“Köyümüz artık cennet oldu”


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kırsal yerleşim yerlerinde tarımsal istihdamı ve kalkınmayı artırmak adına hayata geçirdiği projeler hız kesmeden devam ediyor. Şehrin dört bir yanında Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde üreticiye desteğini sürdüren Büyükşehir, proje kapsamında Tarsus İlçesi Karadirlik Mahallesi’ndeki zeytin üreticisi Mustafa Pak’ın umudu oldu. Sulama yetersizliği sebebiyle zeytin ağaçları kuruyan ve toprağı verimsizleşen Pak, Büyükşehir’in sulama borusu desteği ile toprağına yeniden hayat verdi.

 

Tarih : 28 Ağustos 2023 Pazartesi 11:29

Haber Merkezi

Üretimden pazarlamaya kadar, altyapı ve üstyapı kaynaklarıyla üreticilerin her ihtiyacında yanında olan ve kent genelinde tarımsal üretimi sürdürülebilir kılan Mersin Büyükşehir Belediyesi, üreticilere can suyu olmaya devam ediyor. Kentin dört bir yanında tarımsal faaliyetleri sürdürülebilir kılmak ve ürünlerin ekonomik değerini artırmak adına Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde üreticiye desteğini sürdüren Büyükşehir, bu kez Tarsuslu zeytin üreticisi Mustafa Pak’ın umudu oldu. Sulama yetersizliği sebebiyle zeytin ağaçları kuruyan ve toprağı verimsizleşen üretici Pak, Büyükşehir’in sulama borusu desteği ile toprağına yeniden hayat verdi.

ÇİFTÇİ: “DESTEKLER SAYESİNDE, VATANDAŞIMIZ VE KÖYÜMÜZ KALKINIYOR”

Proje kapsamında hem su kaynaklarının korunması ve ürün verimliliğinin artırılması, hem de üreticilerin emeklerinin karşılığını en iyi şekilde alması amaçlanıyor. Sulama borusu desteği sayesinde ormana benzeyen alanların, bağ bahçe gibi yeşerip daha bakımlı hale geleceğini belirten Tarsus Karadirlik Sulama Kooperatifi Başkanı Sadi Çiftçi, “Borularımızı çekip kaynaştırmasını yapıyoruz. İş bitince sulamaya da başlayacağız. Önceden tankerle sulama yapıyorduk, şimdi borularımıza kavuştuk. Bağ, bahçemiz artık kendi kendine sulanacak” diye konuştu. Karadirlik Köyü’nün sarı ulak zeytini ile özdeşleştiğini ve bununla anıldığını aktaran Pak, sulama yapamadıklarından dolayı zeytinlerin verimsizleştiğini ve kurumaya başladığını kaydetti. ‘Yeter ki suyumuz olsun’ diyen Çiftçi, “Şeftali, erik, zeytin ve çeşitli sebzeleri artık gönül rahatlığıyla ekeceğiz. Başkanımız Vahap Seçer’e ve destek veren herkese çok teşekkürler” dedi.

“KÖYÜMÜZ ARTIK CENNET OLDU”

Büyükşehir’in kırsala yaptığı tarımsal desteklerin oldukça fazla olduğunu dile getiren Çiftçi, “Başkanımız Vahap Seçer de ziraatı bildiği için; küçükbaş hayvan desteği, hamur yoğurma makinesi, yem desteği gibi çiftçiye fayda sağlayan çok destek verip, katkı sağlıyor. Köyümüz artık cennet oldu. Kooperatif kurulmadan önce, köyümüzden çok fazla kişi dışarıya yevmiyeye giderdi. Tarımsal faaliyetler artınca, bu defa köyümüze yevmiyeciler gelmeye başladı. Tarımsal faaliyetler olunca hem işçilerimiz çalışıyor, hem de vatandaşımız ve dolayısıyla köyümüz kalkınıyor” diye belirtti. Tarsus’ta yaşayan üreticilerden Mustafa Pak, “Su olmazsa hayat durur. Ağaçlarımız, kuruma noktasına geldi. Su gelince ağaçlarımız tekrar canlanacak ve sebzelerimizi toplayacağız. Gerekirse daha çok ağaç dikeceğiz ve üretimi fazlalaştıracağız” dedi. Su olmadan önce verimli bir hasat dönemi geçirmediğini anlatan Pak, “Daha önce artezyenli alanda ekim yapmaya çalıştık, ama artezyenli yerde ortak çoktu ve istediğimiz sulamayı yapamıyorduk. Su sayesinde önümüzdeki günlerde daha çok verim alacağız, işlerimiz de açılacak. Daha çok ekip, daha çok çalışacağız. Boşta kalan işçilere de yardım etmiş ve katkı sunmuş olacağız” diye konuştu. Sulama borusu desteği sayesinde arazisinin daha verimli ve bakımlı hale geleceğini sözlerine ekleyen Pak, “Artık her yer cennet gibi olacak, daha çok verim alacağız” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA