Nektarin üreticisi çözüm bekliyor


Nektarin üreticilerinin mağduriyetini meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Nektarin hasadı başlamış, ağaçta 9-10 liraya mal olan nektarine tüccar 5 TL teklif etmekte, âdeta üretmemeye zorlamaktadır. Nektarin üreticileri buna acilen bir çözüm bekliyor. Marketlerde 30-40 TL’ye satılan nektarinlere 5 TL fiyat verilmesi çiftçilerin ne kadar sahipsiz bırakıldığını göstermektedir. Hükûmeti ve Tarım Bakanlığını acilen göreve davet ediyorum” dedi.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 18:04

Necdet TAŞ

Konuyla ilgili İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Mersin her türlü sebze ve meyvenin üretilebildiği önemli bir tarım kentidir ancak Hükûmetin yirmi iki yıldır izlediği yanlış tarım politikaları nedeniyle üreticiler her yıl artan bir mağduriyet yaşamaktadır. Geçtiğimiz hasat döneminde narenciye üreticileri perişan olmuş, meyveler dallarda kalmış, milyonlarca zarara uğramış, büyük bir kısmı ağaçlarını sökmek zorunda kalmıştı. Bu yıl da sert çekirdekli meyve üreticileri aynı kaderle baş başa. Üzülerek belirtmek gerekirse nektarin hasadı başlamış, ağaçta 9-10 liraya mal olan nektarine tüccar 5 TL teklif etmekte, âdeta üretmemeye zorlamaktadır. Nektarin üreticileri buna acilen bir çözüm bekliyor. Marketlerde 30-40 TL'ye satılan nektarinlere 5 TL fiyat verilmesi çiftçilerin ne kadar sahipsiz bırakıldığını göstermektedir. Hükûmeti ve Tarım Bakanlığını acilen göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA