Bozan: “Cumhurbaşkanı maaşını emeklilerle eşitleyelim”


DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “2024 yılını emekliler yılını ilan ettik” sözünü üzerinden emeklilere yapılan zammı eleştirdi. Bozan, “Emekliye bugün hangi ücreti reva gördüyseniz Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, devletin üst düzey bürokratlarının ve bizlerin maaşlarını aynı seviyeye indirelim. Böylece 2024 yılı yalnızca emeklilerin değil, hepimizin yılı olsun” dedi.

 

Tarih : 26 Ocak 2024 Cuma 10:25

Haber Merkezi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, kanun değişikliği teklifinin görüldüğü Meclis’te emeklilere yapılan zammı “şaka gibi” sözüyle eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “2024 yılını emekliler yılı ilan ettik” sözünü anımsatarak konuşmasına başlayan DEM Parti Mersin Milletvekili Av. Ali Bozan, “Bugün anlaşılıyor ki; Erdoğan yine sarayından büyük laf etmiş. Emekliler insanca yaşanabilir bir ücret beklentisiyle şu genel kurulu takip ederken buradan çıkardığınız kararla emeklileri yoksulluğun köşesine bıraktınız. Dün gece muhalefetin tüm itirazlarına rağmen milyonlarca emekliye 10 bin lirayı reva görerek ‘yeter de artar’ dediniz. Yine yanlış yaptınız. Her zamanki gibi” diye konuştu. 

“İKTİDAR, EMEKLİLERE REVA GÖRDÜĞÜ YOKSULLUKLA DA ÖVÜNÜYOR MU?”

Yoksulluğun en ağır insan hakkı ihlallerinden olduğunu ve iktidarın bunca yıldır emeklilere yoksulluğu reva görerek suç işlediğini söyleyen Bozan, şöyle devam etti: “‘Parayı veren düdüğü çalar’ misali 55 milyon dolarla uzaya astronot göndermekle övünen ey iktidar; Ömrünü çalışmakla geçirmiş emekliye bir aylık ev kirasını karşılayacak kadar maaş verememekle de övünüyor musunuz? Evine ekmek götüremeyecek durumda bıraktığınız emekli ile övünüyor musunuz? Çarşı pazarda evinin mutfak ihtiyaçlarını karşılamayacak durumda bıraktığınız emekli ile övünüyor musunuz? Maaşı yetmediği için ikinci bir işte çalışmak zorunda bıraktığınız milyonlarca emekli ile övünüyor musunuz? Ucuz ekmek almak için saatlerce halk ekmek büfeleri önünde beklemeye mecbur bıraktığınız emekliler ile övünüyor musunuz? Bu söylediklerim vicdanlarınızı rahatsız etmiyor mu? Sokağa çıkacak, emeklilerin yüzüne bakacak yüzünüz olduğunu sanmıyorum ama olur da çıkarsanız emekliye ne cevap vereceksiniz? 10 bin lira meselesini nasıl anlatacaksınız. Yine ‘vatan millet edebiyatı’ mı yapacaksınız emeklilere, yoksa uzaya 55 milyon dolar verip astronot gönderdik’ mi diyeceksiniz. Tüm bu anlattıklarıma rağmen ‘emekli bu para ile geçinebilir’ diyorsanız. O zaman size başka bir çağrı yapayım. Emekliye bugün hangi ücreti reva gördüyseniz; Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, devletin üst düzey bürokratlarının ve bizlerin maaşlarını aynı seviyeye indirelim. Böylece 2024 yılı yalnızca emeklilerin değil, hepimizin yılı olsun” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA