Dinçer: “10 yıla kalmaz üretici bulamayacağız”


CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin Akdeniz Ziraat Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tarım krizine dikkat çekti. “Burada felaket tellallığı yapmak istemiyorum ancak bir gerçek var; Tarım politikaları böyle devam ederse 10 yıla kalmaz üretici bulamayacağız ” dedi.

 

Tarih : 11 Ocak 2024 Perşembe 13:02

Haber Merkezi

Dinçer, “Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz, yüksek maliyetler ve yetersiz destekler nedeniyle zor durumda. Bu sorunların çözülmesi için acil eylemler gerekiyor, Tarım, gıda güvenliğimizin temelini oluşturuyor ve ekonomik istikrarımız için de hayati bir sektör” diyerek, tarım sektöründeki mevcut sıkıntılara dikkat çekti. Dinçer, Devletin acil planlama yapması, ihracatı teşvik etmesi ve markalaşma/reklam konusunda somut adımlar atması gerektiği belirtildi ayrıca Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin tarım ve hayvancılık projelerinin Tarım Bakanlığı tarafından örnek alınması gerektiğine dikkat çekildi.

ENDÜSTRİYEL DÖNÜŞÜM ZORUNLULUĞU

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, tarım ürünlerinin endüstriyel ürünlere dönüştürülmesi ve bu sürecin devlet tarafından desteklenmesi gerektiği vurgulandı. Ülkemizin geleceği için, çiftçilerimizin ve üreticilerimizin sorunlarını görmezden gelmemeli ve çözüm üretmelidir.” şeklinde sözlerini tamamladı. Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, çiftçinin ürünlerinin tarlada kaldığı, para etmediği, üreticinin kredi borcu altında ezildiğine dikkat çekti. Girdi maliyetleri yüksek oranda artmasına rağmen üretici, bu farkı ürüne yansıtamadığına vurgu yapan Oda başkanı Yılmaz, “Çiftçiye çok acil olarak 3 yıl ertelemeli faizsiz kredi desteği verilmeli. Mazot, gübre, ilaç vb. ürün bazlı destekler artırılmalı. İhracatın önü mutlaka açılmalı” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA