Mersin, lideri ağırlıyor


TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu ligin 11. Hafta maçında evinde grubun lideri Vefa Group Vanspor’u ağırlayacak. Zorlu maç TRT Kurdi’den canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşma 5 Kasım Pazar günü saat 14’te Mersin Stadyumunda oynanacak.

 

Tarih : 3 Kasım 2023 Cuma 13:57

Necdet TAŞ

Ziraat Türkiye Kupası’nda Isparta 32 Spor’a 3-0 yenilerek erken elenen Yeni Mersin İdman Yurdu gözünü lige çevirdi. Temsilcimiz bu hafta sahasında lideri ağırlayacak. Zirveyi yakından ilgilendiren maçta Yeni Mersin İdman Yurdu -Vefa Group Vanspor maçı 5 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Mersin Arena’da oynanacak. Mersin Stadyumunda oynanacak karşılaşma çift dilli anlatım seçeneği ve HD yayın kalitesiyle TRT Kurdi'de canlı olarak ekrana gelecek. Karşılaşmayı; Safa Yılmaz, Sedat Etik, Berkay Salman ve Esad Sadık Demirtaş hakem dörtlüsü yönetecek. Karşılaşma 5 Kasım Pazar günü saat 14’te Mersin Stadyumunda oynanacak.

HER İKİ TAKIM DA SON OLARAK DİYARBEKİRSPOR’U YENMİŞTİ

Grup lideri Vefa Group Vanspor geçen haftayı bay geçerken, gruptaki son maçında Diyarbekirspor’u son saniye gölüyle 2-1 yenerek en yakın rakibi liderlik yolunda büyük bir avantaj kapmıştı. Kritik bir viraja giren Vanspor zorlu Mersin deplasmanından da puan ya da puanlarla ayrılmak istiyor. Temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu ise üst üste gelen mağlubiyetlerden sonra aldığı 2 galibiyetle Play-Off şansını kovalıyor. Vanspor gibi temsilcimiz de ligin son maçında deplasmanda Diyarbekirspor’u 2-0 mağlup etmişti.  Ligin 11’inci haftasını bay geçen, 27 puanla liderliğini sürdüren Vanspor ligde oynadığı 10 maçta 9 galibiyet, 1 mağlubiyet alırken, rakip fileleri 14 kez havalandırıp, kalesinde 7 gol gördü. Yeni Mersin İdmanyurduspor ligde oynadığı 11 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik, 2 mağlubiyetle 19 puanla sekizinci sırada yer alırken, rakip fileleri 15 kez havalandırıp kalesinde 11 gol gördü.

MUHTEMEL 11’LER

Yeni Mersin İdmanyurduspor, Özcan Kızıltan teknik sorumluluğunda sahaya; Sertaç Güzel, Muhammet Ömer Çakı, Oğuz Özden, Ferhan Evren, Fuat Bavuk, Ömer Önder, Erdem Onur Beytaş, Baran Sarka, Burak Bilgen, Sefa Durmuş ve Abdullah Topkara onbiriyle çıkması bekleniyor.

Vanspor, Mustafa Sarıgül teknik sorumluluğunda sahaya; Nurullah Aslan, Abdulcebrail Akbulut, Harun Kavaklıdere, Bertuğ Bayar, Kerem Çağatay, Ahmet Ülük, Muhammed Ali Doğan, Emre Öztürk, Erdem Seçgin, Medeni Bingöl ve Burak Kavlak onbiriyle çıkması bekleniyor.

HEDEF LİDERİ PUANSIZ GÖNDERMEK

Gelecek haftayı bay geçecek Mersin İdman Yurdu’nda tüm hesaplar en az 1 puan üzerine kurulu. Vanspor’dan puan ya da puanlar alarak zirve ile arayı açmak istemeyen kırmızı lacivertliler taraftarı önünde sürpriz peşinde. Hedeflerini liderden puan ya da puanlar almak olduğunun altını çizen Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, “Hafta içi Ziraat Türkiye Kupası maçına yedek ağırlık bir kadroyla çıktık. Çünkü bizim hedefimiz kupa değil lig. Bu yüzden de önümüze hedef olarak Isparta’yı değil Vanspor’u koyduk. Aslında her iki takım da denk sayılır. Çünkü Isparta da kendi grubunda üst sıraları kovalıyor. Zorlu maça çok iyi hazırlandık. Rakibin güçlü ve zayıf yönlerini iyi analiz ettik. Takımda moraller yerinde. Vanspor’u mağlup edip bay geçeceğimize kafamız rahat şekilde girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. Taraftarlara da çağrıda bulunan Kızıltan, “Çok zorlun ve önemli bir maça çıkacağız. Bu maçta en önemli ve itici gücümüz kırmızı şeytanlar olacak. Mersinlilerden stadı doldurmalarını istiyorum. Onların vereceği destekle rakibimizi baskı altına almak istiyoruz” dedi.

VANSPOR’DA HEDEF 3 PUAN

Zorlu maç öncesi Van basınına konuşan Vefa Group Vanspor Teknik Direktörü Mustafa Sarıgül, “Ligde oynadığımız 10 maçta 9 galibiyet, 1 mağlubiyet aldık. Bay geçtiğimiz 11’inci haftada oynanan diğer karşılaşmalar istediğimiz gibi sonuçlandı. 5 Kasım Pazar günü saat 14:00’da deplasmanda grubun güçlü takımlarından Yeni Mersin İdmanyurduspor’la karşılaşacağız. Bu maç çok önemli, kazanmak için sahaya çıkacağız. Taraftar desteği çok önemli, Vanlılardan ve Van’a gönül vermiş tüm taraftarlardan destek bekliyoruz. Hepimiz şampiyonluk için kenetlenmeliyiz. Hep beraber şampiyonluğa yürüyelim” ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA