TİP’te ‘Gökhan Zan’ istifası!


Gökhan Zan’ın partilerinden aday gösterilmesine tepki gösteren TİP Tarsus İlçe Örgütü görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ettiklerini duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Banu Polat, “Bu zamandan sonra yapacaklarımızın

 

Tarih : 12 Şubat 2024 Pazartesi 14:21

Necdet TAŞ

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay’da eski milli futbolcu Gökhan Zan’ı aday gösterdi. Zan geçen yıl da İYİ Parti’den Hatay milletvekili adayı olmuştu. Zan’ın adaylığı TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın katıldığı bir basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda konuşan Kadıgil, “Biz Hatay’ın çığlığını duyduk. Öksüz bırakılan, yetim bırakılan, kimsesiz bırakılan ve bunun üstüne bir de seçeneksiz bırakılmaya çalışılan Hatay halkının isyanını duyduk” dedi. Zan ise “Futbol kariyerimde savunmacıydım, bundan sonra da Hatay halkını savunmak istiyorum” dedi.

“PARTİ GÜNLÜK POPÜLİST YAKLAŞIMLARLA ADAY TANITIYOR”

Gökhan Zan’ın partilerinden aday gösterilmesine tepki gösteren TİP Tarsus İlçe Örgütü görevlerinden ve parti üyeliğinden istifa ettiklerini duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Banu Polat, “Türkiye İsçi Partisi Tarsus ilçe Örgütü olarak kısıtlı imkanlarla aylardan bu yana partimizin çalışmalarını yürütmekteyiz. Halkımızı iktidar ve muhalefet arasındaki sıkışmışlıktan kurtarmak iddiası ile yola çıktığımızı ifade ederken geldiğimiz noktada bu sıkışmışlık haline bir katkı da partimiz tarafından yapılmaktadır. Biz Anayasa'nın dahi uygulanmadığı bir ülkede, diğer partilerin sürekli sandığı işaret eden muhalefetinin karşısında durduğumuzu iddia ederken, parti günlük popülist yaklaşımlarla aday tanıtmaktadır. Bugün, Gökhan Zan'ın adaylığının gösterdiği sonuç bunun aslında parti politikası haline geldiği gerçeğidir. Gökhan Zan'ın deprem sürecinde yaptıkları hepimiz tarafından takdirle izlenmişti. Bu sebeple bu görüşlerimizin salt Gökhan Zan'ın şahsı ile ilgili olmadığını belirtmek isteriz. Burada esas dikkat çekmek istediğimiz nokta partinin sürekli popüler kimlikler üzerinden adaylık dayatmasının partinin varoluş amacına ters yaklaşımıdır. Bu "mış" gibi yapma siyasetinin daha kolay yapılacağı alanların zaten var olduğu, Gökhan Zan ne kadar TİP'e yakınsa bizim de o siyaset alanlarına yakın olduğumuzu ve sırf bunu tercih etmediğimiz için bugün TİP atisi altında olduğumuzu düşünmekteyiz. Bu zamandan sonra yapacaklarımızın "düzen siyaseti" diye adlandırılan partilerden bir fark kalmayacak olması sebebiyle Türkiye İsçi Partisi Tarsus İlçe Örgütü olarak mevcut tüm görevlerimizden ve parti üyeliğinden istifa ettiğimizi bildirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA