizden biriyim, Mersin’in Çavuşlu Köy’ünden, bu toprağın çocuğum’ diyerek seslenen CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, “Ben de buraların insanıyım. Hepimiz çiftçiyiz köylüyüz, hepimiz alın terimizle çalışan, eli ayağı nasırlaşmış insanlarız. Hayvanı da, tarlayı da, emeği de biliriz. Kızılbağ’ımıza şenlikleri getirdik. Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları çok değerli, Başkan’ımız Vahap Seçer herkesi düşünür. Mersin Milletvekili olarak ben de hepinizin emrindeyim. Herkesle aynı dili konuşup, aynı havayı soluyan, derdiyle dertlenen biri olarak vatandaşlarımızın yanındayım” ifadelerini kullandı. Türk Halk Müziği Topluluğu’nun dillere destan eserleriyle vatandaşlarını coşturduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hasan Özalp Önal, “Konserleri ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’mızın katkıları için çok teşekkür ediyorum.7/24 Mersin için çalışan, Kızıbağ’da, Değnek’te, Tırtar’da, Sağlık Mahallesi’nden başlayarak bütün Toroslar’da ve tüm Mersin’de gecesini gündüzüne katarak çalışan Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Vahap Seçer’in saygı ve selamlarını getirdim” ifadelerini kullandı.

KOŞAR: “İLÇELERDE VATANDAŞLARIMIZA MÜZİK ZİYAFETİ YAŞATIYORUZ”

Yayla konserlerini ilçelere taşıyarak yayla sakinlerine güzel bir akşam yaşattıklarını belirten Türk Halk Müziği Topluluğu Orkestra Şefi Erdal Koşar, “Yayla konserlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Toroslar’ın Güzelyayla’sındayız. Orkestramızla güzel bir konsere hazırlandık, heyecan her zamanki gibi doruktaydı” dedi. Kültür Sosyal İşler Dairesi bünyesinde yayla konserlerini bütün ilçelere taşıdıklarını ve sanattan uzak kalmış köy ve yaylalara giderek buralarda vatandaşlara müzik ziyafeti yaşattıklarını belirten Koşar, “Sanattan uzak kalmış köylerimize, yaylalarımıza sahil kesimlerinde yaptığımız konserlerimize ve festivallerimize katılamayan hemşerilerimize müzik ziyafeti yaşatıyoruz” dedi. ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ ekibiyle ilçelere ortak gittiklerini ve mahallelerde yediden yetmişe her kesime hizmet sunduklarını söyleyen Koşar, “Yazın yaylalara çıkan vatandaşlarımız merkezdeki konserlere katılamadığı için bizler etkinliklerimizi onların ayağına götürüyoruz. Konserlerimize Türkiye’nin dört bir yöresine ait ezgilerle başlayıp halaylarla devam ediyoruz. Dinleyicilerimizi müziğin ritmiyle mutlu bir akşam geçirmelerini sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZ: “BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ HER DERDİMİZE KOŞUYOR”

Etkinliklerle birlikte yayla sakinlerinin çok eğlendiğini ve moral bulduğunu belirten Güzelyayla Mahalle Muhtarı Yasin Öz, “Büyükşehir Belediyesi’nden çok güzel hizmetler alıyoruz. Vahap Başkanımızdan çok memnunuz. Büyükşehir ekipleri her derdimize koşuyor, her hizmeti anında bize ulaştırıyor. Konser öncesinde şenliğimiz vardı ve çocuklara oyuncaklar dağıttılar. Biz 400-500 çocuk olur diye düşündük ama daha fazla katılım oldu, çok memnun olduk. Çocuklarımızı sevindirdiler. Konser, sayesinde kulaklarımızın pası silindi” diye belirtti. Yayla sakinlerinden Ali Tokeller, “Etkinlik çok güzel oldu. Bir süredir burada değişik bir etkinlik yapılmıyordu, çok güzel oldu. Çalan orkestra çok şahaneydi” dedi. Etkinlikten memnun kalan yayla sakinlerinden Medine Sevgili, “Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hem bizim hem çocuklarımız için güzel bir değişiklik oldu” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA