Karış: “Gerçek Enflasyon TÜİK değil çarşı pazar”


Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından değerlendirmede bulundu. TÜİK ile ENAG arasında yüzde 50’ye yakın bir oranda fark olduğunu ifade eden Karış:

 

Tarih : 6 Ocak 2024 Cumartesi 14:58

Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre yıllık enflasyon 2023’te yüzde 64,77 oldu. Aylık artışsa yüzde  2,93 oldu. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) 12 aylık enflasyonu yüzde 127,21 olarak açıklamıştı. ENAG’a göre enflasyon aralıkta aylık yüzde 4,12 arttı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Karış, TÜİK'in iktidarın bir kurumu olduğunun alenen ortada olduğunu belirterek:" TÜİK devletine, milletine değil iktidara çalışan bir kurum haline geldi. Asgarî ücretliye, emekliye, memura zam yapmamak için TÜİK verileriyle oynuyorlar. Fakat biz gerçek enflasyonu artık sahte verilerden değil halktan öğreniyoruz. Gerçek enflasyon çarşıda, pazarda. Evine ekmek götürmeyen, hayatına son veren, çocuğunu okutamayan vatandaşlar gerçek enflasyon verisi. Bu devran elbet böyle sürüp gitmeyecek. Elbet halkımızı, ülkemizi bu hale getiren, vatandaşın duygularıyla oynayan sizler hesap vereceksiniz" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA