Çocuklar spora yönlendiriliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Yüzde Yüz Cumhuriyet Yüzde Yüz Spor’ etkinliğini, kırsaldaki çocukların ayağına kadar götürmeye devam ediyor. ‘Sporbüs’ aracıyla köy köy gezen Mersin Büyükşehir Belediyesi antrenörleri, kurdukları atletizm ve survivor parkuru ile basketbol potasında, çocukların yeteneklerini keşfetmelerini sağlıyor. Spor branşlarının eğitsel aktivitelerle anlatıldığı etkinlikte, çocuklar ilgisi olduğu branşa yönlendiriliyor. Projeye, Toroslar ve Mezitli ilçesi ile devam eden ekipler ilçe ilçe gezerek yüzlerce çocuğa ulaşıyor.

 

Tarih : 17 Eylül 2023 Pazar 12:23

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, Cumhuriyetin 100. Yılında hayata geçirdiği ‘Yüzde Yüz Cumhuriyet Yüzde Yüz Spor’ etkinliğiyle kırsaldaki çocukları sporla tanıştırıyor. ‘Sporbüs’ aracıyla köy köy gezen Mersin Büyükşehir Belediyesi antrenörleri, atletizm ve survivor parkuru ile basketbol potası kuruyor. Ağustos ayında başlayan proje kapsamında, ilçe ilçe gezen ekipler bu kez Toroslar ve Mezitli’deydi. Toroslar’da Değnek ve Arslanköy, Mezitli’de ise Kuzucubelen ve Cemilli mahallelerine giden ekipler, yüzlerce çocuğa ulaştı.

ÇOCUKLAR SPORLA TANIŞIYOR, İLGİSİ ARTIYOR 

Antrenörler, kurdukları parkurlar aracılığıyla çocuklara spor branşlarını tanıtıyor. Çocukların hangi branşa ilgisi ve yeteneği olduğunu da bu parkurlar aracılığıyla tespit eden antrenörler, çocukları ilgili branşa yönlendiriyor. Bu eğitsel etkinlik sayesinde çocuklar eğlenirken öğreniyor. Aynı zamanda kaliteli vakit geçiren çocuklar arasından sporla hiç tanışmayanlar da sporla tanışmış oluyor. Projede, çocuklara aileleri de eşlik ediyor. Etkinlik sayesinde, çocuklarının televizyon ve telefondan uzak olmasına sevinen ebeveynler, spora yönlenmeleri açısından etkinliği faydalı buluyor. Yüzde Yüz Cumhuriyet Yüzde Yüz Spor etkinliğinde çocuklara uygulamalı olarak sportif branşları tanıtan Mersin Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Nezir Ergün, “Etkinliğimiz Cumhuriyetimizin 100. yılı itibariyle Yüzde Yüz Cumhuriyet Yüzde Yüz Spor adı altında Mersin’in bütün köylerini, bütün yaylalarını gezerek çocuklara spor branşlarını tanıtıyoruz. Çocukları sportif yeteneklerine göre yönlendirmeye çalışıyoruz. Çocuklara, eğlenceli atletizm parkuru ve küçük survivor parkurumuzda çeşitli etkinlikler yaptırıyoruz. Köy köy geziyoruz bütün çocukları spora yönlendiriyoruz” dedi.

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK, ÇOCUKLARIMIZ ÇOK EĞLENİYORLAR”

Çocuğunu etkinliğe getiren Arif Kaya, “Çok güzel bir etkinlik olmuş. Böyle bir etkinliğin Arslanköyümüzde olması gerçekten çok gurur ve heyecan verici. Çocuklarımız çok eğleniyorlar” diye konuştu. Torunlarını etkinliğe getiren Elife Mutluay ise, “Çok güzel. Çocuklarımız mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz. Lokantamız var, çocukları orada durduramadık. Orayı bıraktım geldim. Devamını da isteriz” ifadelerine yer verdi. Ali Kaan Mutluay “Çok güzel” derken Reşat Yıldırım ise, “Güzel. İyi gidiyor. Bizim eğlenmemizi düşünüyorlar” dedi.  Etkinliğe kuzeniyle gelen Mehmet Çınar Mutluay ise, “Etkinlik iyi, güzel. Kuzenim dün söyledi bana, ben de geldim” diye belirtti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA