Altunok, “Silifke’mizi festivalle şenlendireceğiz”


Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, bu yıl 50. si kutlanacak olan Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali ile ilgili tüm hazırlıkların devam ettiğini açıkladı.

 

Tarih : 28 Ağustos 2023 Pazartesi 15:12

Haber Merkezi

Belediye birim amirleri ve festival komitesi tarafından yürütülen kutlama programı ile ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü bildiren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Bu yıl 1-6 Eylül 2023 tarihleri arasında 50. sini kutlayacağımız Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali ile ilgili hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Yöremize özgü yörük kıl çadırlarının kurulması, yörük göçü, yöresel yemeklerimizin yanı sıra ilçemizde yetişen meyvelerimizin tanıtılması ve konuklarımıza ikram edilmesini amaçlıyoruz. Sergi açılışlarımız, yerli ve yabancı halk oyunları guruplarımızın gösterileri, sportif faaliyetler, sempozyumlar, yöremize özgü batırık ve yoğurt yarışmalarımız da festival etkinliklerimiz arasında yer alacaktır. Yurtdışından gelecek olan Bulgaristan ‘’Zora’’ Halkoyunları Gurubu, Gürcistan ‘’ Ceyran’’ Halkoyunları Gurubu, Moldova Gagavuz Yeri ‘’Evelki Oyuncular’’ Halkoyunları Gurubu, Özbekistan ’’Yor-Yor’’ Halkoyunları Gurubunun yanı sıra yurt içinden de gelecek olan halk oyunları gurupları festival boyunca gösteriler sunacaklardır. Halka açık olarak sürecek festivalimizde Burak Bulut-Kurtuluş Kuş konseri ile start verip, Hakan Altun konseri, İrem Derici konseri, Reymen konseri, Edis konseri ve Zeynep Bastık konseri ile sonlandıracağız. Festivalimizin sunuculuğunu ise Doğukan Alsay yapacaktır. Silifkeli hemşerilerimiz ve misafirlerimizin coşkulu bir festival yaşayabilmeleri için tüm hazırlıklarımıza devam ediyoruz” dedi. Başkan Altunok, yürüttükleri festival çalışmalarında kendilerine her zaman destek veren Silifke halkına, resmi kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, mahalle muhtarlarına, belediye meclis üyelerine, belediye personellerine ve komitede görev alanlara  teşekkür ettiğini de bildirdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA