Örgütlenme hakkımızı almayın!


Tüm Emekliler Sendikası’na açılan kapatma davasına karşı mücadele devam ediyor. Ankara Valiliği tarafından açılan kapatma davasının 17 Ekim’de görülecek 3’üncü duruşması öncesi Türkiye genelinde sokaklara inen emekliler, örgütlenme haklarının engellenmemesini istedi. Mersin’de de sendika üyeleri sendikalarının kapatılma tehlikesine karşı bir araya gelerek açıklama yaptı. Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şubesi Basın Yayın Sekreteri Kadir Yüksel, “Bu ayıp iktidarındır. Hakimlerin baskılara direnmesini bekliyoruz. Ülkede demokratikleşmede bahsedenlerin, sivil anayasadan bahsedenlerin önce anayasayı uygulamaları gerekir. Bizi kapatmak anayasaya aykırıdır” dedi.

 

Tarih : 16 Ekim 2023 Pazartesi 14:53

Neşet TORUN

Tüm Emekliler Sendikası’na açılan kapatma davasına karşı mücadele devam ediyor. Ankara Valiliği tarafından açılan kapatma davasının 17 Ekim’de görülecek 3’üncü duruşması öncesi Türkiye genelinde sokaklara inen emekliler, örgütlenme haklarının engellenmemesini istedi. Mersin’de de sendika üyeleri sendikalarının kapatılma tehlikesine karşı bir araya gelerek açıklama yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen emekliler ‘Sendika hakkımız engellenemez’, ‘Sendika haktır kapatılmaz’ şeklinde sloganlar atarak sendikalarının kapatılmak istenmesine tepki gösterdi.

“EMEKLİLERİN YARARINA ÇALIŞAN BİR SENDİKAYIZ”

Emekliler adına konuşan Tüm Emeklilerin Sendikası Mersin Şubesi Basın Yayın Sekreteri Kadir Yüksel, emeklilerin örgütlenmesinin yine engellenmek istendiğini iddia ederek, “2021 Ekim ayında o zamanki adıyla Tüm Emekli Sen iktidarın baskısıyla yargı tarafından kapatıldı. 30 Kasım 2022'de Tüm Emeklilerin Sendikası adıyla yeniden kurulduk. Aradan 4 ay geçtikten sonra Ankara Valiliği bize yine dava açtı. Daha bir yılımız dolmadan yarın, yani 17 Ekim'de yine kapatma istemiyle yargılanacağız. Oysa biz emeklilerin yararına çalışan bir sendikayız. Emekli ve yaşlı vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için mücadele ettik. Ülkemizin demokratikleşmesi için mücadele ettik. Emekli vatandaşlarımızın açlığa mahkum edilmesine karşı çıktık. Hak ve hukukun tesisini istedik. Yokluğa, yoksulluğa karşı çıktık. Emeklilerimizin sosyo -kültürel aktivitelere katılmalarının sağlanmasını istedik. Gerentoloji hizmetlerinden yararlanmasını istedik. Bil cümle emekli vatandaşlarımıza kaliteli yaşlanmanın sağlanmasını istedik” ifadelerini kullandı.

“BU AYIP İKTİDARINDIR, DAVA AÇILACAKSA ADRES BELLİDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilerin bir bölümüne, çalışan emeklileri dışında tutarak, Kasım ayı içinde bir defaya mahsus olarak 5 bin lira verileceği açıklamasının hem adaletsiz, hem de emeklilerin yoksulluğuna çare olmasının mümkün olmadığının altını çizen Yüksel, “Bu pervasız uygulama emeklilerin yeterince örgütlenememiş olmasının da bir sonucudur. Oysa yeterince örgütlü emekli topluluğu olsaydık, emeklilerin bu şekilde onuruyla oynanamazdı. Bir tür sadaka verilmeye kalkılamazdı. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Emeklilerle oynamayın. Seçimlere endekslenmiş sadakalarla emeklileri yönetememe bedbahlığından vazgeçin. Yoksulluğa boğdukları yetmezmiş gibi, emeklilerin yoksulluğa, ölüme mahkum edilmesi yetmezmiş gibi birde sendikamıza saldırılmasını, kapatma davaları açılmasını asla kabul etmiyoruz. Her vatandaşın iyi yaşama hakkı vardır. İyi yaşamak için demokratik ve barışçıl olmak kaydıyla her vatandaşın örgütlü veya örgütsüz mücadele etme hakkı vardır. Şu an Türkiye'de emeklilerin bırakalım iyi yaşadıklarını, bırakalım yoksul yaşadıklarını, açlık sınırı altında sürünüyorlar. Bu ayıp iktidarındır. Dava açılacaksa adres bellidir. O adresin emekli sendikaları olmadığı kesindir” dedi.

“KAPATIRSANIZ İTİRAZLARIMIZI YAPACAĞIZ”

“Bizim kapatılmamız için hukuku dolanan yargıya, yargıçlara seslenmek istiyoruz: Anayasanın 90. Maddesi açıktır. ‘İmzacısı olunan uluslararası sözleşmelerin iç hukukta düzenlenmemiş olması veya çelişmesi durumunda, uluslararası sözleşmeler esas alınır.’ Türkiye uluslararası sözleşmelerin ilgili maddelerinde ‘herkesin sendika kurabileceği’ maddelerine imza atmıştır. Kanunlar anayasanın üstünde olmadığı kesindir” ifadelerini kullanan Yüksel, açıklamasını şöyle sürdürdü: “O halde yargı anayasanın 90.maddesini uygulayıp, kapatma davasını red etmelidir. Çünkü bu dava hukuki değil siyasidir. Hakimlerin baskılara direnmesini bekliyoruz. Ülkede demokratikleşmede bahsedenlerin, sivil anayasadan bahsedenlerin önce anayasayı uygulamaları gerekir. Bizi kapatmak anayasaya aykırıdır. Kapatırsanız itirazlarımızı yapacağız. İtirazlarımız, iç hukukta karşılık bulmazsa, anayasa mahkemesine, o da olmazsa AHİM'e kadar gideceğiz. Yine olmazsa sendikamızı yeniden kuracağız. Biliyoruz ki; vazgeçildiğinde kaybedilir. Biz asla vazgeçmeyeceğiz. Her şeye rağmen Ankara'da hakimler var demek istiyoruz. 17 Ekim'de yargının sendikamız lehine karar vererek kapatma davasını reddetmesini bekliyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA