Yenişehir’de 50 kişilik arama kurtarma ekibi kuruldu


Yenişehir Belediyesi meydana gelebilecek doğal afetler, yangınlar, arama ve kurtarma operasyonları ile acil yardım ihtiyaçlarında görev yapmak üzere 50 kişilik arama kurtarma ekibi kurdu. Eğitimli ve tam donanımlı personellerden oluşan Yenişehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi sürekli olarak teyakkuz halinde olacak. Özel eğitimlerden geçen “Mersin” isimli köpek de ekibin bir parçası olarak arama kurtarma operasyonlarına katılacak.

 

Tarih : 14 Eylül 2023 Perşembe 12:45

Haber Merkezi

Temel yangın eğitimi ve ileri yangın teknikleri eğitimlilerini tamamlayan Yenişehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi daha sonra kentsel arama kurtarma eğitimi alacak. Böylece ekip üyeleri doğal afetler, deprem sonrası enkazdan canlı çıkarma, depremin yarattığı yaraları sarma ve acil yardım ihtiyaçlarına hızlı şekilde müdahale edebilme kabiliyetine sahip olacak. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Belediye bünyesinde yeni kurdukları arama kurtarma ekibiyle bir araya geldi. Başkan Özyiğit, “Sizlere böyle bir işe gönüllük gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Büyük bir felaket yaşadık. Allah göstermesin, sizlere de gerek olmasın. İnşallah bir arama kurtarma faaliyetine hiç gerek olmaz. Ama biz tedbirimizi alacağız, emeğimizi vereceğiz” dedi.

“YENİŞEHİR EKİBİ OLARAK HAZIR OLACAĞIZ”

Yenişehir Belediyesinde yeni kurulan arama kurtarma ekibinin teknik ve eğitim hazırlık sürecine ilişkin bilgi veren Başkan Abdullah Özyiğit, “Bütün teçhizatlarınızı ve eğitim süreçlerinizi en kısa zamanda tamamlayacağız. Ülkemizde ve dünyanın neresinde olursa olsun Yenişehir ekibi olarak hazır olacağız. Herkes mevcut işini yapacak ama bu göreve de zaman ayıracak. Ekipte yer alan personellerimize ek bir bütçe de ayırmayı planladık. Şu anda hazırlık aşamasındayız. Gerekli malzemelerin, teçhizatın alınma noktasında talimatımızı verdik, onlar alınıyor. Kıyafetlerimizin siparişleri verildi. Bundan sonra sağlıklı ve sağlam bir ekip olarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

“EĞİTİMLERİMİZİ BİR AN ÖNCE TAMAMLAYACAĞIZ”

Başkan Özyiğit, “Bu iş gerçekten önce gönüllük istiyor. Bizim üç arkadaşımız depremde Hatay’a gitti, üç kişi 16 saatte enkazdan üç vatandaşımızı çıkarttı. Bir hilti ile üç can kurtardılar. Bu iş ciddi bir iş, herkes azami özen gösterecek ve eğitimlerimizi bir an önce tamamlayacağız. Ondan sonrada Allah göstermesin bir olumsuzlukta gidip gereğini yapacağız. Ben sizi kutluyorum .Böyle bir gönüllük gösterdiğiniz için hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA