Postane durağı yeniden hizmete açıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılından itibaren minibüslere kapalı olan postane durağının yeniden minibüslerin ve vatandaşların kullanımına açtı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından 2016 yılında alınan karar ile minibüslerin kullanımına kapatılan postane durağı, çevrede bulunan esnaftan da gelen istek ve taleplerin değerlendirilmesi neticesinde yeniden açıldı. UKOME Genel Kurulunda alınan karar neticesinde çarşı güzergahını kullanan tüm minibüsler artık postane durağını kullanabilecek.

 

Tarih : 13 Ekim 2023 Cuma 10:36

UOKEM kararı hakkında bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdür Vekili İbrahim Namlı, “Postane durağının tüm toplu taşıma araçlarına açılması doğrultusunda ilgili odalar ve STK’larla bir toplantı gerçekleştirdik. Ortak bir karar aldık. Bu kararı UKOME genel kuruluna taşıdık. UKOME Genel Kurul kararı sonrasında postane durağını tüm toplu taşıma araçlarını açarak bölgede bulunan esnafların ve vatandaşların mağduriyetini gidermiş bulunuyoruz. Bu çalışmalar gerçekleştirirken Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Minibüsçüler Odası ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (MESOB) ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Tüm vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza hayırlı olmasın diliyoruz” dedi.

“ESNAF MAĞDUR OLUYORDU”

Alınan kararı memnuniyetle karşılayan esnaf ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Vahap Seçer’e teşekkür etti. Konuyla ilgili konuşan MESOB Başkanı Veysel Sarı, “Çalışmayla hem taşıdığımız yolcunun daha iyi bir hizmet almasını sağlayacağız hem de esnaf sanatkarımız daha huzurlu, daha muntazam ve sistem içerisinde bir taşıma hizmeti verecek. Ayrıca buraya bir canlılık gelecek. Kentimiz ve esnafımız için iyi olur” şeklinde konuştu. Postane durağının 2016 yılından beri kapalı olmasından dolayı çevre esnafın çok mağdur olduğunu söyleyen MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ise “Minibüs esnafları da mağdur bir durumdaydı. Çoğu esnaf arkadaşımızın dükkanı kapalıydı. Bu durağın açılması ile beraber esnaf arkadaşlarımızın rahatlayacağına inanıyorum. UKOME kararının vermiş olduğu karardan dolayı memnuniyet duyduk. Bu konuyla ilgili büyükşehir belediye başkanımıza canı gönülden ben teşekkür ediyor ve bu kadar esnafı görmüş olduğundan dolayı saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA