Tarsus’ta CHP-İYİ Parti kavgası büyüyor


Tarsus Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Haluk Bozdoğan ile İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil arasındaki tartışma büyüyor. Tartışmaya İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar da dahil oldu. İlçe başkanları Burak Özdil’i ‘Kraliçenin Soytarısı’ olarak tanımlayan Bozdoğan’a sert sözlerle yüklenen Dutar, “ilçe başkanımız bir iddiada bulunuyor bu iddiaların yanlış veya doğruluğunun tespiti hukuktur, bekler görürüz, bu küfür ve hakaret dili bir şehrin belediye başkanına yakışıyor mu? Şehremini olmak şehrin tamamının kendisinden emin olduğu anlamını taşır maalesef başkan kullandığı bu fosiptik üslupla bu sıfatı kaybetmiştir, ayrıca doğrudan muhatabıyla dilleşmek yerine hakaretinin dairesi içine Genel Başkanımızı da katarak haddini aşmıştır. Haluk Bozdoğan’ın Genel Başkanımıza hakaret etmek haddi değildir” dedi.

 

Tarih : 29 Aralık 2023 Cuma 11:55

Necdet TAŞ

Tarsus Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Haluk Bozdoğan ile İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil arasındaki tartışma büyüyerek devam ediyor. İlk olarak, İYİ Parti Tarsus ilçe Başkanı Av. Burak Özdil  yayımladığı bültende AFAD tarafından belediyelere gönderilen deprem malzemelerinin belediye personeli tarafından satışını gündememe getirerek, Bozdoğan’a sert sözlerle yüklenmiş ve belediyede yolsuzluk iddialarını ortaya atmıştı. İYİ Partili Özdil’e yanıt veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise, İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Av. Burak Özdil’i hedef alarak ‘Kraliçenin Soytarısı’ diye nitelendirmişti.

ÖZDİL; “KAMU ZARARININ HESABINI VERİN”

Bozdoğan’a bir kez daha yanıt veren İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil, “Kaymakamlık ve AFAD Müdürlüğünü içine çekmeye çalışan tiyatroculara. Sahi yazılarınızı tiyatrocu başı mı yazıyor yoksa belediye başkan yardımcısıyım diye gezen inşaat firmasının elemanı mı? Buradan sormak isteriz Tarsus’un muhatabı kim? Hangisi?  Yoksa Fevzi Çakmak Mh. 4808 ada 1 parselde bulunan Çukobirlik, Maliye Hazinesi ile belediyenin hissedar olduğu taşınmazı m2’sini 16 binden Çukobirlik ve Maliyeden satın alıp belediyeden m2’si 7.000Tl’den almaya çalışan arkadaş mı muhatabımız?  Nasıl oldu bir gece de m2’sini 7 bin TL’den satmak istediğiniz yeri m2’si 16 bin TL’ye yükseldi? Allah’tan bu memleketin namuslu insanları var. Uğratılmak istenen kamu zararını açıklayın.  Sevgili hemşherim sizde çok iyi bilirsiniz; Tarsus belediyesi, vatandaş ile hissedar olduğu parsellerde, vatandaşa hisse satışını dernek, yetkili gayrimenkul firmalarından piyasa fiyatı almadan satış yapmaz. Yani belediye ile hissedar olduğunuz yerlerde belediye size piyasa araştırması yapar öyle satar.  Peki gelelim geçen hafta Atatürk Mahallesinde Tarsus Belediyesi ile hissedar olan kimselerin, kendilerinin getirdiği ekspertiz(değerleme firması) raporu ile doğrudan encümene satmak için sundunuz. Bakın burası çok önemli Tarsus’un seçilmiş encümen üyelerinin ret oyu verdiği satış kararını atanmış memurlar ile geçirmek istediniz ve nitekim geçti fakat nedense alan kimseler vazgeçti.  Artık adamlardan ne istediniz ki vazgeçtiler. Şimdi size soruyorum hemşehrim her eline ekspertiz raporu alıp gelene belediyenin malı seçilmiş encümen üyelerine rağmen atanmış memurlar ile peşkeş mi çekeceksiniz?  Bakın hemşehrim, geçenlerde mezarlığın orada Hürriyet Sitesinin yanında proje üretip, proje üzerinden daire satışı gerçekleştirmek istediler. Yahu güvenip bir kişi talepte bulunmaz mı? Bulunmaz tabi… İsmetpaşa Mahallesinde daha proje çıkmadan dönen dolaplardan dolayı Tarsus size artık güvenmez. Teski diye bir alt kurum kurdunuz yahu binası satılığa çıktı haciz yoluyla. Allah muhafaza daha nelerin habercisi bu hacizler.. Sevgili hemşehrim, Tarsus’un delik deşik yollarını, ara sokaklarını hepimiz biliyoruz.  Belediyenin 160 milyon TL civarında asfalt borcu var. Nereye döktünüz bu asfaltı? Hangi esnafla muhabbet etsek belediyeden alacağı var. İmar LTD’nin 40 milyon TL SGK borcu var. Önce Tarsus’a hesap verin sonra kendinize ortak arayın. Biz yoksullukla, yolsuzlukla mücadele edeceğiz. Piyasanın kat karşılığı yüzde 30-33 oranlarda olduğu dönemde yüzde 22 ile belediyenin arsasını vererek Tarsus Belediyesine uğrattığınız kamu zararının hesabını verin” dedi.

DUTAR; “BOZDOĞAN’IN GENEL BAŞKANIMIZA HAKARET ETMEK HADDİ DEĞİLDİR”

Tartışmaya katılan isimlerden biri de İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar oldu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dutar, “İlmiyle, siyasi mücadelesiyle, demokrasinin yılmaz savunucusu Genel Başkanımız Meral Akşener kralın da kraliçenin de saltanatına ebediyyen son veren Cumhuriyet neslinin simge isimlerindendir. Hal böyle olunca yanında soytarılara da asla yer vermeyecektir.  Genel başkanımızın cumhuriyetin savunucusu dava arkadaşları ve yol arkadaşları vardır, bunun da Tarsus’taki adı Avukat Burak Özdil’dir. Lakin olur da bir soytarıya ihtiyaç duyulursa Tarsus Kamuoyu kimlerin soytarı olacağına karar verecektir.  Ayrıca ilçe başkanımız bir iddiada bulunuyor bu iddiaların yanlış veya doğruluğunun tespiti hukuktur, bekler görürüz, bu küfür ve hakaret dili bir şehrin belediye başkanına yakışıyor mu?  Şehremini olmak şehrin tamamının kendisinden emin olduğu anlamını taşır maalesef başkan kullandığı bu fosiptik üslupla bu sıfatı kaybetmiştir, ayrıca doğrudan muhatabıyla dilleşmek yerine hakaretinin dairesi içine Genel Başkanımızı da katarak haddini aşmıştır.  Haluk Bozdoğan’ın Genel Başkanımıza hakaret etmek haddi değildir. Uzun sözün kısası çelengi konduğu yerden alıp senaryo yazarak hakaret malzemesi yapmak, vatanpervere bayrak dersi vermek, haksız olduğu halde suretâ haktan görünmek, bilgi vereceğim derken muğalata yapmak, dün selam verdiğine bugün sövmek, hâlâ memlekette kraliçe var zannetmek, demokrasiyi hazmedememek, eleştiriye bir belediye başkanının olgunluğuyla ötekilestirmeden cevap veremeyip frensiz yokuş  aşağı kaptıran kamyona dönmek Tarsus’u temsil eden belediye başkanına yakışmamıştır. Asıl mesele ne kralın ne kraliçenin soytarısı olmak değil halkın soytarısı olmamaktır” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA