Gültak; “Akdeniz’e barış ve huzur getireceğiz”


Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, “Türk’ü, Kürt’ü ve Arap’ıyla birlikte harman olup geliyoruz! Akdeniz’e hizmet için geliyoruz! Huzuru, barışı getireceğiz” dedi.

 

Tarih : 13 Mart 2024 Çarşamba 12:36

Haber Merkezi

Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, aralıksız sürdürdüğü seçim kampanyası kapsamında Kazanlı Mahallesi’nde düzenlenen seçim bürosu açılışına katıldı. Her yaştan vatandaşın, ellerinde bayraklar ve meşalelerle karşıladığı Başkan Gültak, 5 yılda hayata kazandırdıkları, Akdeniz’i değiştiren hizmet ve projeleri anlatarak yeni dönem için seçmenlerden destek istedi. Meydanı dolduran vatandaşlara hitap eden Başkan Gültak, 31 Mart’ta yapılacak seçimin önemine değinerek; “Önümüzdeki 5 yılda Akdeniz’de hem barış ve kardeşlik, hem de hizmet ve projeler artarak ve kesintisiz bir şekilde devam etsin” dedi.  Buluşmada, İstiklal Marşı’nın kabulünün 103’üncü yıldönümü dolayısıyla sahneye çıkan küçük bir çocuğun, büyük bir coşkuyla okuduğu İstiklal Marşı, vatandaşların duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Ardından konuşmasına devam eden Başkan Gültak; “Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü. Siz geçen 15 yılı ve 15 yılın yöneticilerini de biliyorsunuz... Ulusal medyada izlediniz değil mi? Ne diyor Akdeniz’e aday olan o partinin eş başkan adayı? ‘Ben İstiklal Marşı okumak zorunda değilim’ diyor. Birileri de Akdeniz’e aday çıkarmayarak veya adayı çalıştırmayarak sizi oraya doğru zorluyor” dedi.

“TÜRK, KÜRT, ARAP; HEPSİNİ HARMANLADIK”

Sözlerini; “Siz, Kazanlı halkıyla alay mı ediyorsunuz?’ sorusuyla sürdüren Başkan Mustafa Gültak, konuşmasına şöyle devam etti;  “Bu millet, Kazanlı, Karaduvar ve Karacailyas’ı ile milliyetçidir, devletçidir. ‘Hakkıdır, hakka tapan milletimin istiklal’ dizelerini yazarken Mehmet Akif Ersoy, şarkı olsun diye yazmadı!  Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal, İstiklal Marşı’nı okuyalım, saygı duyalım diye Meclis’ten onayladı. Ama birileri çıkmış, ‘Ben İstiklal Marşı’nı okumak zorunda değilim’ diyor.  Bizim bir Devletimiz, bir Cumhuriyetimiz, bir bayrağımız, bir İstiklal Marşımız var! Ortak değerlerimize karışmasınlar, huzurumuzu bozmasınlar. Bu değerlere sahip çıkanı da siz biliyorsunuz. Aksi takdirde geçen 15 yılda olduğu gibi o çileli hayata geri dönersiniz.” Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, konuşmasının sonunda belediye meclis üyesi adaylarını da platforma davet ederek; “Ben de tıpkı Arap vatandaşlarımızın yaptığı gibi öyle bir harmanladım ki tıpkı Hırisideki gibi, (Arap Alevi toplumunda geleneksel bir yemek türü); Türk’ü, Kürt’ü ve Arap’ıyla hep birlikte geliyoruz! Akdeniz’e hizmet için geliyoruz! Huzuru, barışı getireceğiz! Var mısınız?” diye seslendi. Başkan Mustafa Gültak’ın bu sözleri, Kazanlı Mahallesi sakini vatandaşların yoğun alkışını topladı. Konuşmasının ardından Başkan Gültak, Meclis üyesi adayları ve Kazanlı sakini vatandaşlarla birlikte, yine alkışlar ve zılgıtlar arasında seçim ofisinin kurdelesini keserek açılışı gerçekleştirdi.

HALKLA İFTARDA BULUŞTU

Öte yandan Başkan Gültak, Üç Ocak Mahallesi Pazar Sokağı’na kurulan ve yüzlerce vatandaşın misafir olduğu iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Kur’an Tilaveti ile başlaya iftar buluşmasında, eller semaya açılıp dualar okundu. İftar sonrasında Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fasıl, Meddah, Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Gölge Oyunu ve Âşuk ile Maşuk gösterimleri konukların büyük beğenisini topladı.  Okunan ezanla birlikte açılan iftarın ardından Üç Ocak Mahallesi sakinlerine hitap eden Başkan Gültak, katılımları nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti. İftar programının düzenlendiği cadde üzerinde, Akdeniz Belediyesi’nin destekleriyle mahalleliye kazandırılan camiyi hatırlatarak sözlerini sürdüren Başkan Gültak; “Mahallemizde, daha önce küçük bir camimiz vardı. Arazi küçük idi, imar uygulamaları yaptık. İlk önce araziyi büyütüp 2 dönümün üzerine çıkardık. Sonra da elimizden geldiği kadar hayırseverlere destek olduk. Maşallah, çok güzel bir merkez bir cami oldu” dedi.

“HERKESİ KUCAKLIYOR, KİMSEYİ AYRIŞTIRMIYORUZ”

Göreve gelince ilk önce Akdeniz’de barış, huzur ve kardeşlik iklimini hâkim kıldıklarını belirten Başkan Gültak; “Oysa 2019 öncesinde Akdeniz’de bu kardeşlik havası yoktu. İnsanlar yan yana gelemiyordu, devamlı kavga gürültü vardı. Fakat artık kardeşlik havası var Akdeniz’de; Türk’ü ile Kürt’ü, Çerkez’i, Arap’ı ile Sünni’si ve Alevi’si ile herkes yan yana. Çünkü biz, herkesi kucaklıyoruz, hiç kimseyi ayrıştırmıyoruz. Herkesin ve her kesimin belediye başkanı olduk” ifadelerini kullandı.  Başkan Gültak; geçmiş yöneticilerin Akdeniz’e hizmet vermediğini, ne proje ürettiklerini ne de kalıcı eserler bırakmadıklarını kaydetti; ilçenin ve vatandaşların hayatın her alanında ihmal edildiğinin altını çizdi. “Ne kadınlara, ne de gençlere yönelik hizmet ve projeler üretmediler” diyen Başkan Gültak; “Biz ise gençlerimiz için etüt merkezleri açarak ders çalışma ve sınava hazırlanma olanaklarını arttırdık. Kadınlar için kültür ve sanat evlerini açtık, ayrıca muhtarlarımızla birlikte kadınlar için geziler düzenledik.  Bunların hiç biri daha önceki yönetimlerde olmadı. Bu arkadaşlarımızın projeleri de yok. Ne kentsel dönüşüm, ne imar, ne gençlik, ne kadınlarla ilgili hiçbir projeleri yok! Bir 5 yıl daha sizlerden vize istiyoruz. Barışın devam etmesi için, kardeşliğin, huzurun sürmesi için; kadınlara ve gençlere yönelik projelerin devamı için… İnşallah o vizeyi sizlerden aldıktan sonra kaldığımız yerden hizmete devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA