Mut’ta Zafer Bayramı coşkusu doyasıya yaşandı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin genelinde kutladığı ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ coşkusu Mut’ta noktalandı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Zafer Haftası Etkinlikleri kapsamında merkeze gelemeyen vatandaşlar için ilçelerde de eş zamanlı konserler düzenledi. Toroslar’dan Tarsus’a Mut’tan Anamur’a varıncaya kadar 13 ilçede düzenlenen konserlerde vatandaşlar 30 Ağustos coşkusunu doyasıya yaşadı.

 

Tarih : 4 Eylül 2023 Pazartesi 11:39

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. Yıldönümü dolayısıyla Mersin genelinde düzenlediği Zafer Haftası etkinliklerinin sonuna gelindi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından, zafer coşkusunu Mersin’in bir ucundan diğer ucuna taşımak için düzenlenen etkinliklerin son durağı Mut ilçesi oldu. Bu kapsamda Çukurbağ Köyü’nde Cumhuriyet Kadınlar Korosu, Sertavul Yaylası Pazar Yeri önünde ise Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nun verdiği muhteşem konserlerle, Mut halkı bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Sabahın erken saatlerinde başlayan 30 Ağustos programı kapsamında Çukurbağ sakinleri katılımcılara kazanlarda pişirdiği yemeklerden ikram etti. Günün devamında ise, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından çocuk atölyesi etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikte çocuklara Büyükşehir tarafından balon, mısır, pamuklu şeker ve bayrak dağıtıldı. Gün boyu devam eden etkinliğin akşamki bölümünde ise Fener Alayı gerçekleştirildi.

KOŞAR: “ZAFER BAYRAMI’NI BÜYÜK BİR BAYRAM COŞKUSUYLA KUTLADIK”

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunun tüm katılımcılar tarafından hissettirildiği etkinlikte, Cumhuriyet Kadınları Korosu’nun sahne performansıyla güzel zaman geçiren Çukurbağ halkı, yöresel kültürlerinde yer alan orta oyun ‘Deve Bortlatması’nı sergileyerek katılımcılara unutulmaz bir gün yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Topluluğu’nun Sertavul Yaylası Pazar Yeri önünde verdiği konserde ise vatandaşlar en sevilen türkülere eşlik ederek yöresel müziklerin ritmiyle keyifli zaman geçirdi. 7’den 70’e herkesin eğlendiği ve güzel zaman geçirdiği etkinliklerde Mut halkı, 30 Ağustos gururunu sonuna kadar yaşadı. Zafer Bayramı’nı her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestra Şefi Erdal Koşar, “30 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkumandanlığında kazandığımız Büyük Taarruz Zaferi’ni her sene olduğu gibi bu yıl da coşkuyla kutlamak için kentimizin güzel yaylalarından biri olan Sertavul’daydık. Konserimiz büyük bir bayram heyecanıyla geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in önderliğinde hazırlanan bu konserlerimizi kaldığımız yerden ilçe ilçe sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

MUT HALKI ZAFER BAYRAMI COŞKUSUNU 7’DEN 70’E BİRLİKTE YAŞADI

Sertavul’da yapılan konsere ailesiyle birlikte gelen Melike Baştuğ, “Konserden çok memnun kaldık. Çocuklarım da bu coşkulu anı yaşadığı için mutluyum” dedi. Hüseyin Kömür ise, “Konser, çok güzeldi” diye konuştu. Meryem Yumru Yılmaz da, “Bayramın Mersin genelinde coşkuyla kutlanmasını çok iyi buldum. Geçen gün Anamur’daydım ve orada da çok coşkulu bir şekilde kutlanmıştı” şeklinde konuştu. 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi özel günlerde konserlerin yapılmasını çok anlamlı bulduğunu ifade eden Çisel Uzun ise, “Böyle özel günlerde anlamlı etkinliklerin yapılması bizler için çok güzel” diye belirtti. Ahmet Oğuz da, “30 Ağustos günü, Türk Milletinin varoluş destanının yazıldığı tarih. Bu özel günde yapılan konserleri de çok iyi buldum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA