AK Partili Peker; “Enkaz devralmaya geliyoruz”


Yenişehir Belediye Başkanı ve başkan adayı CHP’li Abdullah Özyiğit’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı, “Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir” açıklamasının gerçekçi olmadığını öne süren Peker, içerden aldığı bilgiler doğrultusunda Yenişehir’in 100 milyon TL’ye yakın borçlu bir belediye olduğunu iddia ederek, “Mevcut Yenişehir Belediye başkanımız ‘Hiç borcumuz yok’ diyor. Bu konuşmanın üzerine birileri telefonla aradı 100 milyon TL’ye yakın borçlarının olduğunu söylediler. Tabi şuan belediyenin kasası nedir ne değildir hesabı bilemiyoruz fakat bana bunu bildiren arkadaşımız net konuştu. Ve ben onun söylemlerine inanıyorum. Yenişehir Belediyesi şuan borçlu, borç devralmaya, enkaz devralmaya geliyoruz” dedi.

 

Tarih : 13 Şubat 2024 Salı 14:22

Necdet TAŞ

“Yenişehir için gerçek belediyecilik” sloganıyla yola çıkan AK Parti Yenişehir Belediye Başkan Adayı Kenan Peker, basınla buluştu. Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Selvi, MHP Yenişehir İlçe Başkanı Cihat Azgın, AK Parti Kadın kolları Başkanı Fatma Abacı, Gençlik kolları Başkanı Emre Yılmaz katıldı. Toplantıda konuşan ve projelerini açıklayan Peker, “Cumhurbaşkanımız, genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ve teşkilatlarımızın takdiri ile Cumhur İttifakı Yenişehir Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirilmenin büyük mutluluğunu, gururunu yaşıyorum. Bugün burada sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yenişehir için hayal ettiğimiz bir geleceği inşa etmek adına 31 Mart akşamına kadar gece uyumadan gündüz yorulmadan çalışacağımızı hepinizin bilmesini isterim. Yenişehir; yaşadığımız, çocuklarımızın geleceğini kurduğumuz, insanı, doğası, havasıyla bütün güzellikleri barındıran bir ilçe Bu sebeple, Yenişehir’in her bir köşesinde yaşayan her bir vatandaşımızın huzur ve refah içinde yaşaması, en temel görevimizdir” ifadelerini kullandı.

“YENİŞEHİR GERÇEK BELEDİYECİLİKLE TANIŞACAK”

“Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, gerçek belediyecilik anlayışı, Cumhur İttifakı değerlerine sıkı sıkıya bağlılıkla mümkün olur. Bu değerler; milletimize hizmet etmek, adalete ve hakkaniyete riayet etmek, birlik ve beraberlik içinde hareket etmek gibi esaslardır” şeklinde konuşan Peker, “Bizler, Yenişehir’de, her bir vatandaşımızın yaşam standartlarını yükseltmek, ve geleceğe umutla bakmasını temin etmek için çalışacağız.  Yenişehir’i daha yaşanabilir, daha güzel bir yer haline getirmek için, her birimizin gayreti ve desteği elzemdir. Bu yolda, birlik ve beraberlik içinde, tüm farklılıklarımıza rağmen ortak hedefimize odaklanarak ilerleyeceğiz. Sevgili Yenişehirli vatandaşlarımızın da desteğiyle, mutlu, huzurlu ve refah içinde bir Yenişehir’in temellerini birlikte atacağımıza inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Yenişehir’e olan sevgi ve inancımızla yola çıktığımızı bir kez daha ifade etmek isterim. Hep birlikte, daha güzel günler için el ele, gönül gönüle çalışacağız. Yenişehir Gerçek Belediyecilikle tanışacak. Ayırmadan Ayrışmadan her kesimi kucaklayarak mutlu Yenişehir’i el birliğiyle inşaa edeceğiz. Sözlerime son verirken davetimize icabet eden tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyor, sizleri Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun. 20 yılı aşkın bir süredir AK Partide görev yaptım. Aslen Karadenizliyim hemşerilerimizin de destekleriyle Yenişehir’de oy farkını kapatıp Belediye Başkanlığını kazanacağım. Kapım herkese açık olacak, kapımın kilidi olmayacak” dedi.

“YENİŞEHİR BELEDİYESİ’NİN 100 MİLYON BORCU VAR”

Yenişehir Belediye Başkanı ve başkan adayı CHP’li Abdullah Özyiğit’in geçtiğimiz haftalarda yaptığı, “Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir” açıklamasının gerçekçi olmadığını öne süren Peker, içerden aldığı bilgiler doğrultusunda Yenişehir’in 100 milyon TL’ye yakın borçlu bir belediye olduğunu iddia ederek, “Belediyelerin borç konusuna gelince. Mevcut Yenişehir Belediye başkanımızın bir konuşmasını dinledim, ‘Hiç borcumuz yok’ diyor. Bu konuşmanın üzerine birileri telefonla aradı 100 milyon TL’ye yakın borçlarının olduğunu söylediler. Tabi şuan belediyenin kasası nedir ne değildir hesabı bilemiyoruz fakat bana bunu bildiren arkadaşımız net konuştu. Ve ben onun söylemlerine inanıyorum. Yenişehir Belediyesi şuan borçlu, borç devralmaya, enkaz devralmaya geliyoruz. Biz bu borçları bitirip, enkazları da kaldıracağız Allah’ın izniyle” dedi.  Alışveriş merkezleri Yenişehir’de yoğun bir şekilde olduğundan dolayı trafik yoğunluğu da oluşturmakta. Bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Serdar Soydan ile birlikte projeler yapacağız. Alışveriş merkezlerinin biraz uzaklaştırılması gerekiyor. İşin özünün biraz da bu olması lazım. Maalesef geçmiş dönemlerde buna duyarlı davranılmadı, şehir merkezlerinde sonradan yaratacağı sıkıntılar hesap edilmeden merkezde bu alışveriş merkezleri yapıldı. Bunu Büyükşehir Belediye başkanımız ile çözeceğiz” diye konuştu.

“SOSYAL KONUTLAR YAPACAĞIZ”

Seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri de açıklayan Peker, “Yenişehir’de kiracı olarak ikamet eden da gelirli vatandaşlarımızı belediyemize ait uygun parsellerde yapacak olduğumuz yatay mimari projelerimizle yuva sahibi yapacağız. Değişimle yepyeni bir Yenişehir inşa edeceğiz. İlçemizin kuzey kısmına küçük ölçekli demir-çelik ve mobilya doğrama atölyeleri, elektrikçi, sıhhi tesisatçı, oto tamircisi, oto lastikçisi, rot balansçısı, hırdavat ve yapı malzemeleri gibi dükkanların olduğu hizmet alanları oluşturacağız. Kocahamzalı, Çavak ve Emirler bölgesinde seyir terası yaparak turizm amaçlı bölgenin canlandırılması sağlanacak. Yine ilçemize Atatürk Kent Meydanı yapacağız. İlçemizde bulunan doğal taşlardan dükkanlar yapılarak hediyelik eşya ve yöresel ürünlerin satılabileceği alanlar oluşturacağız. Bu sayede şehir merkezindeki kalabalığı kuzeye kaydıracağız ve istihdam amaçlı pasajlar yapacağız. Yine evliliğe ilk adım atacak olan Yenişehirli vatandaşlarımız için organizasyonlarını en uygun şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla belediye düğün salonları yapacağız” dedi.

“İLÇEYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

İlçede ikamet eden çalışan ebeveynlerin evlatlarını emanet edebileceği güvenli kreşler, cenazesi olan ailelerin taziyelerini yapabilmeleri için taziye evleri açacaklarının altını çizen Peker, “Her zaman halkımızın yanında olan bir belediye olacağız. Yine ilçemizde riskli binaların tst ve analizleri yapılarak güçlendirilmesini sağlayacak, görsel açıdan estetiği bozulan binaları modern hale getireceğiz. Mevcut ve yapılacak park bahçelerde  kullanılan elektrik giderlerin sıfırlanması için güneş enerji panelleri kuracağız. Yine belediye bünyesinde Psikolog Rehber Öğretmen kadrosu oluşturacağız. Bireysel terapi ve danışmanlık, çocuk ve aile danışmanlığı alanlarında hizmet vereceğiz. Vatandaşlarımızın mutlu ve sağlıklı bir aile ilişkisi sürdürmesi için atılması gereken tüm adımları atacak, mutlu bir Yenişehir olacağız. Madde bağımlılarının tedavi edilerek hayata uyumlarını sağlamak amacıyla 100 yataklı ‘Huzur Köy’ projesiyle madde bağımlısı gençler, iş atölyelerinden seraya, halı sahadan fitness salonuna kadar pek çok imkana sahip ‘Huzur Köy’de tedavilerinin yanı sıra farklı etkinlilerle hayata yeniden tutunacak. Eğitim-öğretim saatinden sonra çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak ilgi alanlarına yönelik kültürel, sanatsal ve bilimsel alanlarda eğitimlerinin ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi sağlanacak. İhtiyaçlarını tek başına karşılayamaz halde olan, ailesiyle veya evinde yalnız yaşayan emekli, kimsesiz ve yaşlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatılacak, saç kesiminden, diş bakımına, ev temizliğinden yemek yapımına kadar yerinde hizmet verilecek” diye konuştu.

“HER MAHALLEYE ‘EMEKLİ MARKET’ AÇACAĞIZ”

Dar gelirlilere yönelik projelerinin de olduğunu kaydeden Peker, “İlçemizin her mahallesinde kuracağımız market satış noktalarımız ile doğal, sağlıklı ve kaliteli ürünlerimizi dar gelirli vatandaşlarımızla buluşturacağız. Aylık düzenli olarak nakdi yardımlarla Yenişehirlilerin yanında olacağız. Dost Kart’ı hayata geçirerek vatandaşlarımızın ekonomik olarak alışverişlerini yapabilmelerini sağlayacağız. Sosyal belediyeciliği Yenişehir’imize getireceğiz. Yenişehir’de ikamet eden üniversiteyi kazanan veya üniversite okuyan öğrencilerimize ‘Genç Yenişehir Burs Desteği’ ile geri ödemesiz öğrenci yardımları yapılacak. Barınma sorunu yaşayan öğrencilerimiz için ilçemizde yapacağımız yeni yurtlarla bu sorunu ortadan kaldıracağız. Yine ilçemize Atatürk Gençlik Merkezi kazandıracağız. Gençlik merkezinin içerisinde oluşturacağımız bilişim teknoloji merkezi ile bilişim teknolojileri alanında gençlerimize eğitim vereceğiz. Temellerini istihdam ve verimlilik odaklı bir yapı içerisinde faaliyetlerde bulunacağız, gençlerin belediyesi olacağız” şeklinde konuştu.

“HER EVDEN BİR GENCİMİZİ OKUTACAĞIZ”

İlçede kedi ve köpek otelleri kuracaklarını ifade eden Peker, “Sizlerin tatil sürecinde kedi veya köpeğinizin konforlu ve güvenli bir ortamda kalmasını sağlayacağız. Patili dostlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için uzman veteriner kadroları kuracağız. Kendi serası olan köylümüze her mevsim sebze ve meyveyi en verimli ve en hızlı şekilde yetiştirebilmek için organik doğal ücretsiz seralar oluşturacağız. Ürünlerini belediye bünyesinde kuracağımız market tarafından satın alacağız. Dar gelirli vatandaşlarımızın her mevsim sebze ve meyveyi uygun fiyatta alabilmelerini sağlayacağız. Hobi bahçesi ya da organik bahçeler oluşturacağız. Yine Gençlerin Belediyesi Yenişehir Modeli’ni hayata geçirecek, ilçemizde yaşayan dar gelirli çocuğunu okutmakta zorluk çeken ailelerimizin bir çocuğunun eğitim masraflarını karşılayacağız. Ailesi tarafından araçla gideceği yere götürülemeyen, kendi imkanlarıyla ulaşım sağlamayan engelli vatandaşlara refakat ve araç hizmeti verilerek, özel gereksinimli vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA