Kocamaz; “Neden ayrım yapıyorsunuz?”


Çalışan emeklilerin 5 bin TL’lik ikramiyenin dışında bırakılmasına tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, “Emekli olduğu halde çalışmak zorunda kalan emeklilerimiz bugün geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalmaktadır. 5 bin TL’lik ödeme konusunda bu kesim niçin cezalandırılmaktadır? Hem emekli olup hem de filen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu kapsama alınmayışının izahı nedir? Bu emeklilerimize de ödeme yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

 

Tarih : 18 Ekim 2023 Çarşamba 14:42

Neşet TORUN

Emeklilerin sorunlarıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, son olarak emeklilere yılbaşına ötelenen maaş zammı ve layık görülen 5 bin TL’lik bir defaya mahsus ödemenin eksikleri ve yanlışlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“ÖDEMEYİ NEDEN KASIM’DA YAPIYORSUNUZ?”

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Kocamaz, “Emeklilerin maaşlarına yılbaşı öncesi zam beklentisi konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğramıştır. Sayın Cumhurbaşkanı, emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacağını ve bu ödemenin de Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılacağını açıklamıştır. Ayrıca hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimiz de bu düzenlemede kapsam dışı bırakılmıştır. Bu bilgiler ışığında; Emeklilerimize muhalefetin ve kamuoyunun baskısı ile yapılacak olan 5 bin TL'lik ödemeyi açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edilen emekliler için yeterli buluyor musunuz? Bu ödemeler için niçin Kasım ayı beklenmektedir? Emeklilerimizin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda 10 bin TL ikramiye ödenmesi konusunda talepleri bulunmaktadır. Bu talepleri hangi amaçla karşılanamamıştır? Ayrıca emekli olduğu halde çalışmak zorunda kalan emeklilerimiz bugün geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalmaktadır. 5 bin TL'lik ödeme konusunda bu kesim niçin cezalandırılmaktadır? Hem emekli olup hem de filen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu kapsama alınmayışının izahı nedir? Bu emeklilerimize de ödeme yapmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA