MHP; “Bozdoğan’ın adaylığına itiraz etmedik”


MHP Tarsus İlçe Başkanı Fatih Mehmet Yıldırım, Tarsus Belediye Başkanı ve Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Haluk Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesinin ardından yaptığı açıklamada “MHP olarak hiçbir siyasi partinin Belediye Başkan Aday ve Meclis Üyesi Aday listelerine itirazımız olmamıştır” dedi.

 

Tarih : 28 Şubat 2024 Çarşamba 12:26

Necdet TAŞ

Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmesinden dolayı partisini suçlamasına tepki gösteren MHP Tarsus İlçe Başkanı Fatih Yıldırım, “Çok Muhterem Tarsuslular, kamuoyunun da bildiği gibi Yüksek Seçim Kurulu’nun belirtmiş olduğu tarihlerde tüm siyasi partiler Belediye Başkan Aday ve Belediye Meclis Üyesi Aday listelerini İlçe Seçim Kuruluna teslim etmiştir. Ortaya çıkan tablo itibariyle adayların eksik evrak ve seçilebilirlik durumları da ortaya çıkmıştır. Bu sonuç itibariyle MHP olarak hiçbir siyasi partinin Belediye Başkan Aday ve Meclis Üyesi Aday listelerine itirazımız olmamıştır. Demokratik bir süreç içerisinde yaşanan seçimlerde vatandaşların münferit itiraz hakkı yasa ile sabittir. Adaylığına itiraz edilen Sn. Haluk Bozdoğan’ın Basında ve kamuoyunda ismini zikrettiği şahsın Milliyetçi Hareket Partisi’nde hiçbir aktif görevi bulunmamaktadır. 2019 seçimlerinde CHP ve HDP’nin ortak adayı olan Haluk Bozdoğan, HDP (DEM) ile Milliyetçi Hareket Partisi’ni bir araya getirmeye çalışması büyük bir hezeyandır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Adayı Sn. Mahmut Tat aylardan beri halkla iç içe çalışmaktadır, çalışmaların başından bu yana diğer siyasi partilerin adaylarının aleyhinde propaganda yapmamış olup yoluna devam etmektedir. Allah’ın izni ve halkımızın desteği ile 31 Mart akşamı kutlu zafere ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP’den istifa ederek Memleket Partisi’nin Tarsus Belediye Başkan adayı olan Bozdoğan’ın adaylığına eski partisinin yaptığı itiraz sonuçlanmış, İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin, "Bir kimse bir partiden önseçim veya merkez adaylığı yoklamasına katıldıktan sonra başka bir partiden merkez adayı gösterilemez" hükmünü gerekçe göstererek Bozdoğan’ın adaylığına yaptığı itirazı değerlendirerek, seçim kurulundaki DEM, MHP, CHP ve İYİ Parti üyelerinin imzalarıyla Bozdoğan'ın adaylığı düşürülmüştü. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve diğer iki kamu görevlisi ise Bozdoğan’ın adaylığının düşürülmemesi yönünde oy kullanıp muhalefet şerhi yazdı. Muhalefet metninde, "Haluk Bozdoğan'ın 20 Şubat tarihinde Memleket Partisi tarafından verilen aday başvurusunda Tarsus Belediye Başkan adayı olduğu, esasen siyasi partinin yetkili kurulu marifetiyle merkez yoklaması şeklinde yaptığı aday tespiti işlemi seçim kurullarının yönetim ve denetimi dışında gerçekleştirildiğinden, siyasi partilerin iç işleri niteliğini taşıdığı" değerlendirmesi yapıldı. Muhalif üyeler, bu nedenle Bozdoğan'ın adaylığının iptal edilemeyeceği yönünde karar vermişti. Bozdoğan da karara itiraz etmişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA