Beşiktaş zorlansa da turladı: 1-0


Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu rövanş maçında evinde karşılaştığı Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’i 1-0 mağlup etti ve gruplara kaldı.

 

Tarih : 1 Eylül 2023 Cuma 10:40

Beşiktaş, Dinamo Kiev’i 1-0 geçerek UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde çıktığı 6 müsabakadan da galip ayrılmayı başardı. UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu rövanş müsabakasında Dinamo Kiev ile sahasında karşılaşan Beşiktaş, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Siyah-beyazlılar bu galibiyet ile bu sezon Avrupa kupalarında çıktığı 6. mücadeleyi de kazandı. Beşiktaş, sırasıyla Tirana’yı 3-1 ve 2-0, Neftçi Bakü’yü 3-1 ve 2-1, Dinamo Kiev’i ise 3-2 ve 1-0’lık skorlar ile mağlup etti.. Siyah-beyazlılar söz konusu maçlarda 14 kez rakip fileleri havalandırırken 5 kez de kalesinde gol gördü. Gruplara kalan Beşiktaş’ta, maç sonu galibiyet üçlüsünü Bahtiyar Zaynutdinov ve Necip Uysal çektirdi. Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu ikinci maçında sahasında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev’i 1-0 mağlup ederek gruplara kalmayı başardı. Aboubakar’ın tek golüyle galibiyete uzanan siyah-beyazlılarda maç sonu ise hem tribünlerde hem de saha içinde sevinç yaşandı. Beşiktaşlı futbolcular, gruplara kalma başarısını taraftarıyla birlikte kutladı. Bahtiyar Zaynutdinov ve Necip Uysal da mücadele sonunda siyah-beyazlı taraftarlara üçlü çektirdi.

MİRCEA LUCESCU: "BENCE DENGELİ BİR MAÇTI"

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ukrayna temsilcisinin Teknik direktörü Mircea Lucescu, “Bence dengeli bir maçtı. İkinci yarının ilk 10 dakikasına kadar iki takımda kontrolü ele geçirmeye çalıştı. İkinci yarıda golden sonra rakibimiz oyuna daha çok hükmettiler. Bir ara sahadaki kontrolümüzü tamamen rakibe bıraktık. Belli bir bölüm de top sürekli rakibimizdeydi. Bize iki gol daha atabilirlerdi. İyi oyunculardan kurulu bir takım. Bizim daha çok genç oyuncularımız var. Beşiktaş daha kaliteli bir kadroya sahip. Tecrübeli oyuncu sayısı çok fazla. Bunu sahada görebildik. Biz seyircisiz oynuyoruz. Ülke olarak da zor bir dönemden geçiyor Ukrayna biliyorsunuz. Avrupa’da elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu şekilde Ukrayna futbolunu ayakta tutmaya çalışıyoruz” dedi. Beşiktaş’ın kadro kalitesi hakkında konuşan tecrübeli teknik adam, “Diğer takımları bilmiyorum ama Beşiktaş sezona iyi hazırlandı. Kadroya yatırım yaptılar ve iyi oyuncuları kadrosuna kattı. Avrupa dışında Türkiye’de çekişmeli bir lig maratonu yaşayacakları kesin” şeklinde konuştu. Beşiktaş’ın golünden sonra yaşananlar hakkında da konuşan Lucescu, "Aboubakar golden sonra sevincini bizim yedek kulübemizin önünde yaptı. Neden böyle yaptı anlayamadım. Sanırım aldığı eğitimine göre bu şekilde davrandı” ifadelerini kullandı. Stadyumdaki atmosfer hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Mircea Lucescu, “Ben bu stadyumu ve seyirciyi çok seviyorum. Atmosfer bu akşam yine muhteşemdi. Ben iki yıl kontratımı bırakıp gittim bu kulübe. Beşiktaş değer verdiğim bir kulüp” diyerek sözlerini tamamladı.

ŞENOL GÜNEŞ; “GÖZE HOŞ GELEN BİR OYUN OYNAMAK KEYİFLİYDİ”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Geçmiş maçların üstüne koyarak geldik. İyi bir maç oldu. Oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar. Kazandık ama pozisyonlara da girdiğimiz bir müsabaka oldu. Rakibimiz uzun topları iyi yapıyordu. Bunun bilincindeydik. Bizim için iyi bir tecrübe oldu diyebilirim. Taraftarımız da bugün bizimle bütünleşti. Pazar günü de yine böyle bir atmosfere ihtiyacımız var. Kiev’in de yetenekli oyuncuları var. Onlar da zor zamanlar geçiriyorlar. Bizim için güzel bir gün oldu. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Galatasaray, Fenerbahçe ve biz tur atladık. Adana Demirspor da inşallah tur atlar. Ülkemizin buna ihtiyacı var. Avrupa’da puan elde etmemiz için iyi oynamak ve kazanmak zorundayız” dedi. Taraftar ve camianın birleşmesinin saha içine olumlu olarak yansıdığını dile getiren Şenol Güneş, “Beşiktaş taraftarın sevgisini biliyorum. Taraftarlar bir kulübün sembolüdür. Bizler gidiciyiz ama onlar kalıcı. Bu sevgiyi takım adına kabul ediyorum. Ama sevginin silaha dönüştürülmesi sorun oluşturdu. Sevgi çok büyük bir hazinedir. Ben Beşiktaş taraftarının iyi niyetini biliyorum. Oyuncularımıza ve kulübümüze bu denli destek verildiğinde göreceksiniz ki daha da iyi bir Beşiktaş izleyeceksiniz. Hatalarımızı eleştirirken kendi moralimizi bozmayalım istiyorum. Camiamızın da bu galibiyete ihtiyacı vardı. Onlar için de iyi oldu. Hayat bitecek miydi? Hayır, yine yolumuza bir şekilde devam edeceğiz. Ligde de kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“GÖZE HOŞ GELEN BİR OYUN OYNAMAK KEYİFLİYDİ”

Her maçta üzerine koyarak gittiklerini söyleyen tecrübeli teknik adam, “Ben keyif aldım. Oyunun başından itibaren baskılı bir oyun oynadık. Gol yapamadığımız birçok pozisyonumuz da var. Kanatlarımızı iyi kullanmak, rakibin toplarını kesmek ve oyunu kontrol altında tutmak göze hoş gelen bir oyun oynamak keyifliydi. Taraftarımızın da mutlu olduğunu düşünüyorum. Oyuna sonradan gelen oyuncularımız da önceki maçlara göre daha verimliydi. Özellikle Rebic ve Bahtiyar’ın üzerine koyarak devam ettiğini görüyorsunuz. Verilen arada milli takımlara gitmeyen oyuncularımızı çalıştırıp hazırlayacağız. Transfer sezonu da henüz devam ediyor. Bizden gidecek oyuncular da olabilir. Kadromuza katabileceğimiz oyuncular da olabilir” diye konuştu. Avrupa’da bu sezon hedeflerinin sorulması üzerine Güneş, “Geçmişte üzüldüğümüz de sevindiğimiz de maçlar var. Grupta rakiplerimiz belli değil. Turnuvada kaliteli takımlar var. Biz öncelikle ligde oynayacağımız maçlarımıza odaklanacağız. Süper Lig’de 2 puan kaybettik biliyorsunuz. Şu anda aklımızda bir tek Sivasspor müsabakası var” açıklamalarında bulundu.

“ONUR BULUT’UN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM”

Arthur Masuaku’nun yokluğunda sol bekte Onur Bulut ile başlayan Şenol Güneş, “Bugün sol bekte oynattığımız Onur’dan memnunum. Dengeli ve akıllı oynadı. Rakibimiz bugün iki kanadı da iyi kullanabilen bir takımdı. Açık oyuncularımız da hem savunma hem hücum organizasyonunu iyi yaptı. Bunun getirisi olarak da Onur’un performansı da iyiydi. Bir tek ters ayakla oynadığı için orta açma konusunda sıkıntılar yaşadığını gördük. Ama genel anlamda iyi bir maç çıkardı. Arthur Masuaku’nun durumuna göre hareket edeceğiz. Kendisinin durumu iyiye gidiyor. Yakın zamanda döneceğini göreceğiz. Bahtiyar’ı niye aldınız diye soruyordunuz. Bu konuda bile elimizi güçlendirebilecek bir oyuncu. Önümüzdeki süreçte 3 günde bir maç yapacağız. Kimin oynayıp kimin oynamayacağını maçlar öncesinde oyuncuların performansı belirleyecek” ifadelerini kullandı. Burak Yılmaz’ın teknik kadrodaki performansının sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, “Burak Yılmaz, oynamayı hak etmiyor, oynatmayı hak ediyor” şeklinde konuştu.

HAKEMLER: Joao Pinheiro, Bruno Jesus, Luciano Maia
BEŞİKTAŞ: Mert Günok, Valentin Rosier, Necip Uysal, Omar Colley, Onur Bulut, Amir Hadziahmetovic, Salih Uçan (Alex Oxlade-Chamberlain dk. 89), Gedson Fernandes, Milot Rashica (Bahtiyar Zaynutdinov dk. 75), Jackson Muleka (Ante Rebic dk. 75), Vincent Aboubakar (Cenk Tosun dk. 81)
YEDEKLER: Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Demir Tıknaz, Kartal Yılmaz, Emirhan Delibaş, Oğuzhan Akgün, Jean Onana, Umut Meraş
Teknik Direktör: Şenol Güneş
DİNAMO KİEV: Georgiy Bushchan, Oleksandr Tymchyk (Benito dk. 89), Denys Popov, Oleksandr Syrota, Vladyslav Dubinchak, Oleksandr Karavaev, Serhiy Sydorchuk (Volodymyr Brazhko dk. 85), Mykola Shaparenko (Oleksandr Andriyevskiy dk. 76), Nazar Voloshyn (Samba Diallo dk. 76), Vitaliy Buyalskiy, Vladyslav Vanat
YEDEKLER: Ruslan Neshcheret, Kostiantyn Vivcharenko, Volodymyr Shepeliev, Kaheem Parris, Maksym Diachuk, Anton Tsarenko, Kristian Bilovar, Reshat Ramadani
TEKNİK DİREKTÖR: Mircea Lucescu
GOL: Vincent Aboubakar (dk. 52) (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Onur Bulut, Omar Colley, Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Salih Uçan (Beşiktaş), Mykola Shaparenko, Serhiy Sydorchuk, Denys Popov (Dinamo Kiev)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA