ÇBK’da kupa üzüntüsü!


Basketbol ING Kadınlar Türkiye Kupası Finali’nde normal süresi 71-71 sona eren maçın uzatmalarında Fenerbahçe’ye 79-76 yenilerek kupayı rakibine kaptıran Çukurova Basketbol’da üzüntü hakim. Gösterdikleri performanstan dolayı oyuncularını tebrik eden Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen, “Şampiyonluğu hak etmelerine rağmen ulaşamayan takımımızı ve teknik ekibimizi de kutluyorum. Hakemlik müessesesinde insan faktörünün hala daha baskın olduğunu biliyoruz fakat tarihe de bu finale hakemlerin son saniyede kaçırdığı pozisyonun damga vurduğunu not düşmek istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 6 Ocak 2024 Cumartesi 14:17

Necdet TAŞ

ING Kadınlar Türkiye Kupası'nın final karşılaşmasında Fenerbahçe Alagöz Holding, Emma Meeseman'ın uzatmadaki son saniye üçlüğüyle ÇBK Mersin'i 79-76 mağlup etti ve 14. kez Kadınlar Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Maçın büyük bölümü başa baş geçerken son anları ise nefes nefese geçti. Maçın bitimine 55 saniye kala skor 69-68 iken Natasha Howard'ın kat sonrası basket-faul pozisyonunda farkı 3'e çıkaran sarı-lacivertlilere karşılık olarak ÇBK Mersin'de Sinem Ataş'ın üç sayılık basketiyle skor 71-71'e geldi. İki ekip de karşılıklı hücumlardan yararlanamayınca karşılaşma uzatmaya gitti. Uzatmada karşılıklı basketler ve top kayıplarıyla skor 76-76'ya geldi. Son hücumu kullanacak olan Fenerbahçe'de Emma Meeseman'ın zor son saniye üçlüğünde isabeti bulmasıyla kazanan 79-76'yla Fenerbahçe Alagöz Holding oldu.  Fenerbahçe Alagöz Holding'de Kayla Mcbride 17 sayı 4 ribaund 6 asist, Alperi Onar 14 sayı 2 ribaund 1 asistle oynarken ÇBK Mersin'de Alise Mabrey 23 sayı 11 ribaund 9 asist, Kuanitra Holingsworth 20 sayı 13 ribaund 1 asistle karşılaşmayı tamamadı.

“HAKEMLER SONUCA ETKİ ETTİ”

Son saniye basketiyle kupayı Fenerbahçe’ye kaptıran temsilcimiz Çukurova Basketbol’da büyük üzüntü hakim. Kulüp Başkanı Serdar Çevirgen, “ÇBK Mersin olarak, ING Türkiye Kupası tarihinin en iyi finallerinden birinin parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Çeyrek finalde Galatasaray Çağdaş Faktoring’i, yarı finalde ise güzel bir oyunla elediğimiz Beşiktaş’ı bir kez daha kutluyorum. Final maçında mücadele ettiğimiz Fenerbahçe Alagöz Holding’i mücadelelerinden dolayı kutlarım. Maç boyunca mükemmele yakın bir yönetim sergileyen fakat maçın son saniyesinde sayı olan topta görmedikleri topla yürüme kararıyla, geçersiz olan sayıyı vererek şehrimize bir kupaya mâl olan hakemlerimize de her şeye rağmen teşekkür ediyoruz. Bu hatalı karar, bize bir kupa kaybettirse de sporun doğasında bu gibi durumların olduğunu kabullenerek, önümüzdeki finallere odaklanıyoruz. Bu bağlamda şampiyonluğu hak etmelerine rağmen ulaşamayan takımımızı ve teknik ekibimizi de kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ”

“Hakemlik müessesesinde insan faktörünün hala daha baskın olduğunu biliyoruz fakat tarihe de bu finale hakemlerin son saniyede kaçırdığı pozisyonun damga vurduğunu not düşmek istiyoruz. ÇBK Mersin basketbol organizasyonu olarak bu lige ve bu oyuna yatırımlarımıza, oynayacağımız yeni finallerle devam edeceğiz” şeklinde konuşan Çevirgen, “Organizasyonumuz doğal hedefi olan şampiyonluklar için gerekli gördüğünde, gerekli transferleri yaparak şehrimize bir kupa daha kazandıracaktır. Ayrıca her daim takımımıza desteklerini esirgemeyen; Vali Sayın Ali Hamza Pehlivan’a, Yenişehir Belediye Başkanı Sayın Abdullah Özyiğit’e, MIP’ye, bütün sponsorlarımıza ve bizleri destekleyen kıymetli taraftarlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA