Akdeniz’de metruk binalar yıkılıyor


Akdeniz Belediyesi; vatandaşların can güvenliğini eden, görsel açıdan da kirlilik yaratan terk edilmiş binaların yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bugüne dek yüzlerce metruk binanın yıkımını yapan fen işleri ekipleri, son olarak Kazanlı Hürriyet Mahallesi’nde sahiplerince terk edilen yapının kontrollü yıkımını gerçekleştirdi.

 

Tarih : 14 Ekim 2023 Cumartesi 14:56

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiğini bozarak görsel kirlilik yaratan ve kimi zaman sosyal sorunlara yol açan terk edilmiş harabe yapıların yıkımını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; son olarak yasal süreçleri tamamlanan Hürriyet Mahallesi’nde bulunan terk edilmiş yapı ve etrafındaki donatıların yıkımını iş makineleri desteğiyle gerçekleştirdi. Metruk yapının yıkımına tanık olan mahalle sakinleri, fen işleri ekiplerine teşekkür etti.

“EN ÇOK ŞİKÂYET EDİLEN KONULARIN BAŞINDA GELİYOR”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da metruk yapılarla mücadele hakkında yaptığı değerlendirmede, muhtarlar ve mahalle sakinlerinden gelen şikâyet konularının başında terk edilmiş yapılar olduğuna dikkat çekti. Bu yönde gelen talepleri yerine getirmek için yasal işlemlerin en kısa sürede başlatıldığını da kaydeden Başkan Gültak; “Terk edilip kendi haline bırakılan ve zaman içinde harabeye dönen bu tür binalar, insanlarımızın can ve mal güvenliği açısından riskler yaratabiliyor. Bu tür yapılar, yer yer madde bağımlılarınca mesken tutulduğu için halkın huzurunu bozup istenmeyen sosyal sorunlara da yol açabiliyor. Dolayısıyla metruk yapılarla ilgili şikâyetler en hızlı şekilde işleme konulup akabinde ekiplerimiz tarafından sonuçlandırılıyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA