Zeytinyağı fiyatı cep yakacak!


Geçen yıl 74 lira olarak açıklanan zeytinyağı alım fiyatı bu sezon 295 liraya yükseldi. Raflarda ise 1 litresi 400 liraya yaklaşan fiyatlarla satılmaya başlandı. 5 litre fiyatları ise cep yakacak cinsten, 2500 TL’ye alıcıya sunuluyor. Tarsus Ticaret Borsası Yağlı Tohumlar İhtisas Komisyon Üyesi Burak Şendağ, “TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 2023-2024 sezonu zeytinyağı alım fiyatını yüzde 264 artırarak, kilogram başına 295 lira fiyat açıkladı. Tüketici bu fiyatlara nasıl zeytinyağı yiyecek diyorsanız, öncelikle taklit ve tağşişe karşı daha caydırıcı tavırlar alınmalı” dedi.

 

Tarih : 18 Kasım 2023 Cumartesi 13:26

Necdet TAŞ

Geçen yıl gerek fiyat, gerekse rekolte anlamında altın sezonunu yaşayan zeytinyağında, bu sezon ciddi bir rekolte düşüşü var. Hem düşük üretim, hem yüksek enflasyonist ortam, hem de dünya fiyatlarının etkisiyle zeytinyağı fiyatlarında büyük bir artış olacağı tespitini yapan sektör temsilcileri, geçen yıl bu zamanlar 115 TL dolayında olan 1 litre perakende zeytinyağı fiyatının şu an 300 TL’yi aştığını, bunun 600 TL’ye kadar çıkabileceğini dile getiriyor. Zeytinyağı fiyatlarındaki artış Tarsus Ticaret Borsası’nda da gündeme geldi. Tarsus Ticaret Borsası, Yağlı Tohumlar ile Yaş Meyve Sebze İhtisas Komisyonları toplandı. Yağlı Tohumlar ile Yaş Meyve Sebze İhtisas Komisyonunun ortak toplantısında sektörün sorunları, alınması gereken önlemler, talepler değerlendirilerek, tavsiye kararları istişare edildi. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, komisyonların ortak toplantısında şu ifadelere yer verdi;  “Sektörün sıkıntıları hakkında sorun olarak gözlemlediğimiz konuları fikir birliği sağlayacak şekilde bir araya gelerek istişare ettiğimiz zaman sektörün sorunlarına yeni çözüm yolları bulmamız kolaylaşacaktır.”

“GİRDİ MALİYETLERİ ÇOK YÜKSEK”

Yaş Meyve Sebze İhtisas Komisyonu Üyeleri Serhat Çamaşırcı, Mehmet Emin Aktay ve Fedai Kahraman ise, Tarsus’un, Narenciye ile Yaş meyve sebzede hatırı sayılır bir üretim potansiyeline sahip olduğunu, üretimde ve ihracatta hedeflenen noktaya varabilmenin kontrollü üretim ile sağlanabileceği konusunda fikirlerini paylaştı. Üretimde girdi maliyetlerinin çok yükseldiğine dikkat çekilirken, dalında kalan meyvenin tarlada kalan sebzenin değerlendirilmesi ve katma değerli ürüne dönüştürülmesi noktasında neler yapılabileceği konuları da komisyonun gündeminde yer aldı.

 TARİŞ, ALIM FİYATINI 295 TL OLARAK AÇIKLADI

Yağlı Tohumlar İhtisas Komisyon Üyesi Burak Şendağ toplantıda TARİŞ in zeytin yağ alım fiyatına değinerek; “TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, 2023-2024 sezonu zeytinyağı alım fiyatını yüzde 264 artırarak, kilogram başına 295 lira fiyat açıkladı. Tüketici bu fiyatlara nasıl zeytinyağı yiyecek diyorsanız, öncelikle taklit ve tağşişe karşı daha caydırıcı tavırlar alınmalı. Ne olduğu bilinmeyen , zeytinyağı esansı konularak sudan ucuza mal edilen ve sonrasında açıklanan fiyatların yarısına zeytinyağı adı altında piyasada yağ satanları tüketicinin sağlığı ile oynayan sahte zeytinyağlarına ve sahtekârlara karşı mücadele etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA