Başarır; “Boş sıralar meclise yakışmıyor”


CHP Mersin Milletvekili ve Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 2024 yılı bütçe görüşmeleri başlamasına rağmen AK Parti sıralarının boş kalmasına tepki göstererek, “Az önce AKP Grubu’nda 7 kişi vardı. Bu bütçeye de muhalefete de Türkiye’ye de bir saygısızlık. Lütfen eleştirenleri, muhalefeti bir parça dinlesinler. Bu boş sıralar bu Meclis’e yakışmıyor. Muhalefete de saygısızlık oluyor” dedi.

 

Tarih : 12 Aralık 2023 Salı 13:02

Necdet TAŞ

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’deki 2024 yılı bütçe görüşmeleri başlamasına rağmen iktidar partisi milletvekillerinin Genel Kurul’da bulunmamasına tepki gösterdi. Konuyla ilgili mecliste konuşan Başarır, “Bugün bütçenin ilk günü. Çok kıymetli iki Genel Başkanımız parlamentoda. Cumhurbaşkanı Yardımcısı sunum yaptı ve yürütme ve AKP Grubu bu bütçeyi savunacak, bizler de eleştireceğiz. Ama şu anda gazeteciler bizi takip ediyor, Türkiye bizi izliyor. Az önce AKP Grubu'nda 7 kişi vardı. Bu bütçeye de muhalefete de Türkiye'ye de bir saygısızlık. Lütfen eleştirenleri, muhalefeti bir parça dinlesinler. Bu boş sıralar bu Meclis'e yakışmıyor. Muhalefete de saygısızlık oluyor” dedi.

“CAN ATALAY OLAYI DEVLET İÇİN BİR KRİZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın bütçe konuşmasındaki ifadelerine tepki gösteren Başarır, “Sayın Başkanım, az önce bütçenin geneli konuşulurken Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu konuşma üzerine birkaç hususa cevap verdiniz. Şimdi, öncelikle şundan başlamak isterim ki Can Atalay olayı Türkiye için, Türkiye Büyük Millet Meclisi için, devlet için bir kriz. O gün Sayın Genel Başkanımız sizle görüştüğü zaman, Danışma Kurulunun toplanması talebini ilettiği zaman siz “Olabilir.” dediniz, doğru. Öncelikle şunu söyleyeyim: Böyle bir kriz, Meclis Başkanını hedef alan, Yargıtay-Anayasa Mahkemesi çatışması, bir milletvekilinin Anayasa’ya aykırı bir şekilde cezaevinde tutulması olayıyla ilgili Danışma Kurulu bence resen toplanmalıydı ama olmadı. Şunu söyleyeyim: Ben sizinle o gün 18.00 sıralarında telefonda konuştum, Filistin Heyetinin geldiğini söylediniz, doğru ama ben bunun bir zorunluluk olduğunu söyleyerek “Bari yarın toplayalım, bu konuda bir duruş sergilememiz gerekir.” dedim ama toplanmadı. Bakın, bu, en başta sizin halletmeniz, yol göstermeniz ve Anayasa Mahkemesinin kararının arkasında durmanız gerektiği ve halletmeniz gereken bir mesele ama Danışma Kurulu bile toplanamadı. Sayın Genel Başkan bunu söyledi, aslında onun talebine gerek bile yok resen burada toplanmalıydı, bu Meclis bu hususta bir görüş ortaya atmalıydı ve bu kriz, bu olay olduğu gibi duruyor; yarınlarda hukuksal olarak Meclisin de ülkenin de devletin de başına ne geleceği belli değil çünkü bir mahkeme, Yargıtay, Anayasa Mahkemesine karşı direniyor” şeklinde konuştu.  

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA