Toroslar’da ‘Hareket Dolu’ hafta başlıyor


Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası’nı, çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlayacak. 2019 yılında aktif katılımıyla “Avrupa Hareketlilik Haftası Ulusal Ödülünü” alan Toroslar Belediyesi; spor yapmayı, yürümeyi, bisiklete binmeyi ve yüzmeyi özendirici etkinlikleriyle bu yıl da Mersin’de farkındalık yaratacak.

 

Tarih : 15 Eylül 2023 Cuma 12:21

Haber Merkezi

Türkiye Belediyeler Birliği’nin ulusal koordinatörlüğünde ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle sürdürülen Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması; “Şehrini Keşfet, Gelecek Enerjini Koru” olarak belirlendi. Toroslar Belediyesi de hafta kapsamında dolu dolu bir program hazırladı.  Doğa yürüyüşü, Sabah Sporu, Yüzme, Bisikletli Sürüş, Arabasız Gün Etkinliği, Soli Antik Kent Kazı çalışması ve yerinde inceleme aktiviteleri ile herkes hareketli bir hafta geçirecek. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da 22 Eylül tarihine kadar sürecek etkinliklere katılarak hareketliliğe dikkat çekecek.

İLK ETKİNLİK, BUGÜN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri, 16 Eylül Cumartesi günü saat 15.30’da Güzelyayla Mahallesi’nde yapılacak “Doğa Yürüyüşü” ile başlayacak. Vatandaşlar, Güzelyayla Mahallesi Orman deposu önünde buluşarak Toroslar’ın eşsiz doğası ve güzel manzarası eşliğinde yürüyecek. Doğa Sporu Kulüpleri, spor kursiyerleri ve AKUT temsilcilerinin de yer alacağı yürüyüş için saat 14.00’da Toroslar Belediyesi ana binası önü, Toroslar Kaymakamlığı ve K. Aydın Stadı önünden servis kaldırılacak. Tüm dünyada sıfır karbon, daha yeşil, daha temiz, sürdürülebilir ulaşım ve şehirler yaratmak amacıyla her yıl farklı bir temayla gerçekleşen kampanyada bu yıl da yerini alan Toroslar Belediyesi, hafta boyunca sportif ve çevreci aktivitelerini sürdürecek. 18 Eylül Pazartesi günü saat 07.00’da Akbelen Mahallesi’nde bulunan Koray Aydın Stadı’nda Sabah Sporu, 19 Eylül Salı günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Çukurova Mahallesi Toroslar Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda 18 yaş üstü vatandaşların katılabileceği Yüzme Etkinliği yapılacak.

AKBELEN VE ÇAVUŞLU MAHALLELERİ TRAFİĞE KAPATILACAK

Program; 19 Eylül Salı günü 15.00 ile 16.00 saatleri arasında Halkkent Mahallesi Yunus Emre Kültür Merkezi önünden İlçe protokolü, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve bisikletli grupların da katılacağı Bisikletli Sürüş Etkinliği ile devam edecek. Belediye, 19 Eylül Salı günü Sağlık Mahallesi’nde, 20 Eylül Çarşamba günü Akbelen Mahallesi’nde, 22 Eylül Cuma günü Çavuşlu Mahallesi’nde 16.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştireceği “Arabasız Gün Etkinliği” için bu mahalleleri trafiğe kapatacak. Programda, çocuklar ve mahalle sakinleri birçok sportif ve eğlenceli aktivitelerle buluşacak. Etkinlik ile bireysel araçlar yerine çevre dostu ulaşım ve enerji tasarrufu için alternatif ulaşım metotlarının kullanılmasına teşvik edilecek. Toroslar Belediyesinin Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kilikya tarihinin önemli hazinelerinden biri olan Soli Pompeiopolis Antik Kent’te Kazı Çalışması ve Yerinde İnceleme de gerçekleştirilecek. Kazı çalışması, 22 Eylül Perşembe günü 13.30 ile 15.30 saatleri arasında yapılacak.

 “SPORU VE HAREKETİ HAYATIMIZDAN EKSİK ETMEYELİM”

Toroslar Belediye Başkan Atsız Afşın Yılmaz, 4 yıldır katılım gösterdikleri Avrupa Hareketlilik Haftası’nın bu yıl da Toroslar’da dolu dolu geçeceğini söyleyerek, tüm hemşehrilerini etkinliklere davet etti. Başkan Yılmaz; “Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Toroslar Belediyesi olarak bu yıl da dolu dolu etkinlikler hazırladık. Etkinliklerimize katılacak 7’den 70’e herkes hem eğlenceli hem de sağlıklı bir hafta geçirecek. Bu organizasyonda yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm Türkiye’ye ve Mersin’e birlikte spor yapalım, birlikte yürüyelim, birlikte bisiklet sürelim diyorum” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA