Mersin özgürlükler kentidir!


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pozcu sahilinde alkollü içkilerin uygun fiyata satılabildiği yeni bir pub açtı. Gençlerin büyük ilgisini çeken bu mekan bazı çevreleri rahatsız etti. Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Buraya şehir dışından farklı nedenlerle insanlar geliyor, iş için geliyor, turistik gezi amaçlı geliyor. Mersin’i bir hayat biçimine ve anlayışa mahkûm edemezsiniz. Burası özgürlükler kentidir” dedi.

 

Tarih : 17 Nisan 2024 Çarşamba 14:04

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 yılı Nisan Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşimi Başkan Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Birimlerden Gelen 21 ve Komisyonlara Havale Edilen 4 madde olmak üzere toplam 25 madde görüşüldü. Toplantıda ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu’ da oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda, ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu’ görüşülürken oturumu Meclis Birinci Başkan Vekili Ali Uyan yönetti. Görüş ve değerlendirmelerin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Faaliyet Raporu Meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda ayrıca Denetim Komisyonu Raporu Meclis üyeleri tarafından görüşüldü.

AKP’Lİ VARANK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Pozcu sahilinde alkollü içkilerin uygun fiyata satılabildiği yeni bir pub açmış ve gençlerin büyük ilgisini çeken bu mekan, sosyal medyada da gündem olmuş ve çok beğenilmişti. Pozcu sahilindeki bu pub, alkollü içkilerin uygun fiyata satılabildiği nadir mekanlardan biri haline geldi. Gençlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer almasıyla da dikkat çeken mekanla ilgili AK Parti Bursa Milletvekili ve eski Bakan Mustafa Varank, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetine tepki göstererek, 'Anayasa Madde 58: 'Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.' Bir belediyenin, imkanlarını gençleri alkole özendirmek için kullanması en başta Anayasamıza aykırı değil mi? Türkiye’nin en pahalı 2. suyunu içen Mersinlilerin vergisiyle böyle bir mekan işletmek hangi belediyecilik zihniyetinin ürünü?” diye sormuştu.

AKP’Lİ TUNCAZ MECLİSE TAŞIDI KONUYU

Sosyal medyadaki tartışmayı meclise taşıyan isim AKP Grup Sözcüsü Muhammet Emin Tuncaz, “Belediye imkanları ile gençlerin alkole ulaşması kolay hale getiriliyor. Belediyemizin web sitesinde bayram süresince vatandaşlarımızın yoğun olarak istifade ettiği çoluğuyla çoğuyla rahatlama, sosyalleşme imkanı bulduğu 7 adet olarak gördüğüm kafelerden memnuniyetle biz de müteşekkiriz. Ancak sahilde son günlerde sıkça polemik konusu olan bir bar açılması durumu var. Gençlerin kendi imkanları ile oldukça kolay bir şekilde alkole ulaşmasına imkan sunulması gibi bir durumla karşı karşıyayız. Bu farklı dünya görüşleri için farklı algılanabilecek bir konu. Ama yerel bir kamu idaresi olarak anayasal bir sorumluluk olarak gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasına ilişkin bir sorumluluk üzerimize yüklenmişken, bu konuda gençlerin kötü örnek teşkil edecek uygulamadan istifade ile ileriye yönelik biz ebeveynlerin de arzu etmeyeceğimiz birtakım kolaylıkların sağlanmasını, bunun belediye imkanları ile yapılmasını toplumumuz, gençlerimiz, şehrimiz, hemşerilerimiz açısından uygun görmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Aynı sahilde sözünü ettiğimiz bar işletmesinin biraz ötesinde belki yapılmış bulunan gençlere yönelik kütüphanenin, bilim kültür merkezinin ne kadar faydalı faaliyetler olduğun uda dile getirerek, bunlara ilişkin teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Bizim buradaki endişemiz gençlerimizin kötü alışkanlıklara yönelmesine ilişkin kolaylaştırıcı bir takım uygulamaların belediye eliyle yapılmamasına ilişkin fikrimizi ifade etmektir” dedi.

BAŞKAN SEÇER; “MERSİN ÖZGÜRLÜKLER KENTİDİR”

Konu hakkında konuşan Başkan Seçer, Büyükşehir’in seçimden hemen sonra alkollü işletme açmadığını belirtti. Büyükşehir’in 20 yerleşik, 3 de mobil olmak üzere toplam 23 kafesi olduğunu hatırlatan Seçer, “2020’den bu yana başta sahilimiz olmak üzere muhtelif yerlerde de kafelerimiz var. İçkili yer krokisi içerisinde olan da 5 kafemiz var. Biz buralarda hafif alkollü içeceklere müsaade ettik. Yani hafif alkollü içki içmek isteyenler o kafeyi kullanır, istemeyenler bir başka kafeyi kullanır. Kahvaltı etmek isteyenlere göre de, maç izlemek isteyenlere göre de çay-kahve içmek, çocuklarıyla zaman geçirmek isteyenlere göre de uygun kafemiz var. Mersin özgürlükler kentidir. Buraya şehir dışından farklı nedenlerle insanlar geliyor, iş için geliyor, turistik gezi amaçlı geliyor. Burada spor turnuvaları oluyor, onun için geliyor. Mersin’i bir hayat biçimine ve anlayışa mahkûm edemezsiniz. Burası özgürlükler kenti” diye konuştu. Büyükşehir’in halktan aldığı vergileri kullanarak sadece ve sadece halkın yararına uygun hizmet ve projeler ürettiğini belirten Seçer, “Bizim belediyemiz yurttaşlarımızın eğitim, sağlık, kültür, spor alanında daha fazla var olmaları için sizden aldığı vergilerle bu kaynakları harcayan bir belediye. Bu anlamda da çıkan bu spekülatif haberlere pek kulak asmamanızı ve doğruları bizden öğrenmenizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

FAALİYET RAPORU KABUL EDİLDİ

2023 Yılı Faaliyet Raporu’yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Seçer, 2023 yılı yatırım programında yer alan bütün çalışmaların harfiyen gerçekleştirildiğini vurguladı. Büyükşehir’in hem yatırım programı hem de gelir ve gider bütçesi gerçekleşme oranının takdire şayan olduğuna dikkat çeken Seçer,  “Ne yapacağımızı söylüyorsak onu yapıyoruz. Ne yapmayacağımızı söylüyorsak onu da yapmıyoruz. Günü birlik proje üretmiyoruz, mutlaka ani gelişen olaylar karşısında bazı revizyonlar, yeni projeler ortaya koyabiliyoruz. Ama emin olabilirsiniz ki, 2024’te de bunu hep beraber göreceğiz belediyemiz; bir plan program çerçevesinde hizmetlerine devam edecektir” dedi. Hem sosyal politikalarda hem Mersin’in yapısal sorunlarının çözümünde hem de Mersin’e vizyon katacak, marka kent olmasını sağlayacak projelerin hayata geçirilmesinde gerekeni yapmaya devam edeceklerini aktaran Seçer, bunu Meclis üyelerinin de katkısıyla el birliğiyle yapacaklarını söyledi. 2023 yılının belediyeler için kolay bir yıl olmadığını sözlerine ekleyen Seçer, “2023’te yaşanan genel seçimler, seçimin belediyelere, yerel yönetime yarattığı etki, ekonomiye yansıttığı olumsuz etkiler, bizim planlarımızı eğer tedbirli olmasak alt üst edecek etkilerdi. Ama biz bütün bu tehlike ve olumsuzlukları bertaraf ederek 2023 yılını da ‘Ne dediysek o, ne söz verdiysek o’ şiarıyla gerçekleştirdik ve bitirdik” dedi.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA