Bozdoğan; “Memleket” dedi


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’den istifa eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın partilerinin Tarsus Belediye Başkan adayı olduğunu açıkladı. Bozdoğan’ın parti rozetini de Muharrem İnce taktı.

 

Tarih : 26 Ocak 2024 Cuma 13:21

Necdet TAŞ

7 Partiden adaylık teklifi aldığını açıklayan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tercihini Muharrem İnce'nin lideri olduğu Memleket Partisi'nden yana yaptı. Mersin’in Tarsus ilçesini 25 yıl sonra MHP’nin elinden 90 bini aşkın oy alarak CHP’ye kazandırmasına rağmen 31 Mart seçimleri için aday gösterilmeyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Memleket Partisi’ne katıldı. Bozdoğan’ın parti rozetini de Muharrem İnce taktı. Toplantıda konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimde izleyecekleri yol haritasını da açıkladı. Muharrem İnce, partisinin imkanları çerçevesinde girebilecekleri her yerde aday çıkaracaklarını belirtti. Teröre destek veren Amerika Birleşik Devletleri’ne tepki gösteren İnce, “Suriye'de Irak'ta çocuklarımız şehit oluyor. Asıl sorumlusu kim? Amerika Birleşik Devletleri'dir. Bunu söyleyecek Muharrem İnce'den başkası yok. İlkeli omurgalı siyasetten yanayız. Laikliği bizden başka hatırlayan kalmadı. Bizim bir Dersim diye bir vilayetimiz yoktur. Oradaki vilayetin adı Tunceli'dir. Kamer Genç bile Dersim demiyordu, Tunceli diyordu. Şeyh Said bir haindir nokta. Hiç kimse küçük eşit değildir. Bu ülkede herkes ayaz yemiştir. Terör bildirisi Meclis'e geldiğinde "Ben AKP ile aynı A4'te olmayacağım" demeyeceksin. Memleket Partisi Meclis'te olsaydı ben olsaydım İsveç'in NATO üyeliğine "evet" demezdim. Libya tezkeresine, Mavi Vatan'a evet diyorum. Memleket Partisi olarak sığınmacıları dışarı, dışarıya giden doktorları mühendisleri içeri. Bizim yetimin başını okşayanları, yolda bulduğu ekmek parçasını yüksek bir yere koyanları, haksızlık karşısında susmayanları, memleketin dürüst namuslu insanlarını Memleket Partisi'ni anlamaya davet ediyorum.. Bizim bir duruşumuz ve ilkemiz var. Oy oranımızla orantılı değil bu. Bugün 1 olur, yarın bin olur” ifadelerini kullandı.

HEM MUHALEFETE HEM DE İKTİDARA ELEŞTİRİ

Eski partisi CHP seçmenine de seslenen İnce, “Bana bölücü diyen CHP seçmenine sesleniyorum. Arkadaşlar biz siyah ve beyaz gibi ayrıyız. CHP, İsveç'e evet deyince nasıl ittifak kuracağım, her gün DEM'lenirse nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. Değişmek başka bir şey başkalaşmak başka bir şeydir. Gençliğimin partisi gitmiş başka bir parti gelmiş. Yarın başka bir yönetim gelir o zaman tekrar konuşuruz. Her seçimde oy çalınıyor diye bağırıp oynayanlar kaybetti. İkinci tura kalırsa savaş çıkar diyenler kaybetti. Yalan haberlerden sosyal medya trollerinden medet umanlar kaybetti. Bu iktidar Türkiye'yi kötü yönetmiştir. Bu iktidarı değiştirmek için önce bu muhalefeti değiştirmek gerekir. Seçim kazanmasını çok iyi bilen bir iktidar var. Bu memlekete üçüncü bir yol lazım diyorum. Ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan o da Memleket Partisi’nin yolu. Seçmen Erdoğan'ı göndermeye hazırdır. Seçmen milli meselelerde tutarlılık istiyor. Ülke birbirini dinlemeyen iki kutba ayrılmış durumdadır, bu ülkemiz için iyi bir şey değildir. Türkiye siyasi gelişmelerden boş laflardan bıkmıştır. Halkımız bu muhalefete güvenmemektedir. Türkiye'nin yeni bir nefese ihtiyacı vardır. O nefes üçüncü yoldur. Yolumuz, Türkiye'yi ayrıştıran değil birleştirenlerin yoludur” diye konuştu.

MEMLEKET PARTİSİ, STANBUL'DA 3 ADAY ÇIKARTIYOR

Türkiye'de her kesimden oy alma potansiyeli olan tek partinin Memleket Partisi olduğunu iddia eden İnce, “Girebildiğimiz her yerde seçime gireceğiz. Alabildiğimiz kadar belediyeyi safımız katmak istiyoruz. Memleket Partisi olarak kısıtlı imkanlarla girebileceğimiz her yerde seçime girip alabildiğimiz kadar belediyeyi safımıza katacağız İstanbul'da 3 aday adayımız var; önümüzdeki hafta MYK'da karar verip bir kişiyi atayacağız. Mehmet Sevigen 3 kişiden biri” dedi. Memleket Partisi'nin aday listesi şöyle: Sakarya: Ali Sarı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Salih Eskici, Yalova Belediye Başkan Adayı: Fatih Elönü, Bilecik Belediye Başkan Adayı: Hüseyin Korkman, Mersin Tarsus Belediye Başkanı Adayı: Haluk Bozdoğan, Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı: Mahmut Celal Ünsal, Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı: Yekta Faik Yılmaz, Aydın Nazilli Belediye Başkan Adayı: Ali Çetinkaya, Eskişehir İnönü Belediye Başkan Adayı: Hamdi Tosunoğlu, Bozhöyük Belediye Başkan Adayı: Talat Halefoğlu, İzmir Bayındır Belediye Başkan Adayı: Ali Erişen, İzmir Tire Belediye Başkan Adayı: Nihat Koç ve Samsun Canik Belediye Başkan Adayı: Furkan Güler…

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA