Adana’ya var Tarsus’a yok!


Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) faaliyette bulunan bir fabrika ile destek konusunda anlaşmaya vardıklarını, fakat daha sonra eski vekillerden Ali Cumhur Taşkın’ın devreye girdiğini iddia ederek, bu desteğin gerçekleşmediğini belirten Tarsus İdman Yurdu Kulüp Başkanı Cem Kavalcı, Tarsus’ta yapımı süren havaalanı firmasının yöneticisi Süleyman Kozuva’yı da takıma destek olmadığı için eleştirerek, “Tarsus’ta yatırımları olan bir iş adamı Adana Demirsppor’a reklam vererek destek oluyor. Tarsus İdman Yurdu’na neden destek olmuyorsunuz?” diye sordu.

 

Tarih : 26 Ağustos 2023 Cumartesi 16:16

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grupta yer alan Tarsus İdman Yurdu yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdürürken, iş insanı Erdal Acer, Has Bahçe’de, kulüp yöneticileri, oyuncular, teknik kadro ve basın mensuplarına kahvaltı verdi. Etkinlikte konuşan İş insanı Erdal Acer “Öncelikle Tarsus İdman Yurdu’na başarılar diliyorum. Takıma destek olunmaması üzücü. Takım da işler iyi gittiği zaman herkes var. Fakat kötü dönemde kimse yok! Tarsus’tan ekmek yiyen herkesin takıma destek olması gerekir” dedi.

“MADDİ SIKINTILAR DEVAM EDİYOR”

Sezon öncesi gerçekleşen moral kahvaltısında konuşan Tarsus İdman Yurdu Kulübü Başkanı Cem Kavalcı, maddi sıkıntıların devam ettiğini, tüm zorluklara rağmen takımın sezona en iyi şekilde başlayacağına inandığını söyledi. Kombine bilet satışının arzu edilen şekilde geçmediğini belirten Kavalcı, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın maaşını vererek takıma destek olduğunu ve STK’lardan veya iş insanların gerektiği şekilde faydalanamadıklarını ifade ederek, “Sadece bir belediye başkanının verdiği maaş desteğiyle bu iş gitmez. Mecliste bulunan Mersin Milletvekilleri Tarsus İdman Yurdu üzerinden şov yapıyor. Geçtiğimiz günlerde bir tanesi çıkıp “İyi Tarsusluyum” diyor. Ya sen nasıl Tarsuslusun. Tarsus’un sokak ve caddelerini bilmezsin. Bu saatten sonra hiçbir milletvekilinden de yardım talebinde bulunmayacağız. Onların yardımına da ihtiyacımız yok. Ama belediye başkanımıza ve belediye başkan adaylarımıza kapımız sonuna kadar açık” dedi.

 “AK PARTİLİ ALİ CUMHUR TAŞKIN TAKIMA KÖSTEK OLUYOR”

Mevcut ve eski dönem milletvekillerini takıma destek olmadıkları için eleştiren Cem Kavalcı, Tarsus’ta da yatırımları olan bir iş adamının Adana Demirsppor’a reklam vererek destek olduğunu savunarak, “Biz de takıma destek olması için randevu talep ettik. Eğer ki randevumuza olumlu dönüş yapmazsa Onun ismini de açıklayacağım. Bu memleketin en büyük kaymağını da yiyen onlar. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere kentin tüm kaymaklarını onlar yiyor. Tarsus İdman Yurdu’na neden destek olmuyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Başta Tarsus Ticaret Odası ve Ticaret Borsası olmak üzere diğer meslek örgütlerinden de destek beklediklerini vurgulayan Kavalcı, yine OSB’de faaliyette bulunan bir fabrika ile destek konusunda anlaşmaya vardıklarını, fakat daha sonra eski vekillerden Ali Cumhur Taşkın’ın devreye girdiğini iddia ederek, bu desteğin gerçekleşmediğini belirtti. Tarsus’ta yapımı süren havaalanı firmasının yöneticisi Süleyman Kozuva’yı da takıma destek olmadığı için eleştiren Kavalcı, “Süleyman Kozuva’ya biz 1 yıldır ulaşamıyoruz. O da ne hikmetse gidip Adana Demirspor’a sponsor oluyor. Ama Tarsus’taki AK Parti milletvekilleri ve ilçe teşkilatı bizim önümüze engel oluyor. Süleyman Kozuva’yı Tarsus’a getirtmiyorlar. Burada soruyorum kendilerine; Siz Tarsus sevdalısı mısınız? Yoksa Tarsus’a ihanet edenler misiniz? Tarsus İdman Yurdu bu kentin takımı. Yerel seçimler yaklaşıyor. Tüm başkan aday adaylarımızı kulübüme bekliyoruz. Tüm iş insanlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Tüm fabrikaları tek tek gezdik. Teknopanel bize sponsor olacaktı ama AK Parti eski Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın firmayı arayıp buna engel oldu. Biz takım için kapı kapı gezip kombine satıp kulübe maddi kaynak ararken, bunlar çıkıp bize destek yerine köstek oluyor” dedi.

“EKİME DOĞRU BORÇLARIMIZI BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

“Hocam bu takımının tamamına kefilim. Ekime doğru borçlarımızı bitirmeyi planlıyoruz. Tüm iş adamları sayın Erdal Acer gibi yardımcı olursa bu borçta biter dedi. Sosyal medya üzerinden sadece “Ben Tarsus’a sevdalıyım” demekle olmaz. Yarın önemli bir maçımız var ve ben bu maç için tüm sivil toplum kuruluşlarının odalarına, belediye başkanlarına davetiye gönderdim” diye konuşan Kavalcı, “Zorlu bir dönemden geçtik ve yarın ilk kez seyircilerimizin karşısına çıkacağız. Bu noktada hocamıza da teşekkür etmek istiyorum. Bu zorlu dönemde geldi ve hiçbir maddi talepte bulunmadan, “Bu işin altından kalkabilirim. İnşallah hep birlikte bu süreci atlatacağız. Tesislerdeki masrafları biz ve yönetim kurulumuz üstleniyoruz. Ayrıca belediye başkanımız da yardımcı oluyor ve maçlarımız için saha tahsis ediyor. Biz bu desteklerle birlikte kombine biletlerini satarak gelir elde etmeye çalışıyoruz. Bunun dışında, hiç kimseden herhangi bir maddi destek almadık” şeklinde konuştu.

 İNAN; “BU DURUMU ACİZLİK OLARAK GÖRMÜYORUZ”

Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü İbrahim İnan ise “Tarsus İdman Yurdu’nun içine düştüğü bu durumu acizlik olarak görmüyoruz. İrademize güveniyor ve kendimize inanıyoruz. Kentten bize destek olmasını bekliyoruz. Medyanın ve taraftarlarımızın desteğiyle bu süreci atlatacağımıza inanıyorum. Takımımdan memnunum. Sezona en iyi şekilde başlayacağımıza inanıyorum. Transfer yasağımız var. Yine de buna rağmen iyi kadro kurduk. Gerçekçi olmak lazım. Amatör futbolculardan bir kadro kurduk. Ancak başarının yüzde 80’i doğru çalışmayla elde edilir. Yani takımın profesyonel oyunculardan kurulu olması başarıyı getirmiyor. Önemli olan çalışmak. Bu açıdan biz kendimize güveniyoruz. Kadrodaki futbolcu kardeşlerime de inanıyorum. Yeter ki bize maddi ve manevi olarak destek verilsin. Bu zorlu süreçte kent, başkanımızın ve yönetimimizin yanında olsun ki biz de başarı gösterelim. Taraftarlarımızı ve kenti yanımızda görmek istiyoruz. Tek eksiğimiz Tarsus bileşenlerinin bir araya gelmesi” ifadelerini kullandı.

“DOĞRUSAL DEĞİL DUYGUSAL YAKLAŞIYORUZ”

Takımın en genç profesyonel futbolcusu Şervan Talay’ın çok yetenekli olduğunun altını çizen İnan, “Bizim en büyük sorunumuz altyapıdan futbolculara yeteri şansı vermemektir. Biz artık Tarsus’un öz evlatlarına yeterli şansı vereceğiz. Zamanı gelince hepsi yeterli şansı ve zamanı bulacaktır. Onları bir anda havuza atıp boğmak istemiyoruz. Her şey zamanla olur. Fenerbahçeli Arda Güler bu ülkeden dışarıya giden tek genç futbolcu ama dışardan yüzlerce futbolcu geliyor. Biz neden yüzlerce gencimizi gönderemiyoruz? Biz bunun peşinde olmalıyız. Doğrusal değil duygusal yaklaştığımız için kaybediyoruz. Genç futbolcularımın hep arkasındayım. Olaya duygusal değil de doğrusal yaklaşıyorum. Bana sabırlı davranılırsa altyapıdan nasıl futbolcu kazandırıldığını herkese göstereceğim. Takımın iskeletini 2 yıl sonra sadece Tarsuslu futbolculardan kuracağım. Gerekirse sadece 4-5 transferle takıma transfer yaparız. Yeter ki bize sabır gösterilsin ve destek verilsin. Şuan kadroda 12 tane Tarsuslu kardeşimiz var” şeklinde konuştu.

POLAT; “KOMBİNE SATMAK İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYORUZ”

Yönetim Kurulu Üyesi Zülfükar Polat da, “Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmemiş bir çaba ile başkan ve yönetim, kombine biletleri satmak için kapı kapı dolaştı. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz ve tüm işadamlarının da ellerini taşın altına koymaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA