8 ayda 32 bin yerli ve yabancı turist ağırladı


Çanakkale Savaşı’nın seyrini boğaza döşediği mayınlarla değiştirmesi ile bilinen Nusret Mayın Gemisi, Mersin’in Tarsus ilçesinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 8 ayda 32 bin ziyaretçiyi ağırlayan Nusret Mayın Gemisi, Tarsus’un tarihi ve turizmine büyük katkı sağlıyor.

 

Tarih : 30 Ağustos 2023 Çarşamba 11:12

Haber Merkezi

Çanakkale Savaşı’nın kaderini boğaza döşediği mayınlarla değiştirmesi ile bilinen Nusret Mayın Gemisi Tarsus’ta yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 8 ayda 32 bin ziyaretçiyi ağırlayan Nusret Mayın Gemisi Tarsus’un tarihi ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Her yıl yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi akınına uğrayan Nusret Mayın Gemisi, Tarsus Belediyesi halka açık olarak sergileniyor.  Gemiye sahip çıkan ve tarihi değerleri koruma konusundaki kararlılığını ortaya koyan Tarsus Belediyesi gemiyi düzenli aralıklarla temizliyor ve bakımlarını gerçekleştiriyor.  Nusret Mayın Gemisi'ni "Çanakkale'nin geçilmez olduğunu gösteren tarihi bir gemi." olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan gemiye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını dile getirerek, geminin Türk tarihinde önemli görevler üstlendiğini anlattı.

TARSUS BELEDİYESİ’NE YÖNELİK KARALAMA KAMPANYASI

Bu kapsamda Tarsus Belediyesi ve Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ı yıpratmak amacıyla Nusret Mayın Gemisi’ne yönelik asılsız haberler ortaya atıldı. Tarihi Nusret Mayın Gemisi'nin kaderine terk edildiği iddiası ile bazı kişiler tarafından yerel medya mensuplarına mail üzerinden gönderilen bilgilerin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Tarsus Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Nusret Mayın Gemisi, bu kararlılığın somut bir örneği olarak her daim ziyaretçilere açık tutuluyor. Geminin restore edilen balmumu heykelleri ve düzenli olarak gerçekleştirilen temizlik ve bakım çalışmaları, gemiyi tarihi dokusu ile yaşatmayı amaçlıyor. Tarsus Belediyesi tarafından tarihi mirası koruma sorumluluğu en üst düzeyde taşınırken ve bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi ifade edildi. Tarsus’un tarihi zenginlikleri ve kültürel mirası, Tarsus Belediyesi’nin özenli çalışmalarıyla korunmaya ve ziyaretçilere en iyi şekilde sunulmaya devam edecek.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA