Kocamaz; “Mersin ortak paydasında birleşelim”


Mersin’in sahipsizliğinden dolayı hak ettiği yatırımları alamadığından dert yanan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin ortak paydasında birleşelim bütünleşelim. İnanın Mersin’e yazık oluyor. Bu konuda hepimiz vebal taşıyoruz. Unutmayalım ki bir olursak çok, ayrışırsak yok oluruz. Gelin bu güne kadar beceremediğimiz birlikteliği 2024’te sağlayalım ve siyaset bir yana sevdalıları ve halkı olarak, vasfımız ne olursa olsun Mersin’i hep birlikte geleceğe taşıyalım. Gençler bizden bunu bekliyor. Mersin bizden bunu bekliyor” dedi.

 

Tarih : 2 Ocak 2024 Salı 11:36

Necdet TAŞ

Sosyal medya hesabında bir açıklama yaparak Mersinlilere seslenen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin hepimizin. O’na gözümüz gibi bakmak, hep birlikte korumak ve kollamak en öncelikli görevimiz ve hepimizin boyun borcu. Bu kente topluca ve hep birlikte sahip çıkmak hepimiz için bir  mecburiyet. Peki Mersinliler bu görevi hakkıyla üstlenmiş ve layıkıyla yerine getirebiliyor mu? Maalesef bu soruya olumlu cevap verebilmek çok zor. Zira Mersin, merkeze yani Ankara’ya vergi ödeyen iller arasında 6.sırada. Ancak Ankara’dan aldığı hizmetler açısından 22.sırada. Bu bir haksızlık. Neden mi? Mersinliler bir araya gelerek birlikte mücadele etmiyorsa ondan. Aziz Atatürk 17 Mart 1923’te Mersin’i ziyaret ettiğinde bu dağınıklığı görmüş ve “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” demiş” ifadelerini kullandı.

“MERSİN VE MERSİNLİLER DİKKATE ALINMIYOR”

Aradan tam 100 yıl geçmesine rağmen Mersinlilerin halen bu uyarıyı dikkate alıp da bir araya gelemediğine dikkat çeken Kocamaz, “Onun için Mersin ve Mersinliler dikkate alınmıyor. Onun için turizm bölgelerine yapılacak yatırımlar bekliyor. Onun için Çukurova Havaalanı yıllardır tamamlanamamış. Onun için Konteyner Limanı Kalkınma Planında Mersin’de yapılması yer almasına rağmen bugün tartışmaya açılmış. Onun için hala Mersin Anamur Gazipaşa yolu yıllardır tamamlanamamış. Onun için Mersin-Taşucu Otoyolu yılan hikayesine dönmüş. Onun için Silifke-Mut-Karaman yolu kaplumbağa hızıyla ilerliyor. Onun için D-400 Kara yolunda insanlar çile çekiyor. Onun için bir tarım bölgesi olan Mersin’de üreticilerin sorunlarına el atılmıyor” dedi.

“MERSİN’İ HEP BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYALIM”

“Bizim bir an evvel bu dağınıklıktan kurtulup, kendimize dönmemiz gerekiyor. Bizim ayrıntılara takılmadan bir araya gelip Mersin ortak paydasında birleşmemiz ve topluca hareket etmemiz gerekiyor. Bizim olaylara siyasi ya da daha başka saiklerle ayrışmamıza gerek yok. “Söz konusu Mersin ise gerisi teferruat” diyebilmemiz lazım. Bu konuda bir Kahramanmaraş’ı, bir Gaziantep’i, bir Kayseri’yi, Konya’yı, Denizli’yi inceleyip örnek alabilmemiz lazım” ifadelerini kullanan Kocamaz, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü: “İnanın bizim coğrafi konumumuz, bizim imkanlarımız, bizim potansiyelimiz bu saydığım illerden çok daha fazla. Yeter ki, kişisel meseleleri, kaprisleri, bireysel düşünceleri bir kenara bırakalım. Yeter ki bu dağınıklıktan kurtulalım. Yeter ki Mersin ortak paydasında birleşelim bütünleşelim. İnanın Mersin’e yazık oluyor. Bu konuda hepimiz vebal taşıyoruz. Unutmayalım ki bir olursak çok, ayrışırsak yok oluruz.  Gelin bu güne kadar beceremediğimiz birlikteliği 2024’te sağlayalım ve siyaset bir yana sevdalıları ve halkı olarak, vasfımız ne olursa olsun Mersin’i hep birlikte geleceğe taşıyalım. Gençler bizden bunu bekliyor. Mersin bizden bunu bekliyor. Bu günden tezi yok. Haydi göreve…”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA