Herkes Mersin’e koşacak!


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ’Herkes Koşar Mersin’e’ mottosuyla bu yıl 5.’sini gerçekleştireceği Uluslararası Mersin Maratonu’nun lansmanı yapıldı. Maraton 42 kilometre, 10 kilometre, paten yarışı ve halk koşusu olmak üzere 4 kategoride düzenlenecek. 24 ülkeden 104 yabancı sporcunun katılacağı maratonda, derece girenlere para ödülü verilecek. Lansmanda konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, Mersin’in Türk Atletizmi için çok önemli bir şehir olduğunun altını çizerek, “15 yıl önce Mersin’de başlayan bir maraton yarışması halen devam ediyor” dedi. Maratona katılacak olan Milli Atlet Ramazan Özdemir olimpiyat kotası almaya çalışacak.

 

Tarih : 5 Aralık 2023 Salı 16:49

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde bu yıl 5.’si gerçekleşecek olan Uluslararası Mersin Maratonu için kayıtlar devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen lansman toplantısında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son durumla ilgili bilgi verdi. Mersin'in her anlamda spora uygun bir kent olduğunu belirten Seçer, "Atletizm sporunun da çok rahat yapılabileceği bir kent. Zaten federasyon başkanı tarafından bu kent atletizm kenti olarak değerlendiriliyorsa gerçekten bu kentin buna uygun olduğunu gösteriyor. Böyle bir kentte olmak bizleri mutlu ediyor. Sportif faaliyetler aslında insanları dünyanın 4 bir yanında dil, din, mezhep ayrımı yapmadan bir araya getiren çok önemli organizasyonlardır. Sporcular barış elçileridir. Kültürleri bir yerden bir yere taşıyan kültür elçileridir. Sporcular farklı kentlere giderek bir anlamda medeniyetleri buluşturuyorlar. Onun için de sportif faaliyetleri önemsiyoruz. Yerel yönetim olarak da bunun gibi birçok etkinliğin altına da imza atıyoruz" dedi.

KAYITLAR BUGÜN SONA ERİYOR

Bu yıl maratonu 'Herkes Koşar Mersin'e' mottosuyla düzenleyeceklerini kaydeden Seçer, “4 farklı kategoride maratonumuzu düzenleyeceğiz. 42 kilometrelik maratonumuzda 20 ülkeden 55'i yabancı 342 sporcumuz var. Yine 10 kilometrelik yarışımıza 13 ülkeden 44'ü yabancı bin 174 sporcu katılacak. Paten yarışımız var. Burada da 2 ülkeden 5'i yabancı 63 sporcumuz mücadele edecek. Halk koşumuz var. Bu koşumuza herkesi bekliyoruz. Halk koşumuzun müracaatları yarış yapılacak süreye kadar devam ediyor. Mersin halkını 10 Aralık'ta saat 11.30'da Özgecan Aslan Meydanı'na davet ediyorum. Bu yılki maraton 'Elite Label' kategorisinde olacak. Parkurun düz, iklimin ılıman olması sebebiyle 2024 Yaz Olimpiyatları'na katılım için sporcuların kota alabileceği, barajı aşabileceklerini düşündüğümüz bir yarış olacaktır. Toplamda 94 bin Dolar para ödülü var. Türk sıralamasında ise 700 bin TL olacak. Yarışı bitiren her sporcuya madalya verilecek. Son kayıtımız yarın sona eriyor. Kayıtlar internet üzerinden yapılabilecek” ifadelerini kullandı.

TAF BAŞKANINDAN MERSİN’E ÖVGÜ

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar ise Mersin'in Türk atletizmi için çok önemli bir kent olduğunun altını çizerek, “Hem iklimsel olarak hem tesis olarak hem de yapısal anlamda sıfır rakımda Türkiye'nin ve dünyanın en iyi antrenman yapılabileceği, yarış koşulabileceği merkezlerden birisi. Seyfi Alanya ile burada başlamış olan bir atletizm kültürüne sahip bir şehrimiz. Atletizmde her dönemde Mersin'den bir yıldız çıkmıştır. Son olarak işte Ersu Şaşma var. Ersu, olimpiyat kotası alan 5 sporcumuzdan birisi. Dünya olimpiyat finalisti oldu. İnşallah bu olimpiyatlarda da hem ülkemizi hem de Mersin'e madalya kazandıracak olan sporcumuz. 15 yıl önce Mersin'de başlayan bir maraton yarışması halen devam ediyor. Türkiye'de yarı maraton ve maratonların sayısı 200'ü geçti. Her müsabakaya da binlerce kişinin katılımını görüyoruz. Artık Türkiye bir atletizm ülkesidir. Yüzlerin koştuğu yine yüzbinlerin seyrettiği bir spor oldu. Bu yıl koşulan yol koşuları ile bizim yapmış olduğumuz yarışmalarla birlikte 300 binin üzerinde insanımız yarışmış, koşmuş ve koşmaya devam ediyor. Atletizm yılın her döneminde yapılan bir spordur. Atletizm sporların anasıdır. Biz de Türkiye'de yapılan bu tür organizasyonlara sahip çıkıyoruz. Bu tür organizasyonlara katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Milli Atlet Ramazan Özdemir ise, “Mersin benim için önemli bir yere sahip. Tüm iyi derecelerimi Mersin’de yaptım. Mersin Maratonunu tercih etmemin sebeplerinden biri Mersin’de olimpiyat barajını aşacağıma inanıyorum. Çok güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ELİTE LABEL KATEGORİSİNE ALINAN İKİNCİ MARATON

Maraton, 10 Aralık’ta 42 kilometre, 10 kilometre, paten yarışı ve halk koşusu kategorilerinde yapılacak. Dünya Atletizm Birliği tarafından ‘Elite Label’ kategorisine alınan maraton, bu özelliğiyle Türkiye’de bu kategoriye alınan ikinci maraton olma özelliği taşıyor. Ayrıca Mersin Maratonu, 2024 yılında Paris’te yapılacak Yaz Olimpiyatları'na katılım için sporcuların kota alabilecekleri bir yarış olması nedeniyle sporcular için büyük önem taşıyor. Uluslararası Mersin Maratonu’nda kadınlar ve erkeklerde 1.’ye 15 bin, 2.’ye 10 bin, 3.’ye ise 7 bin 500 Dolar ödül verilecek. Maraton, Türk sıralamasında ise kadınlar ve erkekler kategorilerinde birinciye 15 bin, ikinciye 12 bin, üçüncüye ise 10 bin lira ödül verilecek. 10 kilometre ödülleri ise birinciye 10 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye 6 bin lira şeklinde olacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA