Arslan: “Akdeniz’de el konulan kazanımlarımızı geri alacağız”


DEM Parti Kadın Meclisi tarafından düzenlenen panelde konuşan DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayı Nuriye Arslan, Akdeniz Belediyesi’ne atanan kayyımın ilk olarak kadın kurumlarını kapattığına dikkat çekerek, “Akdeniz’i yeniden aldığımızda ilk olarak el konulan kadın kazanımlarımızı ve haklarımızı geri alacağız” dedi.

 

Tarih : 4 Mart 2024 Pazartesi 16:10

Haber Merkezi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında DEM Parti Toroslar İlçe Örgütü’nde panel düzenledi. “Kadın tarihçesi ve yerel yönetimler” başlıklı panele Barış Anneleri başta olmak üzere kadın örgütü temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı. Panelde konuşan DEM Parti Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Adayı Nuriye Arslan, kadın iradesinin ve temsiliyetinin tanınmadan toplum içerisindeki sorunların çözülemeyeceğini söyledi. Arslan, sistemin en çok kadının gücünden korktuğunu ve bu nedenle ilk saldırıların da kadınlara yöneldiğini dile getirdi. Akdeniz Belediyesi’ne 2016 yılında kayyım atanmasının ardından ilk saldırıların yine bir kadın mekanı olan İŞTAR Kadın Danışma Merkezi’ne yapıldığını kaydeden Arslan, “Bizim kadınlar için pek çok projemiz vardı. Belediyeye kayyım atanmasının ardından kayyumun ilk hedefi kadın kazanımları oldu. Büyük bir hukuksuzlukla karşılaştık. Biz de buna karşı belediyeyi aldığımızda ilk olarak el konulan haklarımızı alacağız. Kadınlara istihdam alanları açacağız. Kadın müdürlüklerini açacağız. Akdeniz Belediyesi, bizden alındıktan sonra kadın müdürlüğünün ‘Kadın ve aile müdürlüğüne’ çevirdikten sonra başına bir erkek müdür atandı. Buradan söz veriyoruz, el konulan kazanımlarımızı alacağız ve kadın paradigması ile yeniden hayata geçireceğiz. Kadın yaşam özgürlük yalnızca bir slogan değildir. Biz bu sloganla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA