Ekmen, Mersin’in sesi olmaya devam ediyor


DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, DEVA Partisi Mersin Aday Tanıtım Toplantısında kentin sorunlarına değinerek milletvekili olarak seçildiği günden beri bu sorunları çözmek için çaba gösterdiklerini ifade etti.

 

Tarih : 27 Şubat 2024 Salı 12:56

DEVA Partisi Mersin Milletvekili Ekmen; TBMM Genel Kurulu’nda, komisyon toplantılarında, basın toplantılarında, televizyon ekranlarında ve fırsat buldukları her platformda Mersin’in sorunlarını çözmek ve Mersinli’nin sesi olmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini ifade etti.

“MERSİN’E GELİNCE KOLAY İŞİ BECEREMİYORLAR”

Ekmen; ÇED Raporları iptal edilen Ana Konteyner Limanı’ndan bir türlü bitmeyen Çukurova Bölgesel Havalimanı’na, bahçede çürümeye terkedilen narenciye ve limondan yapımı bitmeyen otoyollarına kadar her sorunu direkt muhataplarıyla bakandan tut genel müdürüne sorumlu makamlarla iletişime geçerek dile getirdiklerini ifade etti. Mersin’in bütün potansiyeline rağmen herhangi bir sektörde lider olarak ön plana çıktığı bir yer olmadığına değinen Ekmen, 2024 Bütçesinde Mersin için gerekli olan yatırımların ayrılması için CB Yardımcısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile Tarım Bakanı’na talepte bulunduklarını fakat arzu ettikleri sonucu alamadıklarını ifade etti. Yıllardır yapımı devam eden baraj, sulama ve depolama projeleri olduğuna dikkat çeken Ekmen, bu projelerin bir an önce bitmesi için gerekli yatırımların ayrılması gerekirken bütçe kalemlerine baktığımızda kimine 2 bin TL, kimine 10 bin TL veya milyar liralık projeye 1 milyon TL gibi sembolik rakamların ayrıldığını görüyoruz dedi.  Karayolları Genel Müdürlüğü gözetiminde yıllardır devam eden ve bitirilemeyen yol, köprü vb. ulaşım projeleri olduğunu belirten Ekmen, Mersin’in yüksek potansiyeli olduğunu çevre iller ve ilçeleriyle bağlantıları tamamlandığında, liman ve havaalanı projeleri bittiğinde dünyanın ve Türkiye’nin önemli ekonomileri arasına gireceğini fakat hala projelerin yapımı ve bitimi için gerekli çabanın gösterilmediğini ifade etti. “Ordu ve Rize’de denize dolgu yaparak İstanbul’da dağı taşı yontarak havalimanı yapanlar Mersin’e gelince kolay işi beceremiyorlar” diyen Ekmen, projelerin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA