Ekmen; “Kısmi işbirliği mümkün”


Mersin’de şimdiye kadar sadece Tarsus ve Mut adaylarını açıklayan DEVA Partisi geriye kalan ilçeler ve Büyükşehir için ise diğer partilerin kararını bekliyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “DEVA Partisi olarak aday göstermek yönünde karar aldık ancak işbirliklerine de kapımız açık, böyle bir şey olursa, bu ittifak değil de işbirliği şeklinde olacak. Mersin çok renkli çok kimlikli bir şehir kalan ilçelerde, diğer partilerin aday profilini görüp kararımızı öyle vereceğiz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kolay ilişki geliştirilebilecek bir isim ve toplumda da ciddi anlamda karşılığı var” dedi.

 

Tarih : 7 Ocak 2024 Pazar 12:32

Necdet TAŞ

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, gazetemizi ziyaret etti. Seçimden bu yana Narenciye üreticisinin sorunları, bitmeyen Havalimanı, Akdeniz Sahil yolu, Çeşmeli-Taşucu otoyolu, ana konteyner limanı, Kültür-turizm yatırımları gibi bir çok konuyu bizzat bakanlar ve bürokratları ile konuştuğunu, plan bütçe komisyonu ve TBMM’de defalarca dile getirdiğini Ekmen, her hafta Mersin’de ziyaretlerde bulunduğunu belirterek yerel seçimlerde olası ittifak olasılıklarını değerlendirdi. Ekmen, nihai kararlarını diğer partilerin kararı ve aday profilini görerek vermek istediklerini söyledi. Şimdiye kadar Tarsus Belediye Başkanı adaylığı için Ramazan Yıldırım ve Mut Belediye Başkanı adaylığı için de Fatma Kovan Çelik ismini açıkladıklarını hatırlatan Ekmen, “Parti olarak Mut ve Tarsus adaylarımızı açıkladık. Geri kalan ilçelerde de aday göstermek için görüşmelerimiz sürüyor. Bize gelen başvuruları değerlendiriyoruz. Bir miktar diğer partilerin alacağı pozisyonunu görmek istiyoruz. Mersin yerel seçimleri çok fazla kurgusal bir yöne doğru dönüyor. Sonuçta bu bir yerel seçim. DEM Parti’nin ya da İYİ Parti’nin ne yapacağı ya da CHP’nin kimi aday göstereceği işbirliği konularını da aday profilini de etkileyecek. Genel seçimlerde partiler daha rahat karar verebiliyor. Çünkü ülke Siyaseti belirleyici Ancak yerel seçimlerde hiçbir siyasi partinin böyle bir lüksü yok” dedi.

“İŞBİRLİĞİNE KAPIYI KAPATMADIK”

DEVA Partisi olarak kendi adaylarini göstereceklerini açıkladıklarını ancak olası işbirlikleri için de kapıyı açık tuttuklarının altını çizen Ekmen, “Adayların profiline göre kararımızı vereceğiz. Diğer partilerle olası ilişkiler ittifak şeklinde değil de işbirliği şeklinde olabilir” dedi. Adaylığı parti içindeki çekişmeler nedeniyle henüz açıklanmayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in adaylığına kesin gözüyle baktığının altını çizen Ekmen, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP seçmeni dışında da itibarı olan, kolay ilişki kurulabilen bir isim. Aday olarak gireceği seçimde avantajlı olacağı kesin, sahada gördüğüm Vahap Seçer’in popülaritesinin seçildiği döneme göre arttığıdır. Başarılı bir belediye başkanlığı dönemi geçiren Vahap Beyin ciddi anlamda karşılığı var” dedi.

“CHP VE İYİ PARTİ’DEKİ SAVRULMALAR MUHALEFETE GÜVENİ DÜŞÜRÜYOR”

İYİ Parti’nin özellikle CHP’li belediye başkanlarına yönelik söylemleri ile CHP’nin  kongre sonrası söylem değişikliğini yanlış bulduğunu ifade eden Ekmen, “İYİ Parti’nin Ankara ve İstanbul belediye başkanlarına yönelik politikasını tutarsızlık olarak değerlendiriyoruz. Bu şartlarda İstanbul ve Ankara’daki seçmenin CHP’ye kaydığına dair emareler var. Dün, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacak adaylar diye lanse ettiğiniz kişilerin “Bu şehir kötü yönetiliyor o yüzden karşısına aday koyacağız” demek tutarsızlık. CHP’deki kurultay sonrası söylem değişikliği ile İYİ Parti’nin seçimlerden sonraki söylemlerini gören seçmen, zaten kırılgan olan güveni kaybeder. Bu güven kaybı muhalefetteki tüm partileri etkiler. “Bu muhalefetten bir şey olmaz duygusu, Tayyip beyin “Benim alternatifim yok, ben iyi olmayabilirim ama onlar da çok kötü” propagandasına hizmet eden bir durum. Tayyip Bey, seçmene “Bunlar gelirse ülkede beka sorunu olur terör sorunu olur, bunlar bir arada ülkeyi yönetemez dedi ve tuttu bu kampanya. Özetle seçimi kaybetmeyi yönetemeyen muhalefet görüntüsü sadece CHP ve İYİ Parti değil, tüm muhalefete dair güveni aşağı çekiyor” değerlendirmelerinde bulundu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA