İYİ Parti Silifke karıştı


Silifke’de CHP-İYİ Parti ittifakı için kendisine çekilme baskısı yapıldığını iddia ederek, Şahsı olarak her türlü teklife kapalı olduğunu bildirmesine rağmen, Silifke İYİ Parti Yönetim Kurulundaki bir kısım yöneticinin talebi doğrultusunda alternatif ve gayri resmi ittifakın; Silifke İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulunda iki kere farklı tarihlerde oylandığını ve her iki oylamada da, oy çokluğu ile seçime hür ve müstakil olarak girme kararı alındığını söyledi.

 

Tarih : 19 Şubat 2024 Pazartesi 16:55

Necdet TAŞ

İYİ Parti Silifke Belediye Başkan Adayı Ahmet Murat Metin, iki parti arasındaki gizli ittifak pazarlığını sosyal medya hesaplarından duyurdu. İYİ Parti'li Metin, Silifke'de gayriresmi ittifak görüşmelerinin parti içerisinde nifak tohumları ektiğini belirtti. İYİ Parti lideri Meral Akşener seçimlere hür ve müstakil girme kararına rağmen Silifke'de gizli ittifak pazarlığı yapan ilçe teşkilatına nasıl yaptırım uygulayacağı merak konusu olurken, İYİ Parti Silifke İlçe Başkanı Medine Gürbüz İslim'in ilerleyen saatlerde İyi Parti'den istifa ederek CHP saflarına katılacağı gelen bilgiler arasında yer aldı. İddialara göre CHP'nin Silifke Belediyesini kazanması halinde İYİ Partili bir ismin başkan yardımcısı yapılacağı.

“SİYASİ AHLAKSIZLIK”

İddiaları sosyal medya hesabından gündeme getiren Metin, “Kamuoyunca bilindiği üzere, İyi Parti Silifke İlçe Teşkilatını şahsımın kurucu ilçe başkanı başkanlığında İyiler ile birlikte kurduk. O tarihten bu yana büyük Türk Milletinin menfaati doğrultusunda ülkemiz ve milletimiz adına siyaset üretmeye hep beraber gayret gösterdik. 31.03.2024 Mahalli İdareler Seçiminde kurucu ilçe başkanı olduğum İyi Parti'den Silifke Belediye Başkan adaylığımı açıklamış bulunmaktayım. Bu açıklamamdan sonra, siyasetin doğası gereği tarafıma yapılan her türlü mevki ve makam teklifini reddedip,  dik duruş sergileyerek yerel seçimlere partimiz adına hür ve müstakil olarak  girmek istediğimi her mecrada belirttim. Geldiğimiz aşamada parti genel merkezlerinin kararlarını  yok sayarak,  gayri resmi ve alternatif ittifak görüşmeleri partimiz içine nifak tohumlarını ekmiştir. Bu teklifleri reddetmemize rağmen her gün yeni bir teklif ile gelinmesi artık siyasi ahlakı aşmıştır” ifadelerini kullandı.

“HER TÜRLÜ TEKLİFE KAPALIYIM”

Şahsı olarak her türlü teklife kapalı olduğunu bildirmesine rağmen, Silifke İYİ Parti Yönetim Kurulundaki bir kısım yöneticinin talebi doğrultusunda alternatif ve gayri resmi ittifakın;  Silifke İYİ Parti İlçe Yönetim Kurulunda iki kere farklı tarihlerde oylandığını ve her iki oylamada da, oy çokluğu ile  seçime hür ve müstakil olarak girme kararı alındığını kaydeden Metin, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Her ne kadar parti yöneticilerimizin çoğunluğu arkamda durarak seçim sürecine devam etme iradesi göstermiş olsa da, parti yönetimine ekilen nifak tohumları ve kafa karıştırma politikaları nedeniyle Silifke İlçe Yönetiminin sağlıklı bir seçim süreci yürütemeyeceği kanaatindeyim. Yaşanan bu sürecin sorumlularını önce Allah'a havale eder sonra Silifke kamuoyunun takdirlerine sunarım. Gelinen bu noktada, ilçe yönetiminin bir kısmının malum siyasi parti ile pazarlık yapmak veya adaylıktan çekilmem seçenekleri dışında seçenek bırakmaması karşısında, yaşanan bu pazarlıklara ortak olmama kararına vardım. Siyasetin, şahsımın ve demokrasinin hiçbir pazarlıkla kirlenmesine, İyi Partili seçmenimizin tertemiz ve hür iradesinin ipotek altına alınmak istenilmesine asla izin vermeyeceğim. Son olarak, İYİ Parti’nin kuruluşundan bu güne, şahsıma teveccüh gösterip, iyi parti için emek veren,  bütün yol arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Hür ve müstakil mücadelemize engel olanları yol arkadaşlarımın takdirine bırakıyorum. Kurucu ilçe başkanlığımdan bu yana beraber mücadele ettiğimiz, bana inanan güvenen tüm arkadaşlarımdan helallik istiyorum. Tüm bu gelişmelere rağmen İYİ Parti yetkili organlarının Adaylık başvurumu ve meclis üyesi listesini Silifke İlçe Seçim Kuruluna 20.02.2023 tarihi saat 17:00'a kadar teslim etmeyi kabul etmesi durumunda 31.03.2024 Mahalli İdareler Seçimine başkan adayı olarak katılacağımı kamu oyuna saygıyla bildiririm.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA