Çukurova Basketbol’dan skandal hata!


Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Çukurova Basketbol, 76-74 kazandığı Fenerbahçe maçı kadrosunda 22 yaş altı oyuncu bulundurmadı ve hükmen mağlup sayılabilir. Fenerbahçe konuyla ilgili harekete geçti. TBF, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Açıklamanın adından ÇBK Mersin’in nasıl bir ceza alacağı ortaya çıkacak.

 

Tarih : 14 Eylül 2023 Perşembe 15:41

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) yeni sezon başladı. Ligin ilk haftasında geçen sezon hem lig hem de EuroLeague'de final oynayan iki takım, ÇBK Mersin ile Fenerbahçe Alagöz Holding karşı karşıya geldi. ÇBK Mersin, Fenerbahçe'yi 76-74 mağlup etti. Ancak zorlu mücadelede skandal bir hataya imza atıldı.

KADROYA 22 YAŞ ALTI OYUNCU ALINMADI

ING Basketbol Süper Ligi'nde kural gereği maç kadrosunda 22 yaş altı oyuncu bulundurulması gerekiyor. Dün akşam oynanan ve son anları nefes kesen ÇBK Mersin - Fenerbahçe maçında ÇBK Mersin'in kural hatası yaptığı ortaya çıktı. ÇBK Mersin'in kadrosunda 22 yaş altı değil, 22 yaşından gün almış oyuncu bulundurduğu maçın sonrasında anlaşıldı. Melikgazi Kayseri'den transfer edilen Şuğranur Sönmez ÇBK Mersin'in maç kadrosundaki en genç basketbolcu oldu. Fakat 3 Nisan 2001 doğumlu olan Şuğranur, 22 yaşından gün aldığı için 22 yaş altı olarak kabul edilmiyor. Kural gereği kadrosunda 22 yaş altı oyuncu bulundurmayan takıma Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ceza veriyor. ÇBK Mersin, hükmen mağlubiyet ya da puan silme cezasıyla karşı karşıya kalacak.

FENERBAHÇE HAREKETE GEÇTİ

Fenerbahçe, konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu'na gerekli başvurunun yapıldığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "ÇBK Mersin takımının, TBF'nin Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Talimatı 78.1 maddesi gereğince 'takımlar resmi müsabaka kadrolarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş olan en az 7 sözleşmeli basketbolcuya yer vermek zorundadır. Bu yedi sözleşmeli basketbolcudan en az birisinin 22 yaş veya altındaki bir basketbolcu olması zorunludur.' kuralı doğrultusunda 22 yaş altı bir oyuncuya kadrosunda yer vermemesi nedeniyle kural hatası yaptığı tespit edilmiş, gerekli itirazlar derhal yapılmıştır. Süreci yakından takip eden kulübümüz, gereken prosedürleri yerine getirerek bu durum ile ilgili Türkiye Basketbol Federasyonuna başvuruda bulunmuştur." denildi. TBF, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Açıklamanın adından ÇBK Mersin'in nasıl bir ceza alacağı ortaya çıkacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA