Esnaf, sanayi sitesi istiyor


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e sanayi sitesiyle ilgili taleplerini ileterek, “Kentimizin en az beş bin işyeri kapasiteli ihtisas sanayi sitesine ihtiyacı var. Bu bağlamda 1/5 binlik planlarda sanayi sitesi alanlarının işaretlenmesini beklemekteyiz” dedi.

 

Tarih : 14 Şubat 2024 Çarşamba 12:14

Haber Merkezi

Yenişehir Belediye Başkanı  Abdullah Özyiğit, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaret ederek, Başkan Veysel Sarı ve oda başkanları ile bir araya geldi. Mersin merkezde ve ilçelerde kurulu 40’a yakın meslek odası başkanının hazır bulunduğu ziyarette, Mersin’de 69 meslek odası ve 55 bin üyesi ile kent ekonomisinin lokomotif gücü olduklarını vurgulayan Başkan Veysel Sarı, günümüz ekonomik şartlarında ise esnaf ve sanatkarların çok zor günler geçirdiğini, tabir yerindeyse sattığı ürünün yerine yenisini koyamaz hale geldiğini ifade etti.

EN ÖNEMLİ SORUN SANAYİ SİTESİ

Konuşmasının devamında Mersin’in bugün en önemli sorunun sanayi sitesi olduğuna vurgu yapan Başkan Sarı, “Mersin’e 1970 lı yıllarda kurulan sanayi sitesi bugünkü konumda ihtiyaca cevap vermiyor. Bugün Mersin’de bizlerin 5 bin işyeri kapasiteli ihtisas sanayi sitelerine ihtiyacı var” dedi. Mersin’de yerel idarelerden sanayi sitesi konusunda taşın altına elini koymalarını beklediklerini ifade eden Başkan Sarı, “ Bunun için Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir bölgelerimizde 1/5 binlik planlar çizilmeye başlandı. Bizlerin beklentisi buralarda sanayi sitesi kurulması için yerel idarelerin duyarlılık göstermesi. Buradan sizlere ve diğer belediye başkanlarımıza sesleniyorum. 1/5 binlik planlarda sanayi sitesi konusunu ihmal etmeyin. En azından belirli bölgelerde çeşitli sektörlerde ihtisas sanayi alanları kurabiliriz. Bunun için bizlerle irtibat içinde olmanızı bekliyoruz” dedi. Başkan Sarı, konuşmasının devamında birlik olarak mesleki eğitime verdikleri öneme değinerek “  Avrupa Birliği desteğinde aşçılık, pastacılık, yiyecek ve içecek sunum hizmetleri, baristacılık, sıhhi tesisat ve tekstil alanlarında kurslar açtık. Verdiğimiz eğitimlerle, piyasanın ihtiyaç duyduğu kalifiye teknik eleman yetiştirilmesi konusunda kararlıyız” diye konuştu. Sarı, yerel idarelerin işyeri açılırken ruhsat şartı aranması başta olmak üzere kaldırım işgallerine ve kayıt dışı ekonomi konusunda daha hassas davranılması gerektiğini kaydederek, esnaf sanatkarların ahde vefa sahibi olduğunu, kendisine yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmayacağını sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÖZYİĞİT; “İKİNCİ BALIK PAZARININ TEMELİNİ YAKIN ZAMANDA ATACAĞIZ”

Esnaf temsilcileriyle projelerini paylaşan Başkan Abdullah Özyiğit, yerel esnafın güçlenmesi ve ayakta kalması için emek verdiklerini belirtti. Hayata geçirdikleri Yenişehir Halk Kart ve Yenişehir Çevreci Halk Kart ile sadece yerel esnaflardan alışveriş yapılabildiğini ifade eden Başkan Özyiğit, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve aile bütçelerine katkı sunmak amacıyla aylık 750’lik nakdi destek sağladığımız Yenişehir Halk Kart ve Yenişehirlilerin atıklardan gelir elde ettiği Yenişehir Çevreci Halk Kart projemizde sadece yerel esnaflarımızdan alışveriş yapılabiliyor. Yenişehir Çevreci Halk Kart ile aylık 3 bin TL’ye kadar kazanç sağlanabildiğini gördük. Hem atıkların geri dönüşümünü sağlıyor, hem de aile bütçesine katkı  veriyoruz. Bunun yanı sıra kart sahipleri alışverişlerini yerel esnaflardan yapıyor. Yenişehir’in parası Yenişehir’de kalıyor” dedi. Öğrenci’YE projesini esnaflarla birlikte yürüttüklerini ifade eden Başkan Özyiğit, “Kentimizde okuyan üniversiteli öğrencilere ücretsiz yemek imkanı sunduğumuz Öğrenci’Ye projesini hayata geçirdik. Şu anda 2 bin üniversiteli gencimize esnaflarımızla destek veriyoruz . Bu projemizle de esnaflarımızla çalışıyoruz. Yenişehir esnafı ile dayanışma içerisinde, öğrencilerimize katkıda bulunuyoruz. Tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Yenişehir Belediyesi olarak Göçmen Balık Pazarı’nı inşa ederek, hizmete açtıklarını ve pazarı Yenişehirli esnafa açtıklarını belirten Başkan Abdullah Özyiğit, “ Yeni bir balık pazarı daha kuracağız, kısa sürede temelini atacağız. Esnaflarımıza alan açıyoruz, elbette hemşehrilerimize de daha uygun fiyatlarla taze balığa ulaşmalarına imkan sağlıyoruz” dedi. Alanya Sokağı’nı baştan aşağıya yenilediklerini ve kuzey-güney yönünde trafiğe kapattıklarına dikkat çeken Özyiğit, “Alanya Sokağı esnafı da vatandaşlarımız da oradaki çalışmalarımızdan çok memnun kaldı. Esnaflarımızı ziyaretimde gelirlerinin arttığını söylüyorlar, güzel bir yaşam alanı oldu. Alışveriş merkezlerine mahkum değiliz. Bu sokaklarımızın sayısını arttıracağız.” dedi.  Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı, Başkan Abdullah Özyiğit’e destekleri ve ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA