Kocamaz; “Silifke’de ihanete uğradık”


İYİ Parti Silifke ilçe yöneticilerinin partiden istifa edip CHP listelerinden meclis üyesi adayı olmalarına tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Silifke İlçe Teşkilatımızın eski başkanı ve bir kısım eski yönetici Partimize ihanet ederek CHP’de ikbal arayışına girmiş, bunlardan 5’i de CHP’nin Meclis Üyeleri aday listesinde yer almıştır. Ancak Partimizle ilişiklerinin kesilmesine rağmen, hiç sıkılmadan üyelerimizi telefonla aratarak, bunu Genel Merkezin bilgisi dahilinde yaptıklarını söyleyip, yalanlarına yeni yalanlar ekleyerek ihanetlerini sürdürmektedirler. Bu tür ahlaksızca davranışları kabul edebilmemiz asla mümkün değildir” dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2024 Perşembe 11:39

Necdet TAŞ

İYİ Parti Silifke adeta karıştı. İlçe yönetimi hem CHP ile hem de Cumhur İttifakı ile görüşmeler ve pazarlıklar yaptı. Pazarlıklar neticesinde bazı isimler CHP listesinden meclis üyesi adayı oldu. Silifke’de ihanete uğradıklarını ifade eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Silifke İlçe Teşkilatımızın eski başkanı ve bir kısım eski yönetici Partimize ihanet ederek CHP’de ikbal arayışına girmiş, bunlardan 5’i de CHP’nin Meclis Üyeleri aday listesinde yer almıştır. Buraya kadar söyleyecek sözümüz yok. Onlar şahsiyetlerinin gereğini yerine getirmiştir. Ancak Partimizle ilişiklerinin kesilmesine rağmen, hiç sıkılmadan üyelerimizi telefonla aratarak, bunu Genel Merkezin bilgisi dahilinde yaptıklarını söyleyip, yalanlarına yeni yalanlar ekleyerek ihanetlerini sürdürmektedirler. Bu tür ahlaksızca davranışları kabul edebilmemiz asla mümkün değildir Dolayısıyla Silifke’deki Tüm Partililerimizi buradan uyarıyor ihanetçilerin uydurduğu bu tür yalanlara itibar edilmemesini önemle rica ediyorum” dedi.

“KAOS VE KARGAŞA ORTAMINDA BİR YEREL SEÇİME GİDİYORUZ”

Türkiye’nin kaos ve kargaşa ortamında bir yerel seçime gittiğine dikkat çeken Kocamaz, “Bu seçimde belki iktidar değişmeyecek. Ama en azından iktidara bir sarı kart göstererek uyarıda bulunulabilir. Bu yerel seçim nedeniyle Mersin özeline geldiğimizde gerek Büyükşehir, gerekse de ilçe belediyelerimizde yeterli hizmet verildiğini söyleyemeyiz. Kentlerimiz geriye gidiyor, hak ettiği hizmetleri alamıyor, kaynaklar heba ediliyor, yerinde kullanılmıyor, şehirlerimiz iyi yönetilmiyor. Vatandaşlarımızın Aziz Atatürk’ün talimatını ciddiye alarak tüm İlçeleri ile birlikte Mersin’e sahip çıkması artık şart olmuştur. Ancak, Ülkemizin bunca problemlerine, Mersin’in bu kadar sıkıntılarına rağmen İYİ Parti dışındaki partiler bunun farkında bile değil. Özellikle Silifke’de CHP’nin seçim kazanmak uğruna İYİ Parti Teşkilatlarını karıştırma, ayartma ve birbirine düşürme yoluna gitmesi hoş bir durum değil. Bu tutum hiç bir siyasi etiğe sığmaz. Bu durum düpedüz seviyesizliktir. Sırasıyla, önce Mezitli Teşkilatımızın içi istifalarla boşaltıldı, ardından Anamur üzerine bir oyun oynanmak istendi, en sonunda da Silifke Teşkilatına operasyon çekildi. Bu konuda İyi Parti Teşkilatlarında bulunan ve Partimize nankörlük ederek CHP’nin Meclis listelerinde yer alan daha sonra da basın açıklamasıyla günah çıkartmaya çalışan partimize ihanet eden, çapsızlık ve haysiyetsizliklerini ortaya koyanları asla affedemeyiz” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ ADAYINA PARA TEKLİF EDİLMİŞ”

“Bu tür davranışla onur, şeref ve haysiyetlerini hiçe sayarak toplumumuzun itibar etmeyeceği, etik dışı böyle bir davranış sergilemelerini anlamakta zorluk çekiyoruz. Ancak bu konuya zemin hazırlayan, çanak tutan ve bu omurgasız insanlardan medet uman CHP yöneticileri ile Belediye Başkan adaylarını da şiddetle kınıyoruz. Bu tür etik dışı davranışlarla karşılaşabileceğimizi az çok tahmin edebiliyorduk. Fakat son dakikada Partimizi sıkıntıya sokacak ve adaysız bırakabilecek şekilde bir seviyesizliğin sahneye konulabileceğini hiç aklımıza getiremezdik. Aslında çok önceden böyle bir çalışmanın olduğu Sayın Vahap Seçer’in Halk TV’deki İsmail Küçükkaya’nın haber programına verdiği mülakatla ima ediliyordu” iddialarında bulunan Kocamaz, “Bizim içimizden de yapılan o açıklamaya uygun tavırlar sergileyen, zemin hazırlayan bazı tipler olduğunu da az çok tahmin ediyorduk. Fakat geçmişte de Silifke Belediye Başkanlığı yapmış, Büyükşehir Meclis üyeliğinden de tanıdığımız Sayın Mustafa Turgut gibi bir şahsiyetin sırf seçim kazanma uğruna böyle bir seviyesiz harekete alet olabileceğini  tahmin etmemiz ve içimize sindirmemiz asl mümkün olamaz. Olay, Anamur’da aday tanıtımı yaptığımız anda patlak vermiş. Bizler, Anamur programından sonra Silifke Teşkilatımıza geldik. Geldiğimizde Belediye Başkan Adayı Murat Metin yoktu. Eski İlçe Başkanı M.G.İ, eski Belediye Başka Adayı Murat Metin’e ulaşamadıklarını, O’nun Cumhur İttifakına meyilli olduğunu ve kendilerinin de buna karşı olduğunu, bu nedenle istifa kararı aldıklarını söyledi. Adayın iki gün önce her iki taraftan teklifler aldığını, CHP’nin 5 Meclis üyesi ile birlikte 1 Başkan yardımcılığı teklif ettiğini, Cumhur ittifakı tarafının da benzer teklifler yaptığını, hatta bir tarafın Murat Metin’e belli bir maddi teklif bile yaptığını söyledi” dedi.

“ANLAŞMA OLMAYINCA TELEFONUNU KAPATMIŞ”

“İl Teşkilatının bilgisi dışında son üç günde yapılan bu görüşmelerden dolayı anladığımız kadarıyla kendi içlerinde ne tarafa yatacakları konusunda anlaşamamışlar ve bu anlaşmazlık nedeniyle de Murat Metin telefonunu kapatmış. Eski ilçe başkanı bize “Kesinlikle bu oyunun parçası olmam” diyerek istifa ettiklerini söyledi. Ama bugün anladık ki bu eski ilçe başkanı bize yalan söylemiş. Amaçları İYİ Parti’yi kullanarak kendilerine CHP İçinde yer kapmakmış. Yazıklar olsun. Bu olayların yaşanmasının temel nedeni tek başımıza seçime girme kararı alarak CHP’ye payanda olmamamız. Bu olaylar da gösterdi ki, İYİ Parti’nin aldığı karar çok doğru bir kararmış” diye konuşan Kocamaz, “Bu karar alınmamış olsaydı, CHP bizi kendilerinin payandası olarak görmeye devam edecekmiş. Bu karar alınmamış olsaydı içimizdeki Truva atlarının farkına varamayacaktık. Bu karar alınmamış olsaydı İYİ Parti kurumsal kimliğine asla kavuşamazmış. Bizler inandığımız değerler ve savunduğumuz ilkeler doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Bizi bu yoldan döndürmeye hiç kimsenin, hiç bir siyasi partinin entrikaları yetmez. Bu vesile ile İYİ Parti’mize Bizans mantığıyla entrika ve kumpaslar kuran tüm siyasi partileri kınıyor, bu durumu bir ahlaksızlık olarak değerlendiriyor, içimizden bu oyuna gelen Truva atlarını da lanetliyoruz. Partilerin içine sızıp, Truva atlarının ihanetleriyle birlikte oyunlar oynamak, entrikalar kurmak siyasi nezaketsizliğinde ötesinde, tam bir edepsizliktir” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA