Kariyer merkezine 38 bin kişi müracaat etti


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen ‘Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,

 

Tarih : 7 Mart 2024 Perşembe 11:11

Haber Merkezi

'Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği Zirvesi', Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Zirveye Başkan Seçer’in yanı sıra; üniversite, oda, birlik ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vakıflar, iş dünyası bileşenleri ve öğrenciler katıldı. Kariyer merkezi toplantılarına zaman zaman kendisinin de katıldığını söyleyen Başkan Seçer, 5 yıl boyunca kentin birleşenlerini bir araya getiren önemli çalışmalar yapıldığını belirterek, “Kariyer Merkezimiz 5 yılda değerli çalışmalara imza attı. Yaptıkları en iyi çalışmalardan biri de üniversiteleri, odaları, birlikleri, sivil toplumu, vakıfları; toplamda 47 kurum ve kuruluşu bir araya getirerek, 'İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nu kurması oldu. Etkin çalışan bir kurul, kentteki tüm aktörler var. Öncüsü Mersin Büyükşehir Belediyesi ama zenginleştiren 47 ayrı kurum var” dedi.

İSTİHDAM VE KARİYER KAMPÜSÜ’NDE 3 HİZMET BİRLİKTE SUNULACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Meslek Edindirme Kurs Merkezlerinin de olduğuna değinen Seçer, bu tarz çalışmaları çok değerli bulduğuna vurgu yaptı. Seçer, “MERCEK olarak andığımız toplamda 4 meslek edindirme kursumuz var. Aktif olarak 30 ayrı kursumuz ve şu ana kadar 641 kursiyerimiz var. Bugüne kadar da toplam 216 kurstan 4 bin 63 kursiyer faydalandı. Bu alanda çalışmalarımızı ikinci beş yılımızda da sürdüreceğiz ve daha etkin çalışmalar yapacağız. Bu ilk 5 yılda da önemli deneyimler elde ettik” şeklinde konuştu. Yeni dönemde 'İstihdam ve Kariyer Kampüsü' kuracaklarına da değinen Seçer, kampüste 3 hizmetin birlikte sunulacağını söyledi. Kariyer merkezine ek bir hizmet kolu oluşacağından söz eden Seçer, “Bir diğer hizmet bacağımız da genç istihdamına katkı, gençlere iş arama sürecinde mentörluk, üniversite-sanayi-kent iş birliğine katkı, staja, istihdama, iş bulmaya ve girişimciliğe destekten oluşan 'Kampüs Mersin' olacak. Yine bir diğer hizmet bacağı da Garaj Mersin. Bu da girişimcilik çalışmaları, teşviklere erişim desteği ve iş planı hazırlama içerikli hizmet bacaklarımız olacak. Kariyer merkezimizi 5 yılda nasıl başladığımız noktadan çok daha zengin, birikimli, donanımlı, gelişmiş bir kurumsal hüviyet haline getirdiysek, ikinci 5 yılda da bu çalışmalarla daha güçlü bir hale getireceğiz” diye konuştu. Bu tür zirvelerin birçok sektörde yapılacağından bahsederek, gerçekleştirilen zirvede enerji, sanat ve turizm olduğuna değinen Seçer, ilerleyen günlerde özellikle spesifik olarak Mersin’de önemli olan lojistik, tarım, ticaret gibi alanlarda da bu zirveleri gerçekleştireceklerini söyledi.

“BÜTÜNLEŞİK AKILLI KENT YÖNETİM MERKEZİ KURACAĞIZ”

Turizm alanında ve Mersin’in tanıtımında da dijital imkanları kullandıklarından bahseden Seçer, “Visit Mersin bunlardan bir tanesi. Ziyaretçilerin seyahatlerini planlayabileceği bir dijital platform. Yine Antik Mersin uygulaması projesi. Bu da toplam 33 kilometre uzunluğa sahip, 5 ayrı kültür rotasını bulabileceğimiz bir uygulama. Antik Mersin Tanıtım Ofisi’ni de yeni gerçekleştireceğiz. Sahilde, Kültür Park’ta bunu yapıyoruz. Bunu, arttırılmış sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak gerçekleştireceğiz. Çok güzel bir ofis yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Önümüzdeki 5 yılda planladıkları yenilikçi belediyecilik anlayışı içerisinde ‘Bütünleşik Akıllı Kent Yönetim Merkezi’ni kuracaklarının da müjdesini veren Seçer, “Kentin Dijital İkiz Platformu’nu oluşturacağız. Şehrin dijital bir ikizini oluşturarak, büyük veriye dayalı bir yönetim platformunu sağlamayı amaçlıyoruz. Yeni nesil iletişim altyapısı, nesnelerin interneti, yapay zeka gibi teknolojilerle donatılmış bir şehir yönetim platformu oluşturarak, şehirdeki farklı alanlardaki akıllı kent uygulamalarını sunacağız. Enerji, ulaşım, çevre, su, sağlık gibi kritik alanlarda şehrin sürdürülebilirliğini artıracağız” dedi. Seçer, belediye olarak gelişmeler oldukça ayak uydurmak için öncü olacaklarını ve çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

"KARİYER MERKEZİ OLARAK DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLMAK İSTİYORUZ”

Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada ise çağın ‘dijital dönüşüm’ çağı olduğunu belirterek, “Bugün işlerin tanımı, içerikleri ve yapılış şekilleri değişiyor. Burada bulunan işverenlerimizin adaylardan, öğrencilerden beklentileri değişiyor. İşte tam da bu noktada kariyer merkezi olarak değişimin öncüsü olmak istiyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak iş gücü piyasasını koordine eden bir belediye olmak istiyoruz. Gelenekçi belediye yapısından vizyoner belediye yapısına geçişteki en önemli noktalardan bir tanesinin kariyer merkezi gibi birimler olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu. ‘Mersin 4.0 Sektörlerin Geleceği’ zirvesinde işlenecek turizm, enerji ve sanat ana başlıklarını da paylaşan Özada, zirveyle ilgili tüm yıl boyunca organizasyonlar yapacaklarına dikkat çekti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA