Hatay, Mersin’de ilk kez kaybetti: 1-2


Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Mersin’de Kayserispor’u ağırlayan Hatayspor rakibine 2-1 mağlup olarak iç sahada ilk yenilgisini aldı. Fenerbahçe’ye deplasmanda kaybederek yenilmezlik serisi sona eren Bordo Beyazlılar, üst üste ikinci mağlubiyetini aldı. Kayserispor, bu galibiyetle bu sezon deplasmanda ilk kez sevindi. Sarı Kırmızılılar bu sezon deplasmanda çıktığı 4 maçta da galibiyet yüzü görememişti. Hatayspor ise bu sezon Mersin’de ilk kez kaybetti.

 

Tarih : 28 Ekim 2023 Cumartesi 13:56

Necdet TAŞ

Trendyol Süper Lig'de 10. haftasında Atakaş Hatayspor ile Mondihome Kayserispor karşılaştı. Mersin'deki mücadeleyi konuk ekip 2-1 kazandı. Sezonun ilk mağlubiyetini geçtiğimiz hafta Fenerbahçe karşısında alan bordo beyazlı ekip, iç sahada sürdürdüğü yenilmezlik serisi Mondihome Kayserispor karşısında sona erdi. Zorlu değlasmandan üç puanla dönen sarı kırmızılar, bu sezonki dördüncü galibiyetini elde etti. Atakaş Hatayspor ile oynadığı son üç resmi maçı kazanan Mondihome Kayserispor, ikili rekabet tarihinde ilk kez rakibine karşı üst üste üç galibiyeti aldı. Recep Uçar'ın öğrencileri, bununla birlikte bu sezonki ilk dış saha galibiyetini elde etti.  Kayserispor'a galibiyeti getiren golleri Burak Bekaroğlu (kendi kalesine) ile 47. dakikada Aylton kaydetti. Atakaş Hatayspor'un tek sayısı 68. dakikada penaltıdan Renat Dadashov'dan geldi. Bu sonucun ardından Kayserispor puanını 16'ya çıkartırken, üst üstte ikinci mağlubiyetini alan Atakaş Hatayspor ise 14 puanda kaldı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

18. dakikada Morte'nin savunma arkasına attığı topla buluşan Cardoso, pası solundaki Thiam'a çıkardı. Kaleciyle baş başa kalan Thiam'ın vuruşunda top dışarı gitti.

22. dakikada Dele-Bashiru'nun sağ kanattan çıkardığı meşin yuvarlağa Matondo ceza sahasından sert vurdu, topu kaleci kornere çeldi.

34. dakikada Kayserispor öne geçti. Karimi'nin sol kanattan ortasında altı pas içerisinde topla buluşan Morte'nin vuruşunda meşin yuvarlak savunmadaki Burak Bekaroğlu'na çarpıp filelerle buluştu: 0-1…

41. dakikada Lamkel Ze'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Dele-Bashiru kaleciyle karşı karşıya kaldı. Dele-Bashiru'nun vuruşunu kaleci çıkardı. Ceza sahasında topu önünde bulan Strandberg'in kafa vuruşunda meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

47. dakikada konuk ekip, farkı ikiye çıkardı. Kazanılan köşe vuruşunda Aylton, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-2…

68. dakikada Atakaş Hatayspor, Dadashov'un penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirdi. Kalan dakikalarda her iki takımda gol bulamazken, maç 2-1 Kayserispor üstünlüğüyle sona erdi.

 

STAT: Mersin Stadyumu

HAKEMLER: Sarper Barış Saka, Abdullah Uğur Sarı, Sebahattin Altay

HATAYSPOR: Erce Kardeşler, Rigoberto Rivas (Joelson Fernandes dk. 76), Marcelin Kilama, Burak Bekaroğlu (Hodzic dk. 88), Ghoulam, Massanga-Matondo (Ömer Faruk Beyaz dk. 76), Aburjania (Rayane Aabid dk. 63), Strandberg (Kerim Alıcı dk. 63), Dele Bashiru, Lamkel Ze, Dadashov

TEKNİK DİREKTÖR: Volkan Demirel

KAYSERİSPOR: Bilal Bayazıt, Gökhan Sazdağı, Hosseini, Attamah, Carole, Karimi, Kartal Yılmaz (Baran Gezek dk. 88), Boa Morte (Ramazan Civelek dk. 79), Cardoso (Anthony Uzodimma dk. 70), Thiam (Bahoken dk. 79), Carlos Mane (Ackah dk. 88)

TEKNİK DİREKTÖR: Recep Uçar

GOLLER: Burak Bekaroğlu (dk.33 k.k.), Boa Morte (dk. 47) (Kayserispor), Dadashov (dk. 68) (Hatayspor)

SARI KARTLAR: Burak Bekaroğlu, Dele-Bashiru, Dadashov, Visar Bekaj, Rayane Aabid (Hatayspor)

VOLKAN DEMİREL: "YAKALADIĞIMIZ POZİSYONLARI DEĞERLENDİREMEDİK"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel ise maçı ilk yarı ve ikinci yarı olarak ayırmak gerektiğinin altını çizerek, “Takımımızın ikinci yarıdaki oyun şekli her maçta aşağı yukarı aynı oluyor. Bugün de Kayserispor'un ilerideki ön oyuncuların defansın arkasına koşularla pozisyon buldular. Bir pozisyonda gol yedik. Onun akabinde 2-3 pozisyona daha girdiler. Biz ise yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. İlk yarı oyun olarak düşük kalan ve oyuna giremeyen bir Hatayspor vardı. İkinci yarıda oyunu tamamen elimize almamız gerekiyordu ama ikinci yarının başında kullandıkları tek kornerden gol yedik. Sonrasında yaptığımız oyuncu değişiklikleriyle, saha içindeki sistemsel değişikliklerle oyuna denge getirmeye çalıştık. Toplama oynama, şut, pozisyon bulmada üstün olsak da skor anlamında maçı dengeleyemedik. Kayserispor'u da şu anlamda tebrik etmek lazım. Doğru oyunla, doğru mücadeleyle bugün 3 puanı almasını bildiler. Ben ise Hatayspor Teknik Direktörlüğü görevinde ilk defa kendi sahamızda mağlup olduk. Geçen hafta Fenerbahçe'ye karşı ligdeki ilk mağlubiyetimizi almıştık. Bunlardan ders çıkartacağız. Önümüzdeki bir kupa maçımız var” ifadelerini kullandı.

UÇAR; “210 GÜN SONRA DEPLASMANDA GALİP GELDİK”

Kayserispor Teknik Direktörü Recep Uçar, Hatayspor deplasmanının ligin en zor deplasmanlarından biri olduğunu belirterek, "Bu yüzden de birçok anlamda ilklerin olduğu bir maç oldu. Hatayspor adına ilk defa kendi sahalarında mağlup oldular. Bizim adımıza bu sezon ilk defa üst üste 2 hafta galibiyet aldık ve kendi takımımız adına bir de 210 gün sonra deplasmanda gelen ilk galibiyet. Bu zor deplasmanda çok ciddi efor koyup, mücadele eden oyuncularımı yürekten kutluyorum. Biz geçen haftayı yeni bir başlangıç olarak görüyorduk. Hatayspor ligin en genç kadrolarından birine sahip. İç sahada özellikle çok etkili oynuyorlar. Dinamik, atletizmi yüksek oyunculara sahip ve ligin en iyi geçiş yapan takımlarından biri. Bizi çok zor bir maç beklediğini biliyorduk. Maç dengeli başladı. İlk yarıda bizim biraz daha net pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda oyunu kendi sahamızda kabul etmemek adına aynı oyun düzeniyle başladık ve 46. dakikada 2-0 öne geçtik. 2-0'dan 2-1'lik bölüme kadar oyun biraz daha Hatayspor'un kontrolünde olsa da dengeli gittiğini düşünüyorum. Ancak golü yedikten sonra Hatayspor doğal olarak daha çok topa sahip oldu, pozisyonlar üretti. O pozisyonda iyi savunma yaptığımızı düşünüyorum. Bu bölümde özellikle kalecimiz Bilal çok iyi oynadı. Neticede maçı kazanmasını bildik. Hatayspor gibi zor bir deplasmanda alınan galibiyetten dolayı oyuncularımı tekrardan kutluyorum. İnşallah bu galibiyet bundan sonraki süreçte farklı hayaller kurmamıza vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA