Kılavuz da ‘Şüpheliler’ arasına eklendi


Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada, yeniden milletvekili seçilemeyen MHP’li Olcay Kılavuz da

 

Tarih : 10 Ekim 2023 Salı 12:57

Haber Merkezi

Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık Cuma günü Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Soruşturma aşamasında, Ateş'i öldüren tetikçi Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Ülkü Ocakları eski genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, MHP eski Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un zaman zaman kullandığı bir evde gözaltına alındığı, bu sırada evde olan Kılavuz ile polisler arasında kriz yaşandığı ortaya çıkmıştı. Üçüncü kez gözaltına alınması sonrasında Demirbaş tutuklanırken, Kılavuz hakkında işlem yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu. Bu arada MHP de Kılavuz’u 14 Mayıs seçimlerinde Mersin 4. sıradan aday göstermiş ancak Kılavuz seçilememişti.

MHP'Lİ KILAVUZ, 'ŞÜPHELİ' OLARAK DOSYADA

 T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre Ankara Başsavcılığı, MHP'li Olcay Kılavuz’u "şüpheli" sıfatıyla soruşturmaya dahil etti. Kılavuz'un ismi 14 Mayıs seçimlerinden yaklaşık bir ay önce "cinayete yardım" suçlamasıyla dosyaya kaydedilirken, o tarihte milletvekili olması nedeniyle dosyası ana dosyadan ayrılarak Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu'na gönderilmişti. Dokunulmazlığının kalkması nedeniyle Kılavuz hakkındaki dosyanın, ana dosyaya yeniden eklenmesi bekleniyor. Öte yandan soruşturmada yeni bir başsavcıvekili krizi yaşandığı öne sürülüyor. İddiaya göre, 20 Temmuz’daki adli tatil başlangıcında dosyayı koordinatör olarak yürüten Başsavcıvekili Durdu Özer'den devralan Başsavcıvekili Ahmet Altun, dosyadaki delil durumunu görünce soruşturmadan çekilmek istedi. MHP'ye yakınlığıyla bilinen Altun, Ankara Başsavcısı Ahmet Akça'ya giderek soruşturmadan çekilmek istediğini söyledi. Ancak Başsavcı Akça, Altun'un bu isteğini geri çevirdi. Dosyada gelinen aşama ve delil durumunu gören Ahmet Altun'un soruşturmadan çekilme talebi de kabul görmeyince apar topar izne ayrıldığı iddia edildi. Altun'un dosyada yaşanabilecek yeni gelişmeler nedeniyle tedirgin olduğu, dosyada imzasının bulunmasını istemediği öne sürülüyor. Ahmet Altun'un soruşturma dosyasına gelen çok önemli bir evrakın dosyaya girmemesi için özel bir çaba sarf ettiği ancak buna engel olamayınca çekilme kararı aldığı da iddia ediliyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA