Hasarlar kazısız tespit ediliyor


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ’nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri İşini’ inceledi. Yenişehir ilçesi 34. Cadde’de bulunan çalışma alanını inceleyen Başkan Seçer, yetkililerden bilgi aldı. Noktasal kaplama teknolojisi ile yapılan çalışmalar sayesinde altyapı hatlarındaki mevcut hasar, çöküntü ya da çatlaklar kırma ve kazı işlemi yapılmadan tespit edilebiliyor. Tespitin ardından hasarlı nokta kazı yapılmadan CTP teknolojisiyle tamir ediliyor. Böylece sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edilirken, maliyet de düşüyor.

 

Tarih : 5 Mart 2024 Salı 14:11

Haber Merkezi

 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MESKİ’nin yürüttüğü ‘Mersin İli Muhtelif Mahallelerde Altyapı Hatlarının Temizlenmesi, Görüntülenmesi, Frezelenmesi ve Hasarlı Yerlerin Kazısız Teknolojilerle Noktasal Tamiri İşini’ inceledi. Söz konusu iş kapsamında yapılan çalışmalarda altyapı hatlarında bulunan hasarlar kazı yapmadan tespit edilerek, tamir ediliyor. Bu sayede zamandan tasarruf sağlanırken maliyetler de düşüyor.

NOKTASAL KAPLAMA İLE HASARLAR TESPİT EDİLİYOR

Noktasal kaplama teknolojisi ile yapılan çalışmalar sayesinde altyapı hatlarında bulunan hasar, çöküntü ya da çatlaklar kırma ve kazı işlemi yapılmadan tespit edilebiliyor. Tespitin ardından hasarlı nokta kazı yapılmadan CTP teknolojisiyle tamir ediliyor. Böylece sorunlara hızlı bir şekilde müdahale edilirken, maliyet de düşüyor. Başkan Seçer’in inceleme gezisine; MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, MESKİ bürokratları ve daire başkanları ile Başkan Danışmanı Ertan liman eşlik etti. Başkan Seçer, Genel Müdür İrfan Korkmaz ve çalışan ekipten çalışmalar hakkında bilgi aldı, yapılan çalışmaları inceledi.

“BİZ TÜM MERSİN’DEKİ ALTYAPILARIN MR'INI ÇEKİYORUZ”

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Seçer, sistem hakkında bilgi vererek, “Biz tüm Mersin’deki altyapıların MR’ını çekiyoruz. Uzun süredir bakımı yapılmamış bazı bölgelerde hasarlar, çöküntüler, çatlaklar, patlaklar var. Pisliklerle tıkanmış. Bunların tespitini ve temizleme işlemlerini yapıyoruz. Şimdi burada da yaptığımız çalışma; tespit ettiğimiz sistemdeki çökmeleri, çatlakları kazı yapmadan, herhangi bir kırma dökme, kazma işlemlerine ihtiyaç duymadan yeni bir teknoloji ile CTP teknolojisiyle, elyaflı kaplama dediğimiz bir sistemle yapıyoruz” dedi. Sistemin avantajlarını anlatan Başkan Seçer, “Böylelikle hem maliyetimiz düşüyor. Beşte bir oranında bir maliyeti oluyor. Yani normal konvansiyonel koşullarda biz bu tamiratı yapsak 5 lira harcarız ama bu yöntemle 1 liraya bu olayı bitiriyor ve tasarruf sağlıyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA