Adaylar açıklandı CHP karıştı


CHP’nin merakla beklenen Mersin adayları belli oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi için Vahap Seçer ile yola devam kararı alınırken Tarsus’ta değişime gidildi Ali Boltaç aday oldu. Yenişehir Belediyesinde Abdullah Özyiğit, Mezitli’de Ahmet Serkan Tuncer, Anamur’da Durmuş Deniz, Aydıncık Özkan Kılıçarpa, Bozyazı Baykal Arıdeniz, Çamlıyayla Gülay Şimşek, Erdemli Mehmet Mavi, Gülnar Bayram Ali Dede, Mut Gülsüm Kevser ve Silifke’de Mustafa Turgut aday olarak gösterildi.

 

Tarih : 11 Ocak 2024 Perşembe 17:02

Necdet TAŞ

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’den aday olacak bazı isimler kamuoyuna duyuruldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi için Vahap Seçer ile yola devam kararı alınırken Tarsus’ta değişime gidildi Ali Boltaç aday oldu. Yenişehir Belediyesinde Abdullah Özyiğit, Mezitli’de Ahmet Serkan Tuncer, Anamur’da Durmuş Deniz, Aydıncık Özkan Kılıçarpa, Bozyazı Baykal Arıdeniz, Çamlıyayla Gülay Şimşek, Erdemli Mehmet Mavi, Gülnar Bayram Ali Dede, Mut Gülsüm Kevser ve Silifke’de Mustafa Turgut aday olarak gösterildi. Akdeniz ve Toroslar İlçe Belediyelerinde ise adayların bu Parti Meclisi’nde gösterilmemesi dikkatleri çekerken DEM Parti ile süren ittifak sürecinden dolayı şu anlık diğer ilçe adayların açıklandığı ve Akdeniz ve Torosların tekrar değerlendirileceği öğrenildi.

SEÇER’LE YOLA DEVAM

5 yıldır Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten, karşısında partisinden ön seçim çağrısında birleşen güçlü aday adaylarının olduğu Vahap Seçer  partisi tarafından bir daha zafer kazanması amacıyla  31 Mart 2024 seçimlerinde tekrar CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak gösterildi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adaylığının ilan edilmesinin ardından açıklama yapan Başkan Vahap Seçer, “Partimin yetkili kurullarının aldığı kararla Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildim. Memnuniyetini yüksek sesle dile getiren Mersinli hemşehrilerime, Sayın Genel Başkanıma ve partimin yetkili kurullarına teşekkür ederim” dedi. Mersin halkına seslenen Seçer, “Siz hemşehrilerimin desteği ile ikinci dönemde de Mersin için memnuniyetle çalışmaya devam edeceğim. Mersinimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

ÖZYİĞİT’LE DEVAM, TARHAN VE BOZDOĞAN’A ÇİZİK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile arası çok iyi olan CHP’nin teşkilat yapısından gelen daha önce il başkanlığı görevinide yürüten Abdullah Özyiğit kimi zaman Vahap Seçer ve taraftarları ile iyi anlaşamasa da partisi tarafından bir daha Yenişehir Belediyesini yönetmesi için görev verildi. CHP’de Tarsus Belediye Başkan Adayı olarak Ali Boltaç’ın açıklanmasının ardından mevcut başkan Haluk Bozdoğan, seçimlere bağımsız olarak girme kararı aldığını duyurdu. CHP Mezitli’de de kan değişikliğine gitti. 2 dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda bulunan Neşet Tarhan’ın yerine eski ilçe başkanı Ahmet Serkan Tuncer aday oldu.

CHP’Lİ ÇAKIR’DAN BAŞARIR VE AĞBABA’YA TEPKİ

Öte yandan CHP'de toplantısı esnasında Mersin vekilleri Hasan Ufuk Çakır ile Ali Mahir Başarır arasında tartışma çıktığı öğrenildi. İkilinin adaylar nedeniyle tartıştığı iddia edilirken Çakır'ın salondan ayrıldığı belirtildi. Aday belirleme sürecine tepki gösteren CHP’li Çakır, “Biz Mersin’deki 3 milletvekiliyle bir süre önce Genel Başkan Özgür Özel’e gittik ve Özgür Özel’le yaptığımız görüşmede üyeye dayalı ön seçim istedik. Yani tüm belediye başkan adaylarını CHP’nin üyeleri seçsin Genel Merkez atamasın, siz bu konuda CHP üyelerine söz verdiniz bu sözün tutulmasını istiyoruz. Biz mersine döndüğümüzde vatandaş bize diyecek ki ‘Kardeşim siz hani ön seçim istiyordunuz niye yine bu kişiler atandı’ bu görüşlerimizi Sayın Özgür Özel’e anlattık’ Bir sonuç alabildiniz mi dedim ‘Bir sonuç alamadığımız için bir süre sonra bir daha gittik. Yeter ulan, oturup yazıp çizmişler, eşi dostu belediye başkan adayı yapmışlar ve tek bir milletvekiline bile kendi bölgeleriyle ilgili hiçbir şey sorulmuyor. Bazı televizyon kanallarında anlatıldığı gibi ben herhangi bir belediye başkanı adayı ismi vermedim, benim belediye başkan adayım yok. Ben sadece diğer 2 milletvekili adayı arkadaşım gibi Mersin’de üyelerin belediye başkan adaylarını seçmesini istedik. Erdemli’den örnek vereyim, biz 70 yıldır Erdemli ilçesinde belediyeyi kazanamıyoruz. Bu kez kazanma noktasındayız ancak kazanmamızın tek bir yolu var. Ankara’dan Mersin’le hiç ilgisi olmayan milletvekilinin atadığı bir yöntemle aday belirlenmemeli. Erdemli’ye kim belediye başkanı olacaksa orada parti ön seçim yapmalı. Ben herhangi bir isim önermedim. Ben seçim sürecinde 500 köye gittim. Erdemli’de 6 bin olan oyumuzu 22 bine çıkarttık. Ancak Mersin’le hiç ilgisi olmayan Malatya Milletvekili Veli Ağababa ile İstanbul’da yaşayan ancak Mersin Milletvekili olan Ali Mahir Başarır ve Mersin’le ilgisi olmayan birkaç arkadaşımız hiç bilmedikleri bölge ile ilgili belediye başkan adaylarını belirliyorlar biz buna itiraz ettik. Oturup yazıp çizmişler, eşi dostu belediye başkan adayı yapmışlar ve tek bir milletvekiline bile kendi bölgeleriyle ilgili hiçbir şey sorulmuyor sadece bize değil, Tekirdağ, Kayseri, Niğde başka milletvekillerine de hiçbir şey sorulmuyor biz buna itiraz ediyoruz” dedi.  Konuyla ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Deniz Yücel ise, “Bizim herhangi bir gerginliğimiz yok. PM’miz gayet keyifli, gayet demokratik bir ortamda gerçekleşti ve kararlarımız parti geleneklerine uygun bir şekilde alındı. Mersin Milletvekilimiz, PM salonuna girerek görüşünü ifade etmek istedi. Biz de kendisini uygun bir şekilde dışarı davet ettik. Olay, bundan ibaret” dedi.

Öte yandan Yenişehir’de 3 dönem belediye başkanlığı yapan İbrahim Genç, Abdullah Özyiğit’in yeniden aday göstermesine tepki göstererek CHP’den istifa ederken, Alevi kurum kuruluşlarından parti genel merkezine tepki geldi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA