Adliye nezaretinden 2 şüpheli kaçtı, biri yakalandı


Mersin’de çeşitli suçlardan gözaltına alınarak adliyeye götürülen şüphelilerden 2’si, bekletildikleri nezaretin kapı kilidini kırarak kaçtı. Zanlılardan biri yakalanırken, olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. O anlarda diğer şüphelilerin kapıyı örtüp beklemesi dikkat çekti. Öte yandan adliyeden 2 hükümlünün kaçmasıyla ilgili 2 kişi ’hükümlünün kaçmasına imkan sağlama’ suçundan tutuklandı.

 

Tarih : 8 Mart 2024 Cuma 09:59

Haber Merkezi

Olay, 2 gün önce Mersin Adliyesi'nde meydana geldi. Çeşitli suçlardan gözaltına alınan bir grup şüpheli, mahkemeye çıkarılmak üzere adliyeye götürülerek nezarethanesine alındı. Şüphelilerden 2'si, mahkemeye çıkarılmak için bekletildikleri demir parmaklı hücrenin kapı kilidini kırarak elleri kelepçeli halde kaçtı. Diğer şüpheliler ise yerlerinden ayrılmadı. Olayın ortaya çıkması üzerine bölgede çalışma yapan güvenlik güçleri, kaçan zanlılardan birini yakaladı, diğerinin ise halen arandığı bildirildi. Adliyede meydana gelen olayın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, çok sayıda şüphelinin bulunduğu demir parmaklıklı hücrenin kapısını zorlayarak açan 2 zanlının elleri kelepçeli halde kaçtıkları anlar yer aldı. Görüntülerin devamında ise bir başka zanlının kapıyı örtmesi diğerlerinin ise kaçmadan beklemeleri kayda geçti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarında adliye nezarethanesinden şahısların firar ettiği yönündeki haber ve paylaşımlara ilişkin yaptığı açıklamada, Mersin Adalet Sarayı'nda nezarethane bulunmadığı, duruşmalara getirilen hükümlü veya tutukluların duruşmayı beklerken muhafaza edildikleri 'güvenlikli bekleme salonları' bulunduğu belirtildi. Güvenlikli bekleme salonlarında hükümlü ve tutukluların kaçmaması ve güvenliği için ilgili kolluk birimince yeteri kadar  güvenlik görevlisi görevlendirildiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:"5 Mart'ta başka suçtan yargılamaları olan hükümlüler H.A. ve A.Y, adalet sarayında güvenlikli bekleme alanlarında muhafaza edilirlerken, görevli jandarma personelinin başka bir görev kapsamında yerinden ayrılması nedeniyle hükümlüler, kapının kilit kısmını duvardan sökerek firar etmiş, olayın hemen akabinde hükümlü A.Y. yakalanmış, H.A’nın ise aranmasına devam edilmektedir. Hükümlülerin kaçmasına imkan sağladığı değerlendirilen şüpheliler H.H. ve A.G, 'hükümlünün kaçmasına imkan sağlama' suçundan tutuklanmış olup, görevli jandarma personeli hakkında adli soruşturma devam etmektedir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA