GİDENE KAL DEMEYİZ!


İYİ Parti’nin yerel seçimlere tek başına girme kararını değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Atatürk’ün ilkelerine uymaya devam edeceğiz ve kazanacağız. Daha sol değerleri vurgulayacağız. Asıl ittifak tabanda yapılır. İYİ Parti tabanıyla çok iyi ittifak yaptık. İYİ Partili seçmenlerden razıyım. Sandıkta ve gönüllerde ittifak devam edecek. Gidene kal diyemeyiz ama İYİ Parti tabanı bizi İstanbul, Ankara, Mersin, Manisa ve Adana’da yalnız bırakmayacak” dedi.

 

Tarih : 8 Aralık 2023 Cuma 09:01

Necdet TAŞ

İYİ Parti’nin yerel seçimlere tek başına girme kararını değerlendiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Atatürk’ün ilkelerine uymaya devam edeceğiz ve kazanacağız. Daha çok sol değerleri vurgulayacağız. İYİ Parti ile yapılan ittifaklar Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Sayın Meral Akşener ya da Sayın Özgür Özel ile Sayın Akşener ile yapılan akitlere dayanmıyor. Asıl ittifak tabanda yapılır. İYİ Parti tabanıyla çok iyi ittifak yaptık. İYİ Partili seçmenlerden razıyım. Sandıkta ve gönüllerde ittifak devam edecek. İYİ Parti tabanı bizi İstanbul, Ankara, Mersin, Manisa ve Adana’da yalnız bırakmayacak. Manisa’yı biz kazanacağız ve buna inanıyoruz. Süleyman Demirel için Isparta ne ise Manisa da artık bizim için odur. Manisa’yı mutlaka kazanacağız.  İYİ Parti tabanının bizi destekleyeceğine eminim. İYİ Parti’nin kararına saygı duyuyorum ama tabanı bizi yalnız bırakmayacak. Bu seçimde de gönüllerde bir ittifak olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“AKŞENER’İN KARARINA SAYGI DUYUYORUZ”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşner’in, “Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz. Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Bu mücadeleyi başkasının yazdığı senaryoya figüran olmadan, başkalarının siyasi kariyerlerine zıplama tahtası olmadan, başkasının sevabına da günahına da ortak olmadan özü başımıza vereceğiz. Ve bu kutlu mücadelede milletimizden başka kimseye de hesap vermeden, hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz. Erlik günü gelip çatmıştır. İYİ Parti’nin tüm neferlerine artık meydan görünmüştür. Tüm teşkilatımızla birlikte meydana çıkacağız. Hür ve müstakil olarak milletimizle buluşacağız” sözlerine de yanıt veren Başarır, “Gidene kal diyemeyiz. Biz CHP olarak bu seçimde yüzde 35’in üzerine çıkmak istiyoruz. Bunun için tüm siyasi partilerin tabanından oy isteyeceğiz. Bundan daha doğal bir şey yok. Akşener’in kararına saygı duyuyoruz ancak İYİ Parti tabanından oy isteyeceğiz. Meral hanımın kararına saygı duyuyorum ama bu iktidarı İYİ Parti tabanı affetmeyecek. Bu nedenle onlarla 31 Mart seçimlerinde iyi olacağız. Gönül isterdi ki 2019 ruhu devam etsin. Seçilen belediye başkanlarının hiçbiri bizi yanıltmadı. Türkiye’deki seçmen sandığa gittiği zaman seçim aritmetiğini çok iyi yapar. Seçmenler sandıkta uzlaşır. Türkiye’yi AKP’ye teslim etmemek için tüm ittifakları yaptık yine yaparız. Ankara’da bir Melih Gökçek bir de Mansur Yavaş örneği var. Bu iki isim birbiriyle mukayese bile edilemez. Doğal olarak seçimlerde İYİ Parti tabanından da oy isteyeceğiz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

Partisinin yerel seçimlerde aday belirleme stratejisini açıklayan Başarır, “Açık ara kazanacağımız yerlerde aynı adaylarla devam edeceğiz. 130 milletvekilimiz görevlendirildi. Tüm illere gidip oradaki STK’larla görüşüp bir rapor hazırlayacak. Aday adaylarla görüşmeye bizzat milletvekilleri gidecek. Bizim yönettiğimiz belediyelerde memnuniyet anketleri yapacağız. Temeyül yoklaması yapacağız. En demokratik şekilde adaylarımızı belirleyeceğiz. Denizli, Bursa, Balıkesir ve Manisa Büyükşehir Belediyelerini alıp CHP’li Büyükşehir sayısını 11’den 15’e çıkartacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA