Adaylıkları tehlikede mi?


CHP’den aday gösterilmeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylıklarına itiraz geldi. İlçe Seçim Kurulu şimdi her iki başkan için yapılan itirazı değerlendirecek ve 3 Mart’ta kesin aday listesi çıkmadan karara bağlayacak.

 

Tarih : 25 Şubat 2024 Pazar 13:55

Necdet TAŞ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP tarafından aday gösterilmeyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, adaylık haklarına devam etme kararı almış ve yerel seçimlerde belediye başkan adayı olarak isimlerini ilçe seçim kuruluna yazdırmıştı. Neşet Tarhan bağımsız aday olurken, Haluk Bozdoğan Memleket Partisi’nin adayı olmuştu.  Cumhuriyet Halk Partisi daha önce kendilerine adaylık için başvuran ve bağımsız aday olan Mezitli belediye başkanı Neşet Tarhan, memleket partisinden aday olan Tarsus belediye başkanı Haluk Bozdoğan ve bugün İYİ Parti’den Mezitli belediye başkan adayı Yaşar Karadağ’ın adaylıkları için ilçe seçim kurullarına itiraz etti. İddiaya göre ilçe seçim kurulu CHP’nin itirazı sonucu muvafakatnameleri olmayan üç adayın yeni başvurularını kabul etmedi. Adayların tek umudu yarın toplanacak il seçim kurulunun CHP’nin itirazını ret edip ilçe seçim kurulunun kararını tanımaması.

BOZDOĞAN; “İLLE DE DEMOKRASİ!”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a yakın kaynaklar itirazın geldiğini doğrularken, itirazın Bozdoğan’ın adaylığını etkileyecek düzeyde olmadığını öne sürdü. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Başkan Bozdoğan, “ Halkımızın hizmetine adanmış bir yolculukta, demokrasinin temel değerlerine saygı duyarak ve Atatürk'ün mirası olan seçme ve seçilme hakkına sahip çıkarak ilerliyoruz. Ancak, yaşadığımız engellemeler ve müdahaleler maalesef bu değerleri gölgelemeye devam ediyor. CHP Genel Merkezi tarafından adaylığıma yönelik engelleme girişimleri, demokrasiyle bağdaşmayan ve halkın iradesini yok sayan bir tavırdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği seçme ve seçilme hakkını gasp etmeye çalışan her türlü müdahaleye karşı kararlı bir duruş sergileyeceğimizi belirtmek isterim. Çıkan haberler ve söylentilerde, adaylığımın iptal edildiği yönündeki iddialar asılsızdır. Hukukun üstünlüğüne inanarak, bu sürecin adil bir şekilde ilgili merciler tarafından değerlendirileceğine inancım tamdır. Halkımızın iradesine ve demokratik değerlere sahip çıkmak adına mücadelemize devam edeceğiz. Tüm hemşerilerimi selamlar, iyi akşamlar diliyorum” dedi.

TARHAN: “SÜRECİ ÜZÜLEREK TAKİP EDİYORUM”

Seçimlere bağımsız girmek için adaylık başvurusu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şikayetiyle ilgili doğrudan genel merkezi işaret etti. Adaylığının iptal edildiğiyle ilgili ortaya atılan haberlerin doğru olmadığını ifade eden Tarhan, “CHP Genel Merkezi tarafından, Atatürk’ün halkına miras bıraktığı “seçme ve seçilme” hakkına yönelik yapılan engelleme ve adaylığımın iptal edilmesi için yapılan girişimleri üzülerek takip ediyorum. Bağımsız adaylığımın İlçe Seçim Kurulu tarafından iptal edildiği yönünde çıkan haberler ve söylentiler asılsızdır. İl Seçim Kurulu tarafından değerlendirilmekte olup, hukuki süreç devam etmektedir” dedi.

SİLİFKE’DE DE İYİ PARTİ İTİRAZ ETTİ

İYİ Parti’de Silifke İlçe Başkanı Medine Gürbüz İslim’in de içinde yer aldığı 5 kişi CHP listelerinde meclis üyesi adayı olarak yer almıştı. Liste teslimine 1 gün kala ortaya çıkan bu bomba olayın ardında İYİ Parti İl Başkanı Suat Şahin’in ilçe seçim kuruluna yaptığı itiraz kabul edildi ve 5 ismin adaylığı düştü. İYİ Parti Silifke İlçe Başkanı Medine Gürbüz İslim ve 4 yönetim kurulu üyesi, aday listelerinin ilçe seçim kuruluna teslim edileceği, son gün partisinden istifa ederek CHP meclis üyeliği listesinde kendilerine yer bulmuştu. Büyük tepki çeken olay sonrasında İYİ Parti’nin Silifke Belediye Başkan Adayı Ahmet Murat Metin adaylıktan istifa etmiş, listede yer alan ilçe başkanı dahil toplam 5 üye görevden alınmıştı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA