Çukurova kolayı zorlaştırdı: 76-74


ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin ilk haftasında ÇBK Mersin, sahasında Fenerbahçe Alagöz Holding’i 76-74 yendi. Maçın son anları nefes keserken hata yapmaya Çukurova lige müthiş bir galibiyetle başladı. Çukurova Basketbol’da Alina Iagupova 31 sayı 4 ribaund 5 asist, Melis Gülcan 15 sayı 5 ribaund 2 asist üretti.

 

Tarih : 14 Eylül 2023 Perşembe 11:05

Necdet TAŞ

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde Çukurova Basketbol ile Fenerbahçe Alagöz Holding açılış gününde karşı karşıya geldi. İlk yarı ÇBK Mersin'in 41-29 üstünlüğü ile geçilirken; final periyoduna da Mersin temsilcisi 62-48 üstün girdi. Son periyotta Fenerbahçe Alagöz Holding farkı eritti ancak son pozisyonda Emma Meesseman'ın isabetli olan üç sayılık atışında süreyi kontrol eden hakemler, topun elde olduğuna karar verdi ve maçı ÇBK Mersin 76-74 kazandı. ÇBK Mersin adına eski Fenerbahçeli Alina Iagupova 31 sayı 4 ribaund 5 asist, Melis Gülcan 15 sayı 5 ribaund 2 asist üretti. Fenerbahçe Alagöz Holding de ise  Şerife Alperi Onar 17 sayı 3 asist, Emma Meesseman 14 sayı 8ribaund 3 asist ile oynadı.

ÇUKUROVA BAŞTAN SONA ÜSTÜN OYNADI

Maç temsilcimiz Çukurova Basketbol hücumuyla başladı ancak ilk hücumdan her iki takım da boş döndü. Maçın ilk 2 dakikasında her iki takım da sayı bulamadı. Maçın ilk sayıları serbest atışlardan Kıss'ten geldi. Fenerbahçe maçın ilk sayısını serbest atıştan bulurken, ev sahibi Çukurova, Kıss'in üst üste bulduğu 4 sayıyla farkı 5'e çıkardı. Konuk takım Onar ile bulduğu 2 sayılık isabetle farkı 3'e indirdi. 6-3... Studer'ın ve Kıss'in 3 sayısıyla temsilcimiz farkı 6 sayıya çıkardı ve Fenerbahçe molası geldi. 9-3... Konuk takım mola dönüşü Şenyürek ile farkı 4 sayıya indirdi. 9-5... Temsilcimiz Çukurova Basketbol, yıldız oyuncusu Alina'nın 3 sayılık isabetiyle farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. 12-5... Konuk takım Meesseman ile farkı 5 sayıya indirirken, Alina konuk takımın farkı kapatmasına izin vermedi. 14-7... Fenerbahçe, Meesseman ve Anderson ile 2 sayı daha bularak farkı 3'e indirdi. 14-11... Rakip takım karşısında Holingsvorth ve Alina ile 4 sayı bulan Çukurova Basketbol farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. 18-11... Alina ile 3 sayı daha bulan Çukurova Basketbol farkı ilk defa çift sayılı hanelere çıkardı. 23-11... Merve Aydın ve Anderson ile üst üste 4 sayı bulan Fenerbahçe farkı 8 sayıya düşürdü ve maçın ilk periyodu Çukurova Basketbol'un 23-15'lik üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ PERİYOTTA ALİNA FARKI

Temsilcimiz Çukurova Basketbol, maçın ikinci periyoduna da hızlı başladı ve Holingsvorth ile farkı yeniden 10 sayıya çıkardı. Meesseman ile ayakta kalmaya çalışan konuk takım karşısında Sinem ile 3 sayılık isabet bulan Çukurova farkı 11 sayıya çıkardı. 28-17... Onar'ın 3 sayılık basketiyle farkı 8 sayıya düşüren rakibi karşısında Melis Gülcan ile 2 sayılık isabet bulan Çukurova farkı yeniden çift hanelere çıkardı. 30-20... Periyoduna bitimine 5.5 dakika kala Çukurova, Sinem Aktaş ve Melisa Aktaş ile farkı 13 sayıya çıkardı ve Fenerbahçe molası geldi. 35-22... Mola dönüşündeki hücumda rakibine sayı şansı vermeyen Çukurova Sinem'le farkı 15 sayıya çıkardı. 37-22... T. Şenyürek ile 4 sayı bulan Fenerbahçe farkı 11 sayıya indirdi. 37-26... Periyodun bitimine 1 dakika 38 saniye kala Alina'nın serbest atışlardan bulduğu isabetli atışlarla Çukurova farkı yeniden 13 sayıya çıkardı. 39-26... İkinci periyotta müthiş bir performans ortaya koyan Alina Periyodun son sayısını attı ve maçın ilk yarısı 41-29'luk üstünlüğüyle sona erdi.

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA FARK AÇILDI

Maçın üçüncü periyodu Çukurova hücumuyla başladı. Cournelius ve Alina ile 5 sayı bulan Çukurova farkı 17 sayıya çıkardı. 46-29... Üçüncü periyotta Sevgi Uzun ile ayakta kalmaya çalışan Fenerbahçe farkı 12 sayıya indirdi. 47-35... Rakibinin farkı eritmesine izin vermeyen Çukurova Alina ve Melisa Gülcan ile farkı yeniden 17 sayıya çıkardı ve Fenerbahçe molası geldi. 52-35... Mola dönüşü rakibine sayı şansı vermeyen Çukurova, Melis Gülcan farkı 20 sayıya çıkardı. 55-35... Pota altında özellikle Kıss'in etkili performansıyla rakibine sayı şansı vermeyen Çukurova, üst üste hücumlardan eli boş dönünce rakibin farkı 18 sayıya düşürmesiyle mola aldı. 55-37... Mola dönüşü Alina ile 3 sayılık isabet bulan Çukurova farkı 21 sayıya çıkardı. 58-37... Meesseman ve Onar ile 4 sayı bulan konuk takım farkı 17 sayıya indirdi. 58-41... Çukurova Basketbol, Alina'nın serbest atışlarıyla farkı yeniden 19 sayıya çıkardı. 60-41... Periyodun sonuna doğru 4 sayı bulan Fenerbahçe farkı 14 sayıya düşürdü ve üçüncü periyot 62-48 Çukurova üstünlüğüyle sona erdi.

SON PERİYOT NEFES KESTİ

Maçın son Periyodu karşılıklı sayılarla başladı. 66-54... Farkı eriten rakibi karşısında Alina ve Melis ile ayakta kalan Çukurova maçın bitimine 5 dakika farkı yeniden 14 sayıya çıkardı. Laksa ile 3 sayılık isabet bulan Fenerbahçe farkı 11 sayıya indirdi. 74-63... Alina ile sayılar bulmaya devam eden Çukurova farkı yeniden 13 sayıya çıkardı. 76-63... Maçın bitimine 2 dakika 36 saniye kala Fenerbahçe molası geldi. Mola dönüşü konuk takım farkı 8 sayıya indirdi. 76-68... Maçın bitimine 1 dakika 49 saniye kala Fenerbahçe farkı 6 sayıya indirdi ve Çukurova Basketbol molası geldi. 76-70... Mola dönüşü konuk takım farkı 2 sayıya kadar indirdi. 76-74... Maçın son anları nefes keserken hata yapmayan Çukurova Basketbol rakibini 76-74 mağlup ederek lige galibiyetle başladı. 76-74...

SALON: Servet Tazegül

HAKEMLER: Kerem Baki, Orkun Yurttaş, Münevver Özemre

ÇBK MERSİN: Kiss 8, Cornelius 2, Studer 4, Iagupova 31, Melis Gülcan 15, Sinem Ataş 8, Holingsvorth 8,

FENERBAHÇE ALAGÖZ HOLDİNG: Sevgi Uzun 9, Alperi Onar 17, Meesseman 14, Anderson 14, Tilbe Şenyrek 8, Merve Aydın 2, Laksa 10

 

MAÇ ÖNCESİ LANSMAN

Öte yandan ligin ilk haftasında Servet Tazegül Spor Salonunda oynan maç öncesinde bir lansman gerçekleştirildi. Lansmanda konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Biz bugün sezonun ilk maçını hep birlikte izlemeye geldik. Çukurova Basketbol Kulübü geçen yıl bize üst düzey maçlar izletti. Hem Türkiye liglerinde hem de Avrupa liglerinde her maç üst düzeydeydi. Avrupa ikincisi oldular, Türkiye'de de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı aldılar. Bütün takımımızı, yöneticilerinden, antrenörlerine ve bütün oyuncularına kadar tek tek tebrik ediyorum. Biliyorsunuz, yakın bir zamanda Kadın Voleybol Milli Takımımız Avrupa'da yüzümüzü güldürerek bayrağımızı göndere çektirdi. Şampiyon oldu. Bu sene de Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol takımımızın Avrupa şampiyonu olmasını diliyoruz. Bunun için, bu sene bütün hazırlıklar yapıldı. Bugün de ilk adımı atacaklar. İlimizde, özellikle de spor alanında destek zeminimizi biraz daha genişleterek tabana yaymamız gerekiyor. İlimizde ticari faaliyet gösteren firmalarımıza her vesile ile çağrıda bulunuyoruz. Takımlarımıza ne kadar sahip çıkarsak o kadar başarılı neticeler elde edeceğiz ve bu gururu hep birlikte yaşayacağız. Şu anda Avrupa ve dünya standartlarında olan bir tesisin içerisindeyiz. Her geçen gün spor altyapımız daha da gelişiyor.  Çukurova Basketbol Kulübümüze, bu sezonda çıkmış olduğu bu yolda hem Ülkemizdeki liglerde hem de Avrupa Liglerinde üstün başarılar diliyorum” dedi

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA