Okul önlerinde akbabalar bekliyor!


Uyuşturucu kullanımının gün geçtikçe özellikle çocuklar arasında yaygınlaştığını, okul önlerinde uyuşturucu madde satışı yapıldığına dair şikayetlerin arttığının altını çizen HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, “Adeta okul önlerinde akbabalar bekliyor. Önlem alınmazsa büyük bir ibret vesikası olarak önümüzde duran Amerika gibi Avrupa gibi gençlerin ayakları birbirine dolanmış köprü altlarında ağızlarından köpük akan zombileşmiş gençleri bu şehirlerde de bu sokaklarda da bu mahallelerde de görebiliriz” uyarısında bulundu.

 

Tarih : 30 Eylül 2023 Cumartesi 13:52

Necdet TAŞ

Madde kullanımının gün geçtikçe çocuklar arasında yaygınlaştığını, okul önlerinde uyuşturucu madde satışı yapıldığına dair şikayetlerin arttığını belirten HÜDA-PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Adeta okul önlerinde akbabalar bekliyor. TÜİK'in bu yılın ağustos ayında açıkladığı 'Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuk İstatistikleri' raporunda 'suça sürüklenen çocuklara isnat edilen suç türü dağılımında' uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak, satmak veya satın almak üçüncü sırada bulunuyor. Önlem alınmazsa büyük bir ibret vesikası olarak önümüzde duran Amerika gibi Avrupa gibi gençlerin ayakları birbirine dolanmış köprü altlarında ağızlarından köpük akan zombileşmiş gençleri bu şehirlerde de bu sokaklarda da bu mahallelerde de görebiliriz” dedi.

“MADDE BAĞIMLILIĞI SİYASET ÜSTÜ BİR MESELE”

Madde bağımlılığı sorununun, siyaset üstü bir mesele olduğuna dikkat çeken Dinç, sadece polisiye tedbirler almanın, madde bağımlılığıyla mücadelede yetersiz ve başarısız kaldığını kaydetti. Dinç, toplumun tüm kesimlerinin bu konuda üst düzey bir duyarlılık geliştirmeleri ve madde bağımlılığıyla topyekûn bir mücadele içerisine girmelerinin ertelenemez bir sorumluluk olduğunu ifade ederek, “Diğer taraftan uyuşturucuyla mücadele, sadece sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarla sürdürülemez. Sokak satıcıları, bataklıktaki sinek mesabesindedir. Sadece birkaç sinekle uğraşarak bu bataklığı kurutamayız. Uyuşturucu baronlarıyla ciddi bir şekilde mücadele edilmeli, uyuşturucu dağıtıcılarıyla ciddi bir şekilde mücadele edilmeli ki bu sorun kökten çözülsün.  HÜDA PAR olarak madde bağımlılığıyla mücadele için gençlerimizin ve çocuklarımızın hayata yeniden kazandırılması için yuvaların dağılmaması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bu bataklığın kurutulması için elimizden geleni yapacağımızdan milletimizin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA