Mersin’de ‘Tekno Sanayi Kent’ projesi hayata geçiyor


Mersin’de tekno sanayi kent projesini tasarladıklarını ifade eden MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, “Bu proje 10 milyar yatırım bütçesiyle 100 bin metrekare arazi üzerinde 150 bin metrekare kapalı alana sahip 350 yeni nesil fabrikadan oluşmaktadır. Projeyle 30 bin kişiye iş imkânı sunulacak ve Türkiye ekonomisine yılda 100 milyar lira katma değer sağlanacaktır. Proje paylaşım ekonomisi, yeşil enerji, sürdürülebilir çevre uyumu ve dijital endüstri temeline dayanmaktadır. Bu çalışmalarla özellikle Mersin’in akıllı kent ve dünya teknolojileriyle birlikte bezenmiş, ortak akılla yönetilecek, güvenli bir dünya şehri olmasını amaçlamaktayız” dedi.

 

Tarih : 15 Aralık 2023 Cuma 14:33

Necdet TAŞ

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, TÜBA ve Türkiye Uzay Ajansının 2024 yılı bütçeleriyle ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz alan MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, “Öncelikle Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum efendim. Değerli milletvekilleri, sanayimizin itici gücü araştırma ve geliştirmedir. 2023 yılında teknoloji geliştirme bölgesi sayısı 101 olmuştur. Burada, bin 300 AR-GE ve 325 tasarım merkezi kurulmuştur. Bununla birlikte, AR-GE'ye yapılan yıllık harcama 11 milyar doların üzerine çıkmıştır, bu alanda çalışan personel sayısı 221 bindir. Diğer taraftan, 353 organize sanayi bölgesiyle birlikte ülkemiz küresel bir üretim merkezi hâline gelmiştir. Ülkemizin bu çalışmalardan dolayı ticari araç, beyaz eşya, güneş paneli ve çimento üretiminde Avrupa’da 1’inci sırada; cam, demir çelik ve MDF üretiminde ise dünyada 2’nci sıradadır. 2023 yılında, başta, savunma sanayi olmak üzere enerji, yazılım, ilaç ve tıbbi malzeme gibi birçok alanda yerli üretim artmıştır. Bu süreçte, Türkiye’nin ilk elektrikli otomotiv markası Togg üretime başlamıştır, TÜBİTAK ülkemizde bilim ve teknolojinin gelişmesinde büyük rol oynamıştır. Son yirmi yılda ülkemizdeki bilimsel yayın sayısı 10 binden 49 bine, yerli patent başvuru sayısı ise 500’den 9 bine çıkmıştır” şeklinde konuştu.

“MERSİN GÜVENLİ BİR ŞEHİR OLACAK”

TÜBİTAK’ın, 2023 yılında 178 üniversite 2 bin 500 firmanın 7 binden fazla projesine 5 milyar lira değerinde destek sağladığına dikkat çeken Uysal, “Sayın Başkanım, kıymetli milletvekilleri; TÜBA ise yapmış olduğu çalışmalarla ülkemizin bilimsel alanda gelişmesine destek vererek, genç bilim adamlarımızın motivasyon kaynağı olmuştur. TÜBA, 610 akademisyenimizi Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne ve 25 bilim insanımızı da Uluslararası Akademi Ödülü’ne layık görmüştür. Diğer yandan, Türkiye Uzay Ajansı ise dünyadaki uzay teknolojilerini dikkate alarak Millî Uzay Programı’nı başlatmıştır ve 23 ülkeyle iş birliği çalışması yaparak 8 küresel organizasyonda yer almıştır. Evet, verilen bu desteklerden biz de esinlenerek Mersin’de tekno sanayi kent projesini tasarlamış bulunmaktayız. Bu proje 10 milyar yatırım bütçesiyle 100 bin metrekare arazi üzerinde 150 bin metrekare kapalı alana sahip 350 yeni nesil fabrikadan oluşmaktadır. Projeyle 30 bin kişiye iş imkânı sunulacak ve Türkiye ekonomisine yılda 100 milyar lira katma değer sağlanacaktır. Proje paylaşım ekonomisi, yeşil enerji, sürdürülebilir çevre uyumu ve dijital endüstri temeline dayanmaktadır. Bu çalışmalarla özellikle Mersin’in akıllı kent ve dünya teknolojileriyle birlikte bezenmiş, ortak akılla yönetilecek, güvenli bir dünya şehri olmasını amaçlamaktayız. Son olarak, 2024 yılı bütçesinin aziz Türk milletine hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA