Kiralar toplumsal huzuru bozdu


Ekonomik krizle beraber artan kiralar nedeniyle kiracı ile ev sahibi karşı karşıya geliyor. Adliyeler uyuşmazlık dosyalarıyla dolup taştı. Konuyu TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getiren CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, meclis araştırma önergesi verdi. Sorunun artık kiracı-ev sahibi arasında uzlaşılacak bir konu olmaktan çıktığının altını çizen Kış, “Toplumsal huzuru bozar noktaya gelen kiracı-ev sahibi kavgaları her gün basına yansıyor, Hükümet ise sadece izliyor” dedi.

 

Tarih : 9 Kasım 2023 Perşembe 13:19

KİRA BEDELİ ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Ekonomik krizle beraber artan kiralar nedeniyle kiracı ile ev sahibi kavgalarının toplumsal huzuru bozacak hale geldiğine dikkat çeken CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, konuyla ilgili meclis araştırma önergesi verdi. Türkiye’nin önündeki en yıkıcı sorun ekonomik krizin vatandaşa yansımasının toplumsal huzuru bozduğunu kaydeden Kış, “Bu nedenle bugün Meclis çatısı altında çözülmesi gereken sorunların başında kiralar ve dolayısıyla kiracı-ev sahibi kavgaları gelmektedir. Sorun artık kiracı-ev sahibi arasında uzlaşılacak bir konu olmaktan çıkmıştır. Kira bedelleri asgari ücreti geçmiş, insanlar evlerinden atılmakta, yaşanan gerilimler ölümle sonuçlanmaktadır. Toplumsal huzuru bozar noktaya gelen kiracı-ev sahibi kavgaları her gün basına yansıyor, Hükümet ise sadece izliyor. Yirmi bir yıllık iktidarınızda son dönemde çıkmaza giren, yaralanma ve ölümlü kavgalara dönüşen bu sorunun bir an evvel çözülmesi gerektiğini öneriyorum. Konuyla ilgili verdiğimiz Meclis araştırması önergesinin gündeme alınarak, kurulacak komisyonda sorunun acilen çözülmesini diliyorum” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

 

Paylaş :
Etiketler :  CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, ev kiraları, ekonomik kriz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA